Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hjerneflugt svækker Finanstilsynets evne til holde bankerne i ørerne | Markedsuro sætter virksomheders børsplaner på standby | Mens Danske Bank løsner whistleblowers mundkurv, kræver advokat frihed til alle vidner

GODMORGEN

Vi er klar med dagens første briefing. God læselyst!

NYHEDER

Hjerneflugt svækker Finanstilsynets evne til holde bankerne i ørerne. I nogle år har Finanstilsynet mistet mellem 20 og 28 pct. af medarbejderne. Den øverste chef glæder sig over, at personaleomsætningen er faldet de seneste år. Mere i lønposen skal agere bolværk mod bankers strandhugst af dygtige specialister.

Markedsuro sætter virksomheders børsplaner på standby. Den voldsomme uro på aktiemarkederne risikerer at ramme mange af de børsmodne selskaber, der ønsker at gå børsvejen i andet halvår 2018. Rabatten, som investorer kræver, er simpelthen for stor, lyder vurderingen. Børskandidaten Abacus er blandet de virksomheder, der træder vande efter store kursfald og markedsuro.

Mens Danske Bank løsner whistleblowers mundkurv, kræver advokat frihed til alle vidner. Whistlebloweren Howard Wilkinson, der spillede en vigtig rolle i afsløringen af hvidvaskskandalen i Danske Bank, kan nu fortælle sin historie uden at overtræde sin fortrolighedsklausul. Men det er ikke nok at give Howard Wilkinson frit lejde til at afgive vidneforklaring, mener whistleblowerens advokat. Han kræver lignende dispensationer til alle Danske Bank-ansatte.

Genmab får positive resultater i studie mod knoglemarvskræft. Biotekselskabet Genmab har sent mandag aften offentliggjort positive data med midlet Darzalex, eller Daratumumab, i et fase 3-studie, hvor midlet er blevet testet mod knoglemarvskræft i kombination med lægernes førstevalg på det amerikanske marked.

Ole Andersens egen exitplan i vejen for Danske Bank-chefjagt. Danske Banks bestyrelsesformand, Ole Andersen, som er midt i processen med at finde en afløser for den afgåede topchef, Thomas Borgen, er reelt selv en hindring for processen med at finde en ny direktør til banken. (Børsen)

Rapport: Vi er ved at ødelægge fundamentet for liv. Menneskelig aktivitet presser naturen langt ud over dens ydeevne. Men der er håb endnu, siger WWF i en ny rapport. (Ritzau)

Danske modekæmper i speget slagsmål om leopardjakke. Baum und Pferdgarten anlægger nu kopisag mod Danmarks næststørste modehus, DK Company, der til gengæld kalder rivalens måde at angribe på for afpresning.

Storbritannien vil beskatte Amazon, Facebook og Google. Internationale techgiganter, der generelt slipper afsted med at betale små beløb i skat i Europa, står til at skulle overdrage mere af profitten til de britiske skatteborgere.

Løkke forsvarer høje skatter efter kritik fra Trump. En amerikansk rapport om levestandarden i de nordiske lande har i den grad fået statsminister Lars Løkke Rasmussen og finansminister Kristian Jensen op af stolene. De tager nu skarp afstand fra rapporten fra økonomiske rådgivere i Det Hvide Hus og den amerikanske præsident, Donald Trump. (JP)

Venezuelansk svindelplot om oliemilliarder giver bankmand 10 år bag tremmer. Dommeren har ladet hammeren falde i sagen om hvidvask for milliarder, stjålet fra Venezuelas statejede oliekæmpe.

AKTIER

Toldfrygt ødelagde aktiestemningen i USA. De amerikanske aktier endte mandag med kursfald, selv om det meste af dagen ellers var præget af optimisme. Med mindre end to timer tilbage af handlen kom det dog frem, at USA efter sigende er ved at forberede endnu en optrapning af handelskrigen med Kina. Det vendte markedet rundt.

DEBAT

Prokurist Frandsen og hans cognac kunne godt bruges i Danske Bank. Projekt 'Hold kunden væk' har sejret. Men så fik Danske Bank brug for at trykke på panikknappen, skriver Anders Heide Mortensen, kommentator og kommunikationsrådgiver i sin seneste klumme.

GIK DU GLIP AF...

Lego-chef efter hårdt første år: »Vi har nu fortjent retten til at kigge fremad«. Lego-chefen Niels B. Christiansen kender som alle andre smerten ved at træde på en Lego-klods. Nu ved han også, hvor hårdt det er at miste en af sine største kunder og skabe gejst i en demotiveret medarbejderskare. Men han har aldrig været så engageret i et job som han er i Lego, siger han efter sit første år i jobbet.

DET SKER I DAG

  • Erhverv: Jyske Bank, Tivoli og Grønlandsbanken kommer med regnskab for tredje kvartal.
  • Japan: Arbejdsløshed
  • Eurozonen: Forretningsklima
  • Tyskland: Industritillid
  • Eurozonen: Servicetillid
  • Eurozonen: BNP-vækst (1. opgørelse)
  • Eurozonen: Forbrugertillid

PS...

Jamie Oliver fik to timer til at overføre 62 mio. - nu lukker han kassen i. Den kendte tv-kok og forfatter Jamie Oliver siger, at han ikke har flere penge at putte i sine kriseramte Jamie's Italian-restauranter.

 

Med ønske om en god dag,
Thomas Andrew
Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job