Morgen

Pensionskæmper snupper gevinst på Nykredit midt i bankblodbad | Teleselskaber mangler at knække den vigtigste kode til 5G-netværk | Sky dansk familie har tabt 646 mio. kr. på aktiespekulation

GODMORGEN

Det er årets næstsidste officielle vinterdag. Forårsfornemmelserne er til stede, og det samme er Finans med morgenbriefingen, der klæder dig bedst muligt på til snakken henover skrivebordet eller i kantinen.

NYHEDER

Pensionskæmper snupper gevinst på Nykredit midt i bankblodbad.
Danske pensionsselskaber opskrev ifølge Finans' oplysninger værdien af deres ejerandel i Nykredit i fjor. Det rejser mistanke om, at pensionskasserne bevidst pynter på afkastet, og det risikerer at gå ud over pensionskunderne.
Hvad betyder det: Nykredit klassificeres hos pensionsselskaber som en alternativ investering, da det er et unoteret aktiv. Men en opskrivning af Nykredits værdi får investeringen til at se mere stabil og sikker ud, end investeringen måske i virkeligheden er.
Reaktionen: »Problemet er, at det er kunderne, som bliver ramt, når man prissætter alternative investeringer forkert,« siger Søren Andersen, aktuar og selvstændig pensionsrådgiver.
Hvad sker der nu: Finanstilsynet har igennem flere år skærpet reglerne for pensionsselskabernes alternative investeringer. Næste skridt bliver at trykprøve enkeltinvesteringerne.

Olivia Loftlund

Nu kommer fremtidens 5G-netværk til Danmark - men teleselskaberne mangler at knække den vigtigste kode.
5G-mobilnetværket er på alles læber, men danskerne skal ikke forvente et finmasket 5G-netværk til den almindelige forbruger.
Forklaringen: »5G-nettet vil kræve tre til fire gange så meget udstyr som 4G-nettet, og driften bliver meget dyrere. Derfor skal vi nok ikke forvente hurtig 5G-udrulning, fordi businesscasen på privatmarkedet stadig er usikker for teleselskaberne,« siger Michael Nielsen, teknisk chef i Cisco Danmark.
De kommende år: Der går noget tid, før vi render rundt med futuriske augmented reality-briller på gader og stræder. Og dermed er der ikke de første mange år nogen særlig grund som almindelig forbruger til at betale ekstra for 5G-forbindelse. »Jeg ser ikke nogen killer application for forbrugerne. Det giver ikke nok merværdi, at Netflix kører en smule hurtigere,« siger Preben Mogensen, professor i trådløse systemer på Aalborg Universitet.

Foto: AP/Mark Schiefelbein


Sky dansk familie har tabt 646 mio. kr. på aktiespekulation.
Den tidligere bilimportør Allan F. Andersen og familie noteres år efter år for opsigtsvækkende over- eller underskud i familiens investeringsselskab. Seneste regnskab er ingen undtagelse.

Fyret centralbankchef slår igen: Donald Trump forstår ikke økonomisk politik. Ifølge Janet Yellen, der er forhenværende centralbankchef i USA, forstår Donald Trump ikke økonomiske mekanismer.

Topchef i dansk milliardfirma fyrer ansatte kort inden sit stop. Jens Maaløe har som én af de sidste gerninger på posten som adm. direktør i Terma skåret i antallet af medarbejdere.

Nu er F5-renten også 0. Boligrenterne ligger fortsat i rekordlave niveauer.

Peugeout laver comeback i USA efter 25 års fravær. Den franske bilfabrikant vil nu igen indtage verdens næststørste bilmarked. (Bloomberg)

Anders Dam: Overflødigt med overnationalt banktilsyn i EU. Jyske Banks ordførende direktør er klar med et nyt kontant budskab: Der bør ikke oprettes et overnationalt banktilsyn i EU, der skal give en hånd med for at løse problemerne med hvidvask i banksektoren. (Berlingske)

Ordførende direktør Anders Dam på Jyske Banks hovedkontor i Silkeborg. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Her sælges husene hurtigst. I to af landets regioner er salgstiden faldet markant.

Gitte Seeberg vil give Anders Eldrup arbejdsro: Ti stille, politikere. Bilkøberne er meget følsomme over for signaler om ændringer i registreringsafgiften. Derfor bør politikerne give den nye transportkommission fred og ro, mener brancheorganisation.

Mangemillionær vil købe kasino af Danske Spil. Eigild B. Christensen, der tjente en formue på at sælge Color Print, arbejder med ATP-fond i hemmelighed på at købe Spilnu.dk, som Danske Spil ejer. (Børsen)

GIK DU GLIP AF...

Konkurskonge er tilbage - sælger pakkeløsninger til lukningstruede selskaber. Bryan Göddert har mere end 620 konkurser på CV'et og har tidligere fået fængselsstraf og konkurskarantæne. Nu er der han dog tilbage for fuld kraft. En juraprofessor kalder det vanskelligt at stoppe Bryan Göddert. Forstå det hele med denne gennemgang.

INDSIGT

Sådan skabte Huaweis grundlægger et imperium ud af ingenting. Han har bygget et globalt imperium op fra grunden. Alligevel ved vi forbløffende lidt om Kinas måske mægtigste erhvervsmand.

FINANS FAKTA

Brobizzen er stukket af fra Storebælt. Den 1. marts lanceres Eurobizz som en fællesløsning til tunge køretøjer i ni europæiske lande. Det begyndte på Storebælt i 2008, men der er løbet meget vand under broen siden da, og nu er Brobizzen ved at blive et europæisk fænomen.

DAGENS PROFIL

Butiksbossen skal få danskerne tilbage til Silvan. Jesper Lien var i mange år ansat i dagligvarebranchen hos Coop. Nu står han i spidsen i Silvan, hvor han én dag om ugen er ude i butikkerne for at få direkte feedback fra medarbejderne.

Foto: Brian Karmark

BØRS

Det endte med en stillestående dag på det amerikanske aktiemarked, hvor de ledende indeks svingede beskedent frem og tilbage mellem røde og grønne tal og endte med små minusser. Blandt de negative bekendtskaber i tirsdagens aktiehandel var Caterpillar, der producerer entreprenørmaskiner. Selskabet fik skåret 2,5 pct. af sin aktiekurs. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Studenterorganisation: Luk virkeligheden ind på Danmarks økonomiske studier. De studerende skal lære om, hvordan finanssektoren fungerer i virkeligheden. Det mener Rethinking Economics Danmark.

DET SKER I DAG

Erhverv: Regnskaber fra de børsnoterede selskaber SAS (Q1), GN Store Nord (Q4), Sydbank (Q4) og Alm. Brand (Q4). Derudover kommer Lego med årsregnskab.
Økonomi:
Danmarks Statistik offentliggør dansk erhvervslivs konjunkturbarometer for februar.
Politik:
Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) er kaldt i samråd om beskyttelse af de danske dagpenge i EU.

PS...

Henrik Bunge fra Björn Borg må være én af verdens mest fitte topchefer. Bloomberg er dykket ned i hans træningsrutiner, der nok vil få de fleste i god form.

Rigtig god dag,
Mick Kristensen og Thomas Andrew
Nyhedsredaktører

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

Finans Redaktionen

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.