Morgen
0

McKinseys danske afdeling i millionminus | Toplæger undsiger Ambus stort anlagte fremtidshåb | Trump blokerer for Huawei med national nødretstilstand

GODMORGEN

McKinseys danske afdeling taber millioner. To eksperter undsiger Ambus store fremtidshåb. Få et spækket nyhedsoverblik på denne torsdag, hvor vi også dækker regnskaber fra blandt andre Maersk Drilling og TDC.

NYHEDER

McKinseys populære danske partnere hiver millionminus hjem til København.
Konsulenthuset McKinseys danske afdeling har på sæt og vis sejret ad helvede til. Regnskabet for kontoret i København viser godt nok et solidt underskud - men kun fordi det faktisk går utroligt godt. Sådan lyder det fra chefen for McKinseys danske kontor, Kim Baroudy, som tager milliontabet med stoisk ro. »Et underskud i regnskabet for den danske afdeling, det er jeg ligeglad med.«

Kim Baroudy er ligeglad med underskuddet i den danske McKinsey-afdeling - så længe hans 22 partnere leverer deres del af McKinseys globale fremgang. Foto: McKinsey

Toplæger undsiger Ambus stort anlagte fremtidshåb. Mens Ambu drømmer om at erobre en større del af det gigantiske milliardmarked for endoskoper, sår to af landets førende eksperter nu tvivl om et af Ambus vigtigste salgsargumenter. Timingen og måden kunne ikke være værre, lyder meldingen. Læs også om den nye Ambu-chefs største udfordringer.

Trump blokerer for Huawei med national nødretstilstand. Sent i aftes underskrev præsident Trump en ordre, der erklærer national nødretstilstand, som betyder, at amerikanske selskaber ikke må bruge teleudstyr produceret af firmaer, som udgør en national sikkerhedsrisiko. Det lægger op til et forbud mod at handle med den kinesiske telegigant Huawei. (Reuters)

Og mere Trump: Toldsats på biler udsættes. USA's præsident, Donald Trump, har været hård i filten over for Kina i den igangværende toldkrig mellem de to lande. Men onsdag varslede præsidenten, at han påtænker at udskyde en planlagt toldsats på biler. Nyheden fik adskillige bilaktier til at stige. (Bloomberg)

Hummel ramt af valutadyk - salget falder. Valutadyk i Tyrkiet rammer omsætningen i den danske mode- og sportskoncern Hummel, hvis omsætning derfor falder. Fodboldstjerner og modebutikker skal løfte Hummel ude i verden.

Dansk olierigmands livsværk lider fortsat. Den danske olievirksomhed Welltec, der er ejet af stifter Jørgen Hallundbæk, har fortsat lang vej op til tidligere tiders gyldne indtjening. Det viser selskabets netop offentliggjorte regnskab. (Shippingwatch)

Advarsel: Verden investerer alt for lidt i vedvarende energi. I en ny rapport advarer IEA om, at de globale investeringer i at opfylde målene i FN's Klimaaftale er helt utilstrækkelige. Dermed bringes Verdensmålene for bæredygtighed i fare.

Burger King-ejer i offensiv - vil åbne 14.000 nye restauranter. Moderselskabet bag Burger King er klar til at presse hovedkonkurrenten McDonalds hårdere. I hvert fald agter selskabet at skrue voldsomt op for antallet af restauranter rundt om på kloden.

Pulsen på det københavnske lejlighedsmarked stiger på ny. Efter en sløv periode på markedet for københavnske ejerlejligheder er der igen et stigende antal handler. Det viser tal fra Boligsiden. (Ritzau)

Tøjkoncern og supermarkedsgigant går sammen om salg af sportstøj. Et af tøjmærkerne i Besteller-koncernen indleder samarbejde med Wupti, som forsøger at blive en dansk konkurrent til Amazon i onlinehandel.

VALGKAMP

Pape vil blokere for Løkkes velfærdsløfte. Det Konservative Folkeparti kommer ikke til at indgå i en borgerlig regering, hvis Lars Løkke Rasmussen (V) holder fast i det seneste valgløfte om skattestop og velfærdsløfte, lyder meldingen fra K-formand Søren Pape Poulsen.

Ny Lars Løkke-bog på gaden i dag. ”Befrielsens øjeblik” er titlen på den uvarslede samtalebog med landets statsminister, der udkommer i dag. Forfatterens ambition har ifølge forlaget været, »at nå ind til de overvejelser, Lars Løkke Rasmussen har som statsminister og privatperson i ugerne op til et folketingsvalg, der vil afgøre hans politiske fremtid.« (JP)

Vestager vil have topjob. Efter en debat i EU-Parlamentet onsdag aften mellem kandidater til jobbet som formand for EU-Kommissionen bekender Margrethe Vestager omsider kulør. Skuespillet er slut. Hun står ved, at hun faktisk går efter at erobre jobbet efter sin nuværende chef, Jean-Claude Juncker, i EU-Kommissionen. (JP)

GIK DU GLIP AF...

