Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Hvidvaskanklage knytter Nordea i Danmark til omstridt ven af Putin | Nordsø-aktører slår alarm over ny oliejæger med kaotisk fortid | Theresa May beskylder sin forgænger for at undergrave demokratiet

GODMORGEN

Vi er klar med ugens første nyhedsoverblik, der giver dig de vigtigste nyheder fra weekenden og morgenen.

NYHEDER

Nordsø-aktører slår alarm over ny oliejæger med kaotisk fortid. Flere oliespillere i Nordsøen råber vagt i gevær over en lille nykomling, der med en kompliceret finansiel manøvre står til at blive Danmarks næststørste olieaktør. Ingen grund til bekymring, lyder det fra selskabet. Olie-formand angriber sløvhed i Nordsøen: »Det er bekymrende«.

Hvidvaskanklage knytter Nordea i Danmark til omstridt ven af Putin. Et panamansk selskab, som afsløringer i pressen har sat i forbindelse med en nær ven af Ruslands præsident, har sendt millioner af kroner til et selskab med konto i en Nordea-filial. Nordea erkender: Vi er blevet misbrugt til hvidvask. Sådan blev Nordea midtpunkt i store finansskandaler.

De rigeste lande skal være mere klare i spyttet over for de fattigste. Sådan lyder et af punkterne i klimaaftalen, som forhandlere fra næsten 200 nationer lørdag nåede til enighed om på COP24 i Polen. En af udfordringerne er nemlig, at de rige lande hidtil ikke har kommunikeret klart nok om, hvordan de rent faktisk vil hjælpe den tredje verden til mere grøn energi. (New York Times)

Præsident Trump står over for en mur i Kongressen. Sejren ved midtvejsvalget betyder nemlig, at demokraterne i Repræsentanternes Hus indtil videre nægter at tildele præsidenten de 5 mia. dollars, som han har anmodet Kongressen om i forbindelse med opførelsen af en mur på grænsen mellem USA og Mexico. Derfor truer et såkaldt shotdown. (The Washington Post)

Theresa May beskylder sin forgænger for at undergrave demokratiet. Det sker i forlængelse af tidligere premierminister Tony Blairs forslag om at holde en ny parlamentsafstemning som følge af de forliste brexitforhandlinger, hvilket ifølge Theresa May er »en fornærmelse mod det embede, han engang besad.« (BBC)

Storbritanniens største bilfabrikant står over for en massefyring. Jaguar Land Rover agter af afskedige tusindvis af ansatte på den anden side af nytår. Ifølge Financial Times er selskabet på vej til at annoncere afskedigelsen af op imod 5.000 ansatte i de første uger af 2019. Massefyringen er et led i en omfattende turnaround. (Financial Times)

Uvelkomne russere er alligevel velkomne til at deltage i Davos 2019. Søndag meddelte World Economic Forum, at sanktionen mod en russisk delegation af forretningsmænd ophæves, fordi organisationen ikke ønsker at fjerne fokus fra agendaen. Det sker efter pres fra Moskva, hvor premierminister Dmitry Medvedev har truet med at boykotte Davos, hvis WEF følger USA’s eksempel. (Wall Street Journal)

Qatar ser ud til at øge sin investering i Deutsche Bank. Midt i en svær tid for banken - der for nylig blev ransaget i forbindelse med en større hvidvaskundersøgelse - kommer kongefamilien i Qatar nu topchefen Christian Sewing til undsætning. Det statsejede Qatar Financial Center er tilsyneladende på vej til at øge sin aktieandel, der i forvejen udgør 6,1 pct. af Deutsche Bank. (Handelsblatt)

DEBAT

Aktiechef: Ulven kommer - eller gør den? Historisk har hældningen på den amerikanske rentekurve været en ganske solid indikator på, om recessionen var på vej. Det er dog vigtigt, at man kigger på den rigtige del af rentekurven.

GIK DU GLIP AF...

For 15 mia. kr. hype: Magic Leap-briller rammer dansk jord – og de virker faktisk. Et af teknologihistoriens mest hypede produkter er kommet til Danmark. Amerikanske Magic Leap har fået 15 mia. kr. fra investorer til at udvikle briller til augmented reality, og nu skal de stå deres prøve i den virkelige verden.

DET SKER I DAG

  • Erhverv: Brdr. Klee med regnskab
  • Erhverv: Nissan ventes at udpege en ny topchef, efter at bestyrelsen har afsat Carlos Ghosn. Han er blevet tiltalt for forsøg på skattesvindel.
  • Økonomi: Danmarks Statistik med indeks for løn, byggeomkostninger, producent- og importpriser - alt sammen for 3. kvt. 2018
  • Økonomi: Eurozonen med tal for handelsbalance (oktober) og forbrugerpriser (oktober).
  • Økonomi: Boligmarkedsstatik for Finansdanmark, som viser gns. kvadratmeterpriser og antallet afbolighandler i 3. kvt.
  • Krimi: Tidligere direktør for Finanstilsynet afhøres i retssag mod den tidligere ledelse i Eik Bank. Finansiel Stabilitet kræver 150 mio. kr. af den tidligere ledelse.
  • Krimi: Østre Landsret behandler en sag mod advokat Nick Langschwager, der er tiltalt for dokumentfalsk og bedrageri. Ved Retten i Lyngby blev han idømt halvandet års fængsel gjort betinget med vilkår om 250 timers samfundstjeneste.
  • Krimi: Retten i Roskilde fortsætter behandlingen af en stor straffesag mod stifteren af selskabet Hesalight. Han anklages for økonomisk kriminalitet for godt 500 millioner kroner. Sagen ventes at strække sig over 21 retsmøder.

PS...

Kan blinde folk få os til at fokusere på Huaweis positive sider? Det finder vi ud af nu. For midt i beskyldningerne om dataspionage lancerer kinesiske Huawei en telefon med en særligt indbygget feature til blinde personer. (YouTube)
 

Med ønske om en god dag,
Maria Kehlet
Nyhedsredaktør
 

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail Finans@finans.dk.

Læs også
Top job