Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Bagmandspolitiet blev advaret om svindelmistænkte Britta Nielsen - men ingen stoppede hende | Uenighed om brugen af milliardformue førte til opgør i Grundfos-fond | May har indgået brexit-aftale om EU-adgang for britiske banker

GODMORGEN

Hvis man ejer aktier eller bare generelt interesserer sig for erhvervslivet, bliver torsdag en dag, der for alvor kan skabe begejstring. I dag er nemlig både Novo Nordisk, Ørsted, Danske Bank og Carlsberg klar med dugfriske kvartalsregnskaber, mens Coloplast fremlægger sit årsregnskab.

NYHEDER

Bagmandspolitiet blev advaret om svindelmistænkte Britta Nielsen - men ingen stoppede hende. Britta Nielsens bank, Danske Bank, indberettede hende allerede i 2012 til bagmandspolitiets hvidvasksekretariat. Selv om bagmandspolitiet blev advaret i 2012, kunne hun fortsætte med at hæve millioner af kroner til sig selv. Bagmandspolitiet erkender brøler: Fik flere indberetninger om mistænkelige transaktioner uden at efterforske dem.

Uenighed om brugen af milliardformue førte til opgør i Grundfos-fond. Efter kun syv måneder som formand i Poul Due Jensens Fond kom formand Jens Bager på tværs af ejerfamilien bag Grundfos. Det endte i et åbent opgør, som fik Bager til at gå.

Medie: May har indgået brexit-aftale om EU-adgang for britiske banker. I noget, der ligner et reelt gennembrud i de fodslæbende brexit-forhandlinger, har Theresa May indgået en aftale, som også efter brexit vil sikre den britiske finanssektor adgang til EU’s fællesmarked. (The Times)

Dansk solkomet gør klar til børsnotering. Obton Group har professionaliseret sin bestyrelse og overvejer at gå på børsen. Han kedede sig forfærdeligt på golfbanen - så tændte Anders op for en solkomet.

Politikere raser over Bagmandspolitiets bommert: »Det er mig fuldstændig ubegribeligt«. Politikere er forargede over den manglende reaktion på advarsler om økonomisk svindel i Socialstyrelsen allerede tilbage i 2012.

Usikkerhed for boligejere og hul i statskassen efter nyt kollaps i Skatteministeriet. Et nyt vurderingssystem fra Skatteministeriet bliver forsinket. Det koster indtægter for staten og efterlader hundredetusinde af boligejere i en usikker situation i årevis.

Nu skal Anders Hedegaard kaste sin vækstformular i udlandet. Det er især Anders Hedegaards evne til at katalysere en vækstspurt, der har fået et udenlandsk selskab til at hive den danske GN Hearing-topchef i ærmet.

Stærk aktie-afslutning på hård oktober i USA. De amerikanske aktier sluttede en ellers rædselsfuld oktober med at slå en positiv tone an, da fremgangen tirsdag fortsatte med øget styrke onsdag.

DEBAT

Hvis du vil være en god leder i fremtiden, kan du øve dig på tre vaner. Lederen af partiet Nye Borgerlige, Pernille Vermund, blev interviewet på bogmessen i weekenden. Jeg så med, og interviewet mindede mig om tre konkrete udfordringer, som alle ledere bør stille sig selv, skriver Louise Orbesen, partner i rådgivningsvirksomheden Orbesen. Tidl. konsulent hos McKinsey & Co og Boston Consulting Group.

GIK DU GLIP AF...

Handelskrigen gør ondt: Europa har den laveste vækst i fem år. Italien har nulvækst, og opbremsningen i store udviklingslande har ramt europæisk eksport. Kun USA synes fortsat at have solidt momentum – så længe det varer.

PS...

Kæmpeyacht til 1,6 mia. kr. sat på auktion - blev købt for stjålne midler. Siden mandag har man kunnet byde på den opbragte superyacht "Equanimity", som blev stjålet fra den malaysiske investeringsfond 1MDB.

DET SKER I DAG

 • Erhverv: Ørsted, Carlsberg, Novo Nordisk, Danske Bank, BankNordik, Skako og Solar fremlægger regnskab for tredje kvartal.
   
 • Erhverv: Coloplast fremlægger årsregnskab.
   
 • Økonomi: Nikkei PMI industri
   
 • Økonomi: Kina: Caixin industri-PMI
   
 • Økonomi: Storbritannien: Rentemeddelelse
   
 • Økonomi: USA: Produktivitet
   
 • Økonomi:USA: Nytilmeldte ledige
   
 • Økonomi:USA: Fortsat ledige
   
 • Økonomi:USA: PMI industri (endelig)
   
 • Økonomi:USA: Anlægsinvesteringer
   
 • Økonomi:USA: ISM industri

 

Med ønske om en god dag,

Thomas Andrew

Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også