Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Finanskæmper lokker danskerne med forvirrende bonusordninger | Takeawayrivaler gør klar til kamp om de sultne danskere | Verdens største fly kom på vingerne

GODMORGEN

Kritikken hagler ned over forsikringsselskaber og bankers uigennemsigtige bonusordninger, mens takeawayrivaler slås hårdt om kundernes sult. Ugens første briefing er klar.

NYHEDER

Finanskæmper lokker danskerne med forvirrende bonusordninger
Bonusordninger gør det svært at gennemskue tilbud på forsikring og fra banken, lyder kritikken fra kunder og eksperter.
Forstå tallene: Der er kontante bonusser på vej til f.eks. Tryg-kunder, der i år får 8 pct. af sidste års betalinger, mens Nykredit Bank giver hver privatkunde 1.000 kr. i årsbonus.
Kritikken: Billige forsikringer fra dag 1 i stedet for kringlede ordninger: »Det er i forvejen vanskeligt at sammenligne priser på forsikringer, og det bliver bestemt ikke nemmere at gennemskue med en bonusordning,« lyder det fra Tryg-kunde Niels Norman Dam, der bakkes op af bl.a. Forbrugerrådet.
Responsen: Kunderne skal »mærke tydeligt og kontant, at de er kunder i en foreningsejet bank,« siger Flemming Haahr Vesterbrandt, vicedirektør i Nykredit.

Niels Norman Dam er kunde i Tryg, og han kritiserer forsikringsselskabernes bonusordninger, der gør markedet forvirrende for kunderne.

Takeawayrivaler lader kanonerne i kampen om de sultne danskere. Rekordmange danskere lader kødgryderne stå og bestiller takeaway. Det får takeawayplatforme som Just Eat og Hungry.dk til at opruste for at snuppe væksten i markedet.

Svindlere optræder med dit telefonnummer. Svindlerne udnytter et gammelt sikkerhedshul i telefonsystemet til at overtage danske mobilkunders telefonnumre. (Politiken)

Dobbelt så mange som for 10 år siden arbejder videre, efter at de har nået folkepensionsalderen. Det viser en undersøgelse, som Dansk Industri (DI) har lavet på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. Således arbejdede 86.000 personer, der havde rundet 65 år, videre i 2018, selv om de kunne trække sig tilbage og gå på folkepension. (Berlingske)

Daimler undersøges i dieselgate. Tyske myndigheder gransker Daimler for snyd med CO2-software i 60.000 Mercedes-Benz-biler produceret i 2012-2015. (Reuters / Bild)

VW udfordrer Tesla i Kina. Volkswagen har planer om at bygge en elektrisk SUV-model til det kinesiske marked, der fra 2021 skal tage kampen op med Tesla om det vigtige og gigantiske marked. (Reuters / Bloomberg)

Boings problemer fortsætter. American Airlines har besluttet at trække Boings ulykkesfly 737 Max ud af selskabets sommerplaner, som ellers er højsæson for flybranchen. (Bloomberg)

Strid om Trump-skat fortsætter. USA’s præsident Donald Trump afviser fortsat at fremlægge sine skattepapirer. Men nu har han taget en ny forklaring i brug om modstanden. (DI)

Mange danske børn går i privatskole. Andelen af danske børn, der går på privatskole, ligger markant over gennemsnittet i OECD-landene. Og andelen stiger, samtidig med at tilskuddet til privatskoler øges. Det fremgår af en ny analyse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (Information)

Verdens største fly på vingerne. Det gigantiske Stratolaunch-fly, der i princippet er to pararallele fly bygget sammen, gennemførte sin jomfruflyvning med succes. Flyet skal bl.a. gøre det muligt at sende raketter med satelitter ud i rummet fra omkring 10 kilometers højde. (AP)

GIK DU GLIP AF...

Efter voldsom kritik: Verdo-overpriser skal undersøges
Bestyrelsen i Verdo besluttede fredag aften, at man efter et stormvejr om en årrække med overpriser til kunderne nu vil sætte gang i en ekstern undersøgelse.
Hvad med ledelsen?: »Gennemgangen af sagen viser, at bestyrelsen fortsat har 100 pct. opbakning til ledelsen,« lød det dog i meddelelsen fra bestyrelsesformand i Verdo Torben Høeg Bonde.
Konsekvensen: Kritik af energiselskabet fik ellers torsdag Verdo til midlertidigt at stoppe med at kræve overpriser af varmekunder.
Afsløringerne: Finans har afsløret, hvordan energiselskabet Verdo i Randers har brugt en bogføringsmanøvre til at tappe millioner af kroner fra virksomhedens knap 13.000 varmekunder. Få meget mere om sagen her.

Bestyrelsesformand i Verdo, Torben Høeg Bonde.

INDSIGT

Han blev kåret som årets leder - og fyret som topchef 12 måneder senere. Pludselig var kalenderen tom, og fremtiden var uvis. Carsten Bjerg måtte forlade den koncern, han havde arbejdet for i 17 år. Her er hans historie.

FINANS FAKTA

Skattefinte ved forældrekøb af sommerhus bliver overset. Der er ellers mange fordele ved at foretage et omvendt forældrekøb, når man køber sommerhus.

DAGENS PROFIL

Der findes mennesker, der med en formel, høflig og ordinær fremtoning omgiver sig af mystik. For hvem er de egentlig bag ved det perfekte jakkesæt og den høflige karakter? Finans tegner her et portræt af Danmarks største avishus' bestyrelsesformand Lars Munch, der fylder 60 år.

Bestyrelsesformand i JP/Politikens Hus Lars Munch kan nu fejre sin 60 års fødselsdag.

DEBAT

Har du brændt fingrene? Nogle investorer holder sig helt fra en bestemt aktivklasse, hvis de først en gang har brændt nallerne her. Men det er næppe klogt, mener chefstrateg David Bakkegaard Karsbøl.

DET SKER DENNE UGE

Korsfæstelse, amerikanske banker, en kamp om troner. Det er påske, og de danske virksomheder venter med at få sendt deres regnskaber for første kvartal ud. Til gengæld er der godt med nøgletal - og et par tunge amerikanske finanskæmper og så lidt fra underholdningsindustrien. Her er, hvad ugen bringer.

PS...

Sidste sommers hedebølge betød, at Tysklands produktion af solenergi satte ny rekord. Europas største økonomi hentede således 9 pct. af elforbruget i 2018 fra solenergi. Til gengæld havde den megen varme og tørke store konsekvenser på andre områder. Bloomberg har samlet en række opsigtsvækkende satellitfotos.

Rigtig god dag,
Maria Kehlet
Nyhedsredaktør

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

BRANCHENYT
Læs også