Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Politisk frygt for Huawei kan sende uforudset kæmperegning til TDC | Fætter BR-familiens selskaber styrtbløder | May til EU-lederne på topmøde: I kan stole på mig

GODMORGEN

Weekenden nærmer sig med hastige skridt. Her er fredagens første briefing. God læselyst!

NYHEDER

Politisk frygt for Huawei kan sende uforudset kæmperegning til TDC. TDC er blevet klemt i den sikkerhedspolitiske kamp mod kinesiske Huawei. Det kan ende med, at teleselskabet skal udskifte teleudstyr og det kan forsinke det kommende 5G-netværk.

Fætter BR-familiens selskaber styrtbløder. Den dybe finansielle krise i legetøjskoncernen Top-Toy får familien bag, Gjørup, til at nedskrive deres ejerandel af legetøjsfirmaet til nul kr. Men de tror på, at rekonstruktionen lykkes, og de bliver som ejere

Staten har tjent milliarder af kroner på at sænke bilafgifterne. Tre gange siden 2015 er bilafgifterne blevet sænket. Det til trods er bilafgifterne blevet en stadig mere lukrativ forretning for staten. Nye tal fra Skatteministeriet viser nemlig, at statens indtægter fra bilafgifter på fem år steget 7 mia. kr. (JP)

May til EU-lederne på topmøde: I kan stole på mig. Theresa May har torsdag aften forsøgt at overbevise EU's stats- og regeringschefer om, at hun er i stand til at få en skilsmisseaftale med EU godkendt i det britiske parlament.

Mario Draghi: »Euroen har været en succes«. ECB's opkøbsprogram slutter om to uger. I perioder har det været den eneste drivkraft i europæisk økonomi, mener ECB-præsidenten, der på lørdag fejrer euroens 20-års fødselsdag.

Staten har tjent milliarder af kroner på at sænke bilafgifterne. Trods advarsler om det modsatte er statens indtægter fra bilafgifter på fem år steget 7 mia. kr., selv om afgifterne er sænket kraftigt.

Renault beholder direktør trods anklager om storstilet svindel. Den franske bilproducent Renault beholder Carlos Ghosn som direktør trods anklage om skattesvindel.

Formodet terrorist dræbt. Politiet i den franske by Strasbourg oplyser, at den mistænkte bag tirsdagens skudangreb er blevet dræbt. Det oplyser det franske politi på Twitter. Den franske indenrigsminister bekræfter, at en mand med et signalement, der passer til den eftersøgte, er skudt og dræbt. (DR)

Michael Svarer fortsætter på posten som overvismand. Michael Svarer fortsætter som overvismand i Det Økonomiske Råds formandskab frem til udgangen af 2021.

DEBAT

Kommentar: Selvstændige er snyltere. På Lindholm med dem. Oprørende. Men nu skal der gribes ind. Nogle selvstændige opfører sig ikke som lønmodtagere.

PODCAST

Pandoras nedsmeltning, Cepos springer ud som socialdemokrater og Henrik Poulsen møder virkeligheden. Smykkefirmaet Pandora er årets suverænt dårligste aktie i det toneangivende danske C25-indeks. Aktien har tabt 56 pct., og ordet ’krise’ er knap dækkende. Hvorfor er det gået så galt, og er bunden noget? Lyt til seneste udgave af Finans' ugentlige podcast her. Hent alle afsnit af Bundlinjen direkte i iTunes.

GIK DU GLIP AF...

Velux' britiske topchef: »Skatteordning for udlændinge er næsten for generøs«. Indsigt: David Briggs, koncerndirektør i Velux, mener, at udenlandske talenter bliver tiltrukket af Danmark af andre grunde end en lav skattesats.

DET SKER I DAG

 • Økonomi: Danmarks Statistik: Arbejdstidsregnskabet, 3. kvt. 2018
   
 • Økonomi: Danmarks Statistik: Firmaernes køb og salg, Oktober 2018
   
 • Økonomi: Japan: Tankan-rapporten, Q4
   
 • Økonomi: Japan: Industriproduktion, m/m, okt.
   
 • Økonomi: Kina: Detailsalg, y/y, nov.
   
 • Økonomi: Kina: Industriproduktion, y/y, nov.
   
 • Økonomi: USA: Detailsalg, m/m, nov.
   
 • Økonomi: USA: Industriproduktion, m/m, nov.
   
 • Økonomi: USA: Kapacitetsudnyttelse, nov.
   
 • Økonomi: USA: Forretningslagre, okt.
   
 • Unge talenter konkurrerer på forretningsideer i Impact Challenge, som er en konkurrence for unge talenter med en forretningside. Konkurrencen afgøres i dag med pitches og kåring af vindere. Fokus for konkurrencen er FN’s 17 verdensmål.
   
 • I dag ender FN’s årlige ministerkonference om klimaet, COP24, i Katowice i det sydlige Polen. Konferencen begyndte 3. december 2018. Til klimakonferencen skal det mere præcise regelsæt for Paris-aftalen fra 2015 endeligt vedtages.

PS...

Disse navne er mest populære blandt danske direktører. Hver tiende mandlige direktør har navnet Lars. Mens navnet Mette indtager førstepladsen som det mest populære navn blandt de kvindelige ledere, viser en ny undersøgelse.

Med ønske om en god dag,
Thomas Andrew
Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job