Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Dansk konsulenthus har rundet milliardsalg | Danske tech-virksomheder får sværere vilkår i Kina | 33,5 mia. kr. i bøde skal afrette Facebook – men er det for billigt sluppet?

GODMORGEN


65.714 unge har nu fået tilbudt en plads på en videregående uddannelse - især sygeplejerske- og medicinstudiet er populært. Samtidig kan vi fortælle, at det danske konsulenthus Implement har rundet milliarden i omsætning, mens danske tech-virksomheder kæmper hårdt i Kina. Dagens første briefing er klar. God dag!

NYHEDER

Dansk konsulenthus har rundet milliardsalg. Implement har rundet milliarden i omsætning og er blevet en kæmpe forretningssucces. Tidligere medarbejdere kalder det en sektlignende virksomhed - og det er ikke helt ved siden af, siger stifteren og chefen for det hele, Niels Ahrengot.

(Niels Ahