Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Kriminelle udbytter for 322 mio. kr. kørt gennem Nordea i København | Stigende renter kan udløse kursfest i bankerne | USA og Canada er enige om ny frihandelsaftale

GODMORGEN

Vi er klar til en ny uge og sparker den i gang med et håndskrevet nyhedsoverblik.

NYHEDER

Stigende renter kan udløse kursfest i bankerne. Efter en voldsom glidetur kan de europæiske bankaktier stå foran en ny kursfest. Det vurderer investeringsforeningen Bankinvest, Nykredit og den amerikanske storbank Citigroup.

Kriminelle udbytter for 322 mio. kr. kørt gennem Nordea i København I næsten fire år har bagmandspolitiet forsøgt at gennemføre en straffesag mod en russer og et selskab i mellemamerikanske Belize for at have kørt 322 mio. kr. fra kriminelle aktiviteter i perioden 2010-2013 gennem bankkonti i Nordeas nu lukkede afdeling for internationale kunder, International Branch på Vesterbro i København.

USA og Canada er enige om ny frihandelsaftale. Nafta kan fortsætte som en trilateral aftale mellem USA, Canada og Mexico, efter at Canada har tilsluttet sig. Det skete, kort før en deadline som parterne selv havde sat til midnat søndag lokal tid.

Vildledende tweet koster Tesla-stifter Elon Musk dyrt. Kontroversielle Elon Musk trækker sig fra posten som formand for Tesla efter flere kontroversielle udtalelser og et vildledende tweet. Samtidig skal Elon Musk betale 20 mio. dollars i erstatning. Han kan dog fortsætte som adm. direktør hos elbilproducenten.

Sådan holder arbejdsgiverne på deres medarbejdere. At få en medarbejder til at blive i jobbet er oftest forbundet med store omkostninger. Alligevel bruger mange virksomheder kræfter på at holde medarbejderne på arbejdspladsen. Her er de mest effektive metoder.

Mere end 3 mio. biler tilbagekaldes. General Motors vil tilbagekalde mere end 3 mio. biler fra det kinesiske marked på grund af problemer med affjedringen. Bierne er produceret af joint venture-selskabet GM Shanghai, der har hjemme i Kina. (Reuters)

Facebook under angreb. Det sociale medie Facebook er blevet hacket. 50 mio. brugere er berørt af hackerangrebet, som er det hidtil mest omfattende for selskabet. (Bloomberg).

Byggeboom i Tyrkiet bremser op. Høj vækst i den tyrkiske økonomi har ført til et sandt boom for byggeriet i landet. Men betydelig statsgæld og en kraftig devaluering af den tyrkiske valuta lira har bremset byggelysten. (Washington Post).

Gifte mænd tjener mest. De højeste lønninger har mænd, som er gift. De tjener ikke blot mere end kvinder. De har også højere indtægt en ugifte mænd. Det viser amerikanske tal. (Marketwatch).

DEBAT

Hvordan undgår ejerlederen at spænde ben for sig selv? Ubevidst saboterer mange ejerledere deres eget livsværk, fordi de ikke prioriterer at sætte strategisk retning og heller ikke formår at realisere de nødvendige tiltag for at komme i mål med strategien, skriver Michael Vest.

GIK DU GLIP AF...

Byggearving bag vingeskudt MT Højgaard: »Vi er der også de næste 100 år«. Christine Thorsen kæmper for at sikre familiens arv gennem MT Højgaard, og målet er at forlænge det 100 år lange entreprenør-ejerskab med mindst det dobbelte.

DET SKER I DAG

  • Danmarks Statistik udgiver revideret nationalregnskab for 2. kvartal
  • Arbejdsløshedstal for eurozonen offentliggøres
  • Ankesagen mod fotografen, der tog billeder af migranter på motorvejen, indledes
  • Dronningen holder audiens på Christiansborg Slot
  • FN's generalforsamling i New York slutter

PS...

Ikonisk fly fylder rundt. Jumbo jet'en Boeing 747 fylder 50 i år. I mange år var det ikoniske fly verdens største, men nu er det overhalet af Airbus A380. Boeing 747 satte nye standarder, når det gælder oversøiske flyvninger, og der er solgt næsten 1.600 eksemplarer af flyet. (Bloomberg).

Med ønske om en god dag,
Thomas Andrew
Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også