Tre tidligere Danske Bank-chefer har fået nedlagt et forbud mod, at deres navne nævnes i forbindelse med bagmandspolitiets efterforskning af bankens håndtering af mulig hvidvask.
Det ved vi: Eks-topchef Thomas Borgen, tidligere direktionsmedlem og formand for Finanstilsynet Henrik Ramlau-Hansen, tidligere direktionsmedlem Lars Mørch og tidligere chefjurist Flemming Pristed har alle bekræftet, at de er sigtet i sagen. Ifølge Finans’ oplysninger gælder det samme for tidligere chef for internationale bankaktiviteter Mikael Ericson samt tre tidligere chefer, som altså nu er beskyttet af navneforbud.
Sigtelsen: Ifølge Finans’ kilder er gruppen sigtet for at have overtrådt hvidvask-bestemmelser, der bl.a. handler om manglende indhentning af oplysninger om bankens kunder og manglende indberetning af mistænkelige transaktioner til bagmandspolitiet. Det straffes som regel med bøde - men kan også koste seks måneders fængsel.
Reaktionen: »Det er et voldsomt og meget overraskende skridt. Jeg havde aldrig troet, at det skulle kommer hertil,« siger en af de sigtede, som ønsker at være anonym.
Endnu en svindelsag: Mens Danske Banks problemer med hvidvask hidtil har været centreret om en filial i Estland, rejser en ny sag ifølge eksperter alvorlige spørgsmål om bankens ageren i Danmark.

De ni personer, som bagmandspolitiet efterforsker i Danske Banks hvidvasksag, bestred alle jobs på et højt niveau i hovedkontoret i København. Arkivfoto: Jens Dresling.

INDSIGT

Australien ligner den succeshistorie, som enhver regeringschef drømmer om. Uafbrudt økonomisk vækst siden 1991. Næsten fuld beskæftigelse. Og en beskeden offentlig gæld. Den slags har ingen andre industrilande præsteret, og dermed er Australien i en liga for sig. Men der er også slanger i paradis.

FINANS FAKTA

I de senere år har lavprisselskaberne konstant øget markedsandelen i Københavns Lufthavn. Men sådan var det ikke i 2018. Her er flyselskaberne, som vokser mest i København.

DAGENS PROFIL

Da Hans Christian Smeds far meddelte, at det var blevet tid til at få et rigtigt job, søgte han til Dansk Supermarked. Siden blev han lederskikkelse på Roskilde Festival. Nu står Hans Christian Smed i spidsen for Københavns Madhus. »Jeg er kendt for at sige tingene, som de er.«

Hans Christian Smed er far til to børn på henholdsvis tre år og syv måneder. Han bor med sin familie på Vesterbro, ikke langt fra sin arbejdsplads. PR-foto.

BØRS

Handelsrygter løftede aktiemarkedet. De amerikanske aktier vekslede onsdag indledende fald til plusser på forlydender om, at USA ikke vil optrappe handelskrigen ved lige nu at lægge told på biler fra blandt andet EU og Japan. Efter børslukketid lagde præsidenten op til et snarligt forbud mod at handle med den kinesiske telegigant Huawei, hvilket sikkert kan optrappe handelskrigen igen. Her er den seneste børsberetning.

DEBAT

Iværksætter: Politikerne fodrer velfærdskoen med dens egen hale. Ingen kan skabe et bedre samfund ved at flytte rundt på de samme ressourcer og penge. Vi har brug for nye investeringer og nye idéer til at skabe velstand, skriver Toke Kruse.

DET SKER I DAG

Erhverv: Kvartalsregnskaber fra Maersk Drilling, Rockwool, TDC, NKT Holding, Santa Fe, Kreditbanken, Møns Bank, Fynske Bank, DLH, Zealand Pharma, Højgaards Holding, Monberg & Thorsen og Manchester United.
Økonomi:
Danmarks Statistik kommer med nye tal for det offentlige forskningsbudget (2019) og nyregistrerede motorkøretøjer (april). I USA tikker der forskellige nøgletal ind, bl.a. for ledigheden og boligbyggeriet.

PS...

I en ny udgave af Halfdan Rasmussens elskede børnerim har Gyldendal valgt at udelade otte rim, fordi de indeholder ord som 'neger' og 'hottentot'. Den slags censur er ikke alle begejstrede for. Du kan læse de otte "forbudte" digte her.

Rigtig god dag,
Peter Simonsen og Thomas Andrew
Nyhedsredaktører

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

FINANS BRIEFING MORGEN
De vigtigste nyheder fra erhvervslivet, udvalgt af FINANS' redaktører. Direkte i din indbakke.
BRANCHENYT
Læs også