Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Nordea og Danske Bank får baghjul i nordisk kapløb | Hård opsang fra førende ejendomsdirektør | Her er de sikre alternativer til en rente på 0 pct.

GODMORGEN

Ugens sidste hverdag byder på en opsang til de ivrige investorer fra en førende ejendomsdirektør: »Vi kommer til at bygge for meget på for kort tid,« lyder kritikken. Og så har nogle boligejerne tjent 1 mio. kr. på fem år. Finans' første briefing fredag er klar til dig.

NYHEDER

Nordea og Danske Bank får baghjul i nordisk kapløb
Danske Bank og Nordea får tæsk af deres nordiske konkurrenter, som formår at presse væsentlig mere værdi ud af deres bankforretninger end de to banker med store aktiviteter i Danmark.

Problemerne tårner sig op for Danske Banks nye topchef. Infight med Finanstilsynet, en nedjustering og fortsat kundeafgang. Det er lidt af en uriaspost, Chris Vogelzang har overtaget med topjobbet i Danske Bank. Der er dog en plan for fremtiden på vej, men som han siger: »Hvis jeg havde initiativerne klar, ville jeg offentliggøre dem. Men jeg er i uge 7 af min ansættelse, og der har været ferie i noget af den periode. So give me a break

Nordea frygter dårligere tider for økonomien. Selvom vi ifølge Nordea befinder os på noget nær toppen af en højkonjunktur - og der er udsigt til dårligere tider fremover - formår banken ikke at levere noget, der bare minder om et toptrimmet resultat. Halvårets nettoresultat faldt med 5,4 mia. kr. til 8,4 mia. kr., viser regnskabstallene. Topchef Frank Vang-Jensen varsler nye tiltag, men vil hverken be- eller afkræfte en kommende fyringsrunde.

(Nordeas danske chef, Frank Vang-Jensen, vil ikke forholde sig til, om der kan komme en fyringsrunde senere i år. Illustration: Anders Thykier)

Hård opsang fra førende ejendomsdirektør: »Vi kommer til at bygge for meget på for kort tid«
Jeudans adm. direktør, Per Hallgren, langer ud efter de ivrige investorer, som har plastret København til med en overflod af boligejendomme. Det skader byen og risikerer at koste dyrt, mener han.

Læs hele Finans' serie: Pensionsselskabernes store ejendomssats

(Per Hallgren og Jeudan siger blankt nej til at bygge nye boliger i øjeblikket. Foto: Jeudan)

Her har boligejerne tjent 1 mio. kr. på fem år. Det har været en god forretning at være boligejer de seneste fem år. For nogle har det endda været en gylden forretning.

Ørsted vinder stort udbud i New York. Energikoncernen har scoret en stor ordre på havvind i USA. I en udbudsrunde er det danske energiselskab blevet udvalgt som vinder gennem selskabet Sunrise Wind, oplyste Ørsted sent torsdag.

EU siger nej til dansk stop for salg af fossilbiler i 2030. Det vil ikke være muligt for Danmark at forbyde salg af nye benzin- og dieselbiler fra år 2030, som både den tidligere og nuværende regering ellers ønsker. (Ritzau)

Våbenhvilen i handelskrigen mellem USA og Kina vakler. Det er kun omtrent tre uger siden, at den amerikanske præsident Donald Trump meddelte, at han ville skrinlægge nye tariffer, da han og Kinas leder Xi Jinping besluttede sig for at vende tilbage til forhandlingsbordet. Men de indledende forhandlinger lader til at være kørt fast.

Viaplay-ejer henter 65.000 nye streamingkunder på tre måneder. Selvom tv-markedet har trange kår, vokser tv-mastodonten Nordic Entertainment Groups forretning betragteligt. Streaming-universet er den helt store guldgrube.

EU udsteder milliardbøde til amerikansk techgigant. Det var konkurrenceforvridende, da amerikanske Qualcomm i 2009-2011 solgte mikrochips billigere, end de kostede at producere. Derfor stangede EU torsdag en bøde på over 1,8 mia. kr. ud til det multinationale selskab. (Ritzau)

Mobilbank med PayPal-stifter i ryggen vurderet til 23 mia. kr. Midt i USA-lanceringen har den tyske mobilbank N26 GmbH, der bl.a. har Paypal-stifter Peter Thiel i ejerkredsen, modtaget nye investeringer, der gør virksomheden til én af Europas højst vurderede ikke-børsnoterede techfirmaer. (Bloomberg)

GIK DU GLIP AF...

For stort, for dyrt og forkert: Der er mørkt mange steder i Carlsberg Byens 29 etager høje Bohrs Tårn. Og det er der en grund til. Selvom de 88 luksuslejligheder i tårnet har været til salg siden 2015, er 32 af dem stadig tomme. Og de mange tomme liebhaverboliger er det perfekte spejlbillede på markedets problemer.

PRIVATØKONOMI

Her er de sikre alternativer til en rente på 0 pct. En rente på 0 er faktisk en god rente, selvom formuen ædes af inflationen. Men private med store indlån kan få langt mere ud af dem også uden at løbe nogen risiko. Journalist Lars Nielsen forklarer her hvordan.

FINANS FAKTA

Disse turister er bedst til at bruge penge i Danmark. Vælger man at bruge de varme feriedage på at besøge nogle af landets turistattraktioner, så har man muligvis oplevet, at vi i disse dage har gæster fra hele verden. For Danmark er blevet en meget populær destination for rejsende. Vi har set på, hvem de er.

DAGENS PROFIL

Chefen for Easypark har én altoverskyggende opgave: »Uanset hvor du kører hen i Europa, er mit ansvar, at du med vores app på din telefon skal kunne finde og betale for din parkering.« Søndag kan Morten Hother Sørensen dog forhåbentlig holde fri og fejre sin 50 års fødselsdag.

(Morten Hother Sørensen havde været i TDC i en årrække, da han skiftede til Easypark. Privatfoto)

BØRS

De seneste dages negative stemning på det amerikanske aktiemarked blev vendt og to af de tre ledende indeks sluttede dagen med stigninger. Særligt streamingtjenesten Netflix fik en hård medfart i dagens handel efter skuffende tal. Her er den seneste børsberetning.

KOMMENTAR

Negative renter vil udløse sorte svaner. Minusrenter er jomfruelig jord, og der er risiko for, at de kan lede til nye, hidtil ukendte finanskriser. Det gælder om at forberede sig på det uforudsigelige, skriver virksomhedsredaktør på Finans, Søren Linding.

DET SKER I DAG

Erhverv: Regnskaber for 2. kvartal fra verdens største kapitalforvalter, Blackrock, samt fra den svenske energikoncern Vattenfall.
Ellers; tag det helt roligt.
Ryd op i mails og på skrivebordet. Det er sommer. Der sker stort set intet i dag. I hvert fald ikke noget, der er planlagt.

PS...

Hvem styrer den britiske underverden? Det spørgsmål har The Guardian set nærmere på, og det er der kommet denne fascinerende historie ud af.

Rigtig god dag,
Christian Venderby og Maria Kehlet
Nyhedsredaktører

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

Læs også