Morgen

Ejendomsmæglere trodser opbremsning på boligmarkedet | Nemlig.com vil udfordre pakkegiganter | Lars Seier kårer Danmarks bedste iværksættere

GODMORGEN

Regnskabssæsonen tager for alvor fart i dag med kvartalsregnskaber fra Danske Bank, Nordea og DSV. Vi sidder selvfølgelig klar ved tasterne. Derudover kan du bl.a. læse om Nemlig.com, der vil udfordre pakkeposten, seneste nyt i Verdo-sagen og Lars Seiers nye millioninvestering. God fornøjelse.

NYHEDER

Ejendomsmæglere trodser opbremsning på boligmarkedet.
Selvom lejlighedssalget er faldet kraftigt, og salget af parcelhuse stagnerer, så fortsætter mæglerkæderne med at åbne nye butikker. »Vi har sådan set ikke et ønske om at sælge så mange boliger som muligt, men om at have tid til at fokusere mere på kvaliteten i hvert enkelt salg. Så på den måde passer det sådan set fint med vores koncept,« siger ejendomsmægler.

Ejendomsmægler Victor Lykke Methmann vil hellere have mere kvalitet end flere boliger på hylderne.

Nemlig.com vil udfordre pakkegiganter. Onlinesupermarkeder verden over står med en unik mulighed for at sætte sig hårdt på markedet for pakkepost og overhale pakkegiganterne indenom. Det er præcis, hvad Nemlig.com pønser på.

Byråd slår endegyldig streg i sandet: Verdo-ledelsen kan fortsætte arbejdet med at sælge sit elnet til konkurrenten Eniig. Det blev besluttet på et møde mandag aften.

SAS-ansatte selv ramt af konflikt. Det er ikke kun SAS-passagerer, der er ramt af pilotstrejken. Rundt om i verden er flere SAS-ansatte strandet på grund af strejken, mens piloterne kan ende med at betale store summer i strejkeudgifter.

For Jerome Powell er tålmodighed en dyd. Den kraftige vækst i amerikansk økonomi i 1. kvartal i år er ikke helt, hvad den giver sig ud for at være, og derfor er der ikke udsigt til ændringer i den amerikanske pengepolitik.

Christian Stadil i nyt eventyr - køber sig ind i modeselskab. Hummel-ejeren og en tidligere topchef i modebranchen køber sig ind i det danske tøjselskab Libertine-Libertine.

Lars Seier kårer Danmarks bedste iværksættere. Mandag aften vandt den danske designvirksomhed Spring Copenhagen iværksætter-programmet Vejen til Seier. Med sejren følger en investering på 6 mio. kr. fra Saxo Bank-stifteren, der indtræder i virksomheden som ligeværdig partner.

Novo-topchef i nyt miljøsats. Landets mest værdifulde virksomhed skruer nu gevaldigt op for ambitionerne om at gøre selskabets miljøpåvirkning væsentligt mindre. Senest i 2030 skal Novo Nordisk være CO2-neutral i hele driften.

Mærsk-topchef med opråb før EU-valg: Søren Skou opfordrer til ikke at tage EU for givet. Øget protektionisme og brexit er et "wakeupcall" for alle direktører, siger han. (Børsen)

Danmark og Frankrig indgår skatteaftale. Knap halvandet år efter et rasende opråb fra 18 af landets erhvervskæmper kommer skatteminister Karsten Lauritzen (V) nu kravet om en ny dobbeltbeskatningsaftale med Frankrig i møde.

Kviklån i vild vækst. Der er sket næsten en fordobling i udstedelsen af hurtige lån til danskere på bare to år. Gælden nærmer sig hastigt 1 mia. kr. (DR)

GIK DU GLIP AF...

Den globale middelklasses kvaler rammer Danmark. Forklaringen bag Donald Trumps popularitet, på brexit og på handelskrigen mellem Kina og USA kan måske findes i en ny rapport fra OECD om middelklassens voksende kvaler. Problemerne kan også ramme Danmark, vurderer ekspert.

INDSIGT

Elon Musk lover selvkørende biler lige om lidt. Men kan vi nu stole på det? Tesla er rent teknisk klar med en fuldstændig selvkørende bil i løbet af 2020. Det er Tesla-boss Elon Musk fuldstændig sikker på. Han ser for sig én million Teslaer som selvkørende taxaer, der kører rundt helt af sig selv og fragter passagerer. I 2021 vil Tesla udvikle biler helt uden rat og pedaler. Det lyder vildt. Problemet er bare, at Elon Musk siger så meget.

 

FINANS FAKTA

Strejken hos SAS kan give passagerer søvnløse nætter. Men her er mulighederne, hvis du er nervøs for om SAS flyver.

DAGENS PROFIL

Nogen skal have kaffe for at fungere. Thomas Torp skal have fodbold. Thomas Torp blev bidt af politik og Liverpool FC i 1980’erne. Det har ikke altid været lige nemt at elske de to størrelser, men det har givet erfaring og store oplevelser, der stadig fylder meget i den voksende familie. I dag fylder direktøren for Grafisk Arbejdsgiverforening 50 år.

BØRS

Det blev atter til rekord, da både S&P 500 og Nasdaq for tredje gang på en uge sluttede i deres højeste niveauer nogensinde. Det var især mandagens nøgletal fra USA, der overraskede positivt og sendte aktierne i plus. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Hvem skal byde velkommen på Jordens vegne, og hvem skal stå for at kommunikere med de her aliens? Det emne beskæftiger den danske dokumentarfilm "Besøget" sig med. Instruktøren har blandt andet interviewet – og det er ikke en joke - FN's Kontor for Anliggender vedrørende Det Ydre Rum. Er mængden af knald i låget konstant i et samfund? Eller udvider den sig hele tiden ligesom universet, spørger Anders Heide Mortensen.

DET SKER I DAG

Erhverv: Der kommer regnskaber fra bl.a. Danske Bank, DSV og Nordea. Fra udlandet er SEB og Apple klar med nye tal.
Økonomi:
Danmarks Statistik præsenterer kl. 8 de officielle tal for boligsalget i februar. På den anden side af Atlanten mødes ledelsen i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, til et to-dages rentemøde.

PS...

Man behøver ikke at være Joakim von And for at få råd til et sommerhus. Se selv her.

Rigtig god dag,
Christian Venderby
Digital nyhedschef

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

10 idéer, der kan ændre Danmark
Ny serie fra FINANS: Følg 10 visionære og innovative iværksættere og deres idéer, der har potentialet til at redefinere dansk erhvervsliv.
Læs serien her
BRANCHENYT
Læs også