Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Ecco slår rekord og hiver milliardoverskud hjem | Københavnsk minibank udløste hvidvaskalarmer i massevis | Google laver streamingtjeneste til computerspil

GODMORGEN


Her er, hvad du skal vide.

NYHEDER

Ecco slår rekord og hiver milliardoverskud hjem. På trods af et trægt detailmarked rundt i verden, så har den danske skokoncern fremgang i både salget og overskuddet. I det forløbne år nåede en omsætning på 1,3 mia. euro – tæt ved 9,8 mia. kr. Det er små 3 pct. mere end året før.
Hvad siger tallene: Den største fremgang i salget er sket gennem Eccos egne butikker, hvor salget er steget med 10 pct. Salget via onlinekanaler er steget med 36 pct., mens engrosforretningen dykker. Fordelt på markeder havde Ecco en vækst på 13 pct. i Nordamerika, mens Asien løftede salget med 11 pct. Til gengæld dykkede omsætningen i regionen, der omfatter Europa og Mellemøsten, med 3 pct.
Strategien: Ecco har satset stort på egne butikker og at have kontrol over salget i de online distributionskanaler.
»I dag skal fysiske butikker også kunne håndtere og forstå online, hvis der skal ske noget. Vores strategi om at smelte salgskanaler sammen virker. Kunder kan bestille derhjemme og hente i butik eller omvendt. Det skaber mersalg for os og modsvarer det fald af forbrugere, som er inde i butikkerne,« siger Eccos topchef Steen Borgholm.

Københavnsk minibank udløste hvidvaskalarmer i massevis - uden der skete noget. 183 udlandskunder udløste på et år 1645 hvidvaskalarmer i Københavns Andelskasse, uden at kunderne blev opsagt. Det skriver Børsen på baggrund af dokumenter fra andelskassen, som sidste år blev overtaget af Finansiel Stabilitet på grund af mangelfuld hvidvaskkontrol.

Mærsk sætter sine resterende aktier i oliegiganten Total til salg. A.P. Møller - Mærsk sælger de sidste aktier i det franske olieselskab Total, som Mærsk fik i bytte for sin olieforretning Maersk Oil i begyndelsen af 2018.

Familie tjener styrtende på arbejdstøj - driftsresultat runder kvart milliard. Langsigtede investeringer begynder at bære frugt for Mascot, der bliver ved med at pløje millioner tilbage i forretningen for at styrke konkurrenceevnen.

Rigmand bliver medejer af nyt dansk flyselskab. Den velhavende forretningsmand Eigil Bødker Christensen indtræder som investor og formand i det nyetablerede flyselskab Great Dane Airlines. Tidligere på måneden trak en medejer sig efter fusk med sit CV. (Check-in.dk)

Google laver streamingtjeneste til computerspil. Snart vil computerspillets pendant til Netflix være en realitet. Google har annonceret tirsdag, at virksomheden er på vej med en streamingtjeneste til computerspil.

USA kræver gennemgang af Boeings 737 MAX 8-godkendelse. Den amerikanske transportminister, Elaine Chao, har tirsdag beordret, at ministeriets egen tilsynsmyndighed, den såkaldte "inspector general", skal gennemgå den certificering, som flyproducenten Boeing fik til flytype 737 MAX 8 fra de amerikanske luftfartsmyndigheder, Federal Aviation Administration (FAA). (Bloomberg)

Fedex nedjusterer - ramt af, at global vækst og handel bremser op. Det amerikanske pakketransport og logistikselskab, som delvist konkurrerer med danske DSV, skuffede investorerne med sit regnskab for tredje kvartal. Både indtjeningen og toplinjen var under det ventede, og samtidig nedjusterede selskabet igen. (ritzau)

May på knæ for en forlængelse af brexit. Storbritanniens premierminister må onsdag skrive til EU´s stats- og regeringsledere og bede om at få forlænget fristen for en udtrædelse af EU. Onsdag afgjorde det britiske parlaments formand, at der ikke kunne stemmes om May´s brexit-forslag en 3. gang. Dermed har den britiske regering ingen umiddelbar løsning på brexit, og derfor skal May nu håbe på en udsættelse. (The Guardian)

GIK DU GLIP AF...

En hemmelig skilsmisse kan få betydning for skattemyndighedernes muligheder for at inddrive gæld hos Bent A. Nielsen, der stiftede den skandaleramte dækvirksomhed Genan. Bent A. Nielsen har nemlig flyttet værdier for et ukendt millionbeløb uden for skattevæsenets rækkevidde. Straffesagen mod Genan-stifteren går ind i sidste fase: Forstå sagen på fire minutter.

INTERVIEW

Det er udfordrende tider for Torben M. Andersen, der er bestyrelsesformand i Danmarks suverænt største pengetank, ATP. Et flerårigt lavt renteniveau og en stigende levealder presser den pensionsvirksomhed, som han er formand for. Og en af hans store udfordringer render rundt lige uden for hans vindue.

FINANS FAKTA

I 2017 strammede Folketinget reglerne, så røveriudsatte butikker nu kan sige nej til kontanter i tidsrummet kl. 20-06. Men det politiske angreb på kontanter stopper ikke her. Derfor vil et opgør med kontanter kræve politisk mandsmod.

DAGENS PROFIL

Peter Mouritzen er et arbejdsomt og passioneret menneske. Det skal man ikke læse ret langt ned i det ret omfattende cv for at konstatere. Nu kan storrestauratøren, der blev hædersmænd i Aalborg, fejre dobbelt jubilæum. Vi tegner et fødselsdagsportræt.

BØRS

Den amerikanske centralbank, Federal Reserve, holder tirsdag og onsdag rentemøde, og investorerne ser frem til rentemeldingen onsdag aften. Her er der klippefast tro i markedet på en uændret rente, men bankchefernes indikation omkring kommende rentestigninger vil i stedet tiltrække sig opmærksomheden. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Den nyvalgte bestyrelsesformand i Danske Bank, Karsten Dybvad, slap fint fra sin første generalforsamling i Danske Bank. Men det er meget uklart, hvad de flotte ord om samfundsansvar helt konkret betyder, skriver Finans' debatredaktør, Magnus Barsøe.

DET SKER I DAG

Erhverv: Generalforsamlinger i Brdr. A&O Johansen og en række banker, heriblandt Fynske Bank, Ringkjøbing Landbobank, Kreditbanken og Salling Bank.
Erhverv: Bilproducenten BMW kommer med årsregnskab for 2018.
Økonomi: Nationalbanken kommer med en ny prognose for dansk økonomi, mens Boligsiden.dk offentliggør oversigt over handelsaktiviteten på boligmarkedet i februar.
Øvrigt:
Den ikoniske iværksætter Richard Branson er hovedtaler ved Awaken Business Summit 2019, der løber af stablen i dag og i morgen.

PS...

Anil Ambani var i 2007 en af verdens rigeste mænd, men så lavede storebroderen et konkurrerende firma. Nu er det meste af formuen væk - og storebroderen har lige reddet ham fra fængsel.

Han synger ofte »Uh, uh, uuh« i sine sange og er blandt Danmarks bedst sælgende popmusikere. Nu kan sangfuglen Rasmus Seebach også kalde sig boliginvestor - i en handel til et trecifret millionbeløb.

Rigtig god dag,
Peter Simonsen og Heidi Joy Madsen
Nyhedsredaktører

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

Læs også