Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Medicoselskaber tjener milliarder hjem til Danmark | Ny KPMG-direktør vil stjæle forretning fra advokater på profitabelt marked | Nykredits bestyrelse kan meget nemt være i gang med at finde en plan B

GODMORGEN


Medicoselskaber skovler milliarder hjem - og det samme vil revisionskoncernen KPMG forsøge at gøre ved at udvide sin forretning med et advokatben. Og så sætter virksomhedsredaktør Søren Linding Nykredits fremtidsplaner under lup. Dagens første Finans-briefing er hermed serveret.

NYHEDER

Medicoselskaber står midt i gylden æra: Tjener milliarder hjem til Danmark. De danske medicoselskaber tjener milliarder på at sælge alt fra stomiposer til høreapparater, og intet ser ud til at kunne stoppe selskabernes succestogt. Indtjeningen for de 50 største selskaber ligger på mere end 10 mia. kr. Medicoindustriens organisationsdirektør Peter Huntley er da også godt tilfreds - men med simple geværgreb kunne situationen forbedres yderligere.

Ny KPMG-direktør med aggressivt sats: Vil stjæle forretning fra advokater på profitabelt marked. Det genrejste KPMG er klar på en stor satsning inden for advokatydelser. Også andre store rådgiverhuse kredser om det profitabe juridiske marked. »Vi skal ikke være lige så store som de andre, vi skal være anderledes,« siger Henrik Mulvad, der nu står i spidsen for revisionskoncernen.

(KPMG-chef Henrik Mulvad vil nu forsøge at søge ind på det lukrative advokatmarked. Foto: Gregers Tycho).

Landets største ejendomsmægler: Klimadebatten påvirker danskernes valg af bolig. Der er blevet rykket rundt på, hvad der betyder mest for danskerne, når de vælger ny bolig, viser undersøgelse fra EDC. »Det er i mine øjne en markant holdningsændring,« siger Jan Nordmann, kommunikationschef i EDC.

Markederne tager forskud på rentenedsættelse. Udsigten til lavere rente både fra ECB og Fed får investorerne til at søge mod en lang række nye aktiver, der skal give dem et forspring på glæderne.

Svinepest: 115 mio. grise er døde. Svinepesten har nu reduceret bestanden af grise med 115 mio. dyr i Kina og Vietnam. Det svarer til, at hele USA's og Brasiliens produktion af grise er udraderet, og smitten spreder sig fortsat.

YouTube er Googles hemmelige multimillardforretning - tror de. Man gætter på, at YouTube hiver et sted mellem 100 og 160 mia. kr. i omsætning til ejeren, Google. Men ingen ved det, for det enormt succesfulde video-mekka er dybt begravet i Googles samlede tal.

Boeing overvejer at standse produktion af ulykkes-fly. Flyproducenten Boeing er hårdt økonomisk ramt af, at dets Max-fly ikke må flyve af sikkerhedshensyn. Selskabet overvejer at standse produktionen helt, hvis ikke de snart kommer i luften.

EU-Kommissionen: EU-lande er dårligt forberedt på ny hvidvask. EU-landene er stadigt ikke rustet godt nok til at stoppe grænseoverskridende hvidvask. Det skyldes forskellige regler og dårligt samarbejde mellem myndigheder. (Børsen)

TECH

Facebook betaler bøde og leverer endnu engang høj vækst. Allerede forud for regnskabet afslørede Facebook, at selskabet har indgået et millardforlig med de amerikanske myndigheder - og betaler nu en bøde på fem milliarder dollars som straf for at bryde privatlivets fred. Da regnskabstallene blev offentliggjort sent på aftenen, kom det frem, at selskabet overgik forventningerne i andet kvartal. Omsætningen voksede med solide 28 pct.

Snapchat i uventet comeback: Nye brugere vælter ind for at skifte køn. Den helt store nyhed er de 13 mio. nye, daglige brugere. Det lyder måske ikke af meget for et globalt, socialt medie, der har godt fat i en hel generation af unge – men for Snap var det et længe ventet gennembrud. Vores tech-journalist Jesper Kildebogaard har set på det seneste regnskab fra Snapchat.

GIK DU GLIP AF...

Pensionskasser satser stort på seniorboliger: Nu skal der bygges til de ressourcestærke
Mens det almindelige lejlighedsmarked i de store byer er presset, øjner pensionsselskabernes ejendomschefer et nyt attraktivt marked i den voksende gruppe af seniorer.
Perspektivet: På Grønttorvet har de eget bibliotek og urtehave på taget for 7.575 kr. om måneden. Jagten på fremtidens seniorboliger er sat ind.
Serie: Læs hele Finans' temaserie om pensionselskabernes enorme satsninger på ejendomme.

(Der er fortsat massiv gang i byggearbejdet i Carlsbergbyen på Vesterbro København, hvor pensionsselskaber har investeret. Foto: Gregers Tycho).

FINANS FAKTA

Jagten går ind på tech-giganterne. Facebook har fået en milliardbøde, og de amerikanske myndigheder annoncerer en granskning af den magt, teknologigiganterne har skrabet til sig over de senere år. Over de seneste 10 år er de vokset fra halvstore virksomheder til giganter med en omsætning på ufattelige milliardbeløb.

DAGENS PROFIL

Tre store chefstillinger i amerikanske techselskaber og en folketingspost. Der har været fart på karrieren for Malou Aamund, der med en familie, der er både kendt og kulørt fremstår næsten demonstrativt udramatisk. Direktøren for Google i Danmark fylder nu 50 år.

(»Jeg bliver nogle gange forbavset over, hvor relevante de år i politik har været,« fortæller Malou Aamund, der nu fylder rundt. Foto: Thomas Lekfeldt).

BØRS

Tech- og chipproducenter boostede aktiemarkedet. De amerikanske aktiemarkeder startede onsdagen i minus, men i løbet af handelsdagen lykkedes det to af de tre ledende indeks i USA at vende udviklingen. Det var især chip-producenternes aktier, der løftede stemningen.

DEBAT

Nykredits bestyrelse kan meget nemt være i gang med at finde en plan B. Med Tonny Thierry Andersen ombord har Nykredit ikke kun fået ledelsesmæssig ildkraft til en aggressiv ekspansion af bankforretningen, men også en ny kronprins. Men den manglende godkendelse i Finanstilsynet bringer planen i fare, skriver Finans' virksomhedsredaktør Søren Linding.

DET SKER I DAG

Erhverv: Udenlandske regnskaber fra Nissan, VW, Alphabet (der ejer Google), Amazon, bryggerigiganten AB Inbev samt Nokia. 2. kvartalsregnskaber fra Onxeo og Össur.
Økonomi:
Den Europæiske Centralbank, ECB, holder rentemøde i Frankfurt. Efterfølgende holdes der pressemøde med chefen for ECB kl. 14.30.
Øvrigt:
Ansøgerne til landets videregående uddannelser får ved midnat svar på, om de er blevet optaget på drømmestudiet.

PS...

Hvem kunne ikke godt bruge en iskold drink i sommervarmen? Og i stigende grad er der gin i glasset. Faktisk steg bruttoimporten af gin sidste år med 26 pct. i forhold til 2017. Og ser man på niveauet i forhold til 2010, er bruttoimporten af enebærspiritussen vokset med 110 pct., skriver Fødevarewatch. Skål!

Rigtig god dag,
Maria Kehlet
Nyhedsredaktør

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

Læs også