Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

BREAKING

Finanstilsynet har undladt at bruge de skrappe midler mod bankledelser | Dansk biotekselskab lider sviende nederlag i opgør med amerikansk gigant | Amerikanske aktier i blodrødt fald

GODMORGEN


Tech-aktierne i USA sent i aftes en ordentlig kæberasler med en markant nedtur. Dagen i dag ventes derfor med spænding, og vi følger naturligvis udviklingen og har en masse andre historier på vej. Her er dagens første briefing.


NYHEDER

Finanstilsynet har undladt at bruge de skrappe midler mod bankledelser. En hvidvaskekspert vurderer, at hvidvask i eksempelvis Danske Bank kunne have været opdaget langt tidligere. Et kontroversielt notat kom aldrig på bordet i forhandlinger om strammere bankregler - nu raser politikerne.

Dansk biotekselskab lider sviende nederlag i opgør med amerikansk gigant. Aktien i biotekselskabet Forward Pharma faldt brat på børsen i USA onsdag, efter et patentnederlag til amerikanske Biogen kan betyde farvel til milliardindtægter.

Amerikanske aktier i blodrødt fald. De tre ledende indeks faldt onsdag aften alle brat, og både S&P 500 og Dow Jones er nu samlet set i minus siden årsskiftet. I onsdagens handel faldt S&P 500 3,1 pct. og er nu faldet 13 ud af de seneste 15 handelsdage. Det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt hele 4,4 pct. og er drattet næsten 13 pct. fra toppen i slutningen af august - og er dermed i en officiel korrektion.

Due Jensens søster sætter sig på magtfuld formandspost i ejerfonden bag Grundfos. 10 dages formandskrise i Poul Due Jensens Fond er slut. På et ekstraordinært fondsmøde har den familiedominerede bestyrelse valgt Grundfos-arving Niels Due Jensens søster, Estrid Due Hesselholt, som ny formand.

Sørens idé gjorde ham hovedrig: »Jeg var bange for, at de kunne spise mig på et halvt stykke rugbrød«. Ved hjælp af kompromisløs flid og dedikerede medarbejdere er det lykkedes Søren Gønge at kapre en stor luns af markedet for transport af reservedele. Nu løber han med prisen som Årets Ejerleder i Region Hovedstaden.

Her er nogle af Skats svindelmilliarder forsvundet hen. Ifølge en sammentælling er mindst otte mia. kr. ud af en ifølge Skat gigantisk udbyttesvindel på 12,7 mia. kr. havnet i lommerne på 19 personer og 15 virksomheder i Dubai, Storbritannien, De Britiske Jomfruøer, Caymanøerne, USA og Luxembourg.

Storbanker brugte Danmark til at score schweiziske udbyttemilliarder. En række storbanker brugte deres danske datterselskaber til uretmæssigt at kræve mindst 1,5 mia. kr. udbetalt fra den schweiziske statskasse. (Børsen - betalingsartikel)

Whistleblower i hvidvasksag kræver frit lejde. Hovedpersonen i Danske Banks hvidvasksag har visse krav forud for sin forklaring til Folketinget og Europa-Parlamentet.

Stærk overraskelse fra Tesla. Den amerikanske elbilproducent Tesla overraskede markedet med sit tredje kvartal, hvor selskabet leverede et overskud mod et ventet underskud, og hvor pengestrømmene var markant bedre end ventet. (Bloomberg/Ritzau Finans)

DEBAT

Borgmester og direktør: Hvor er debatten om vores altafgørende energinet? Ørsted har sat en enorm luns af Danmarks infrastruktur til salg uden nogen form for demokratisk debat og snak om konsekvenserne for samfundet, skriver Ole Bjørstorp, borgmester og bestyrelsesformand, og Susanne Juhl, administrerende dir., HMN Naturgas.

GIK DU GLIP AF...

Fra techboss i Silicon Valley til storinvestor i Hellerup: »Jeg har tre principper, som jeg ikke har skrevet ned nogen steder«. Indsigt: David Helgason står bag en af vores største it-succeser, men er stoppet som topchef for Unity Technologies for at slå sig ned som investor med mere tid til familielivet. Der er nok at se til på begge fronter.

PS...

Her tjener topchefen mere end 100 gange så meget som de ansatte. Nøgletallet CEO/worker pay ratio afslører, hvor meget mere den adm. direktør i en virksomhed får i årsløn end de ansatte. Økonomisk Ugebrev har lavet beregningerne for de 100 største selskaber herhjemme på baggrund af virksomhedernes årsrapporter fra 2017.

DET SKER I DAG

  • Erhverv: NNIT og Nordfyns Bank kommer med regnskab for 3. kvartal, mens Dantax præsenterer regnskab for 1. kvartal i selskabets skæve regnskabsperiode.
  • Erhverv: Den amerikanske e-handelsgigant Amazon kommer med regnskab for 3. kvartal.
  • Økonomi, Danmarks Statistik: Offentligt underskud og gæld i EU, 2017 (oktober-indberetning)
  • Økonomi, Udland: Tyskland: Forbrugertillid, nov
  • Økonomi, Udland: Tyskland: IFO-indikator, okt
  • Økonomi, Udland: ECB afholder et pengepolitisk møde i Frankfurt.
  • Politik: Erhvervsminister Rasmus Jarlov (K) er i dag kaldt i samråd om Nordea og hvidvask via valutavekslingsvirksomheder.

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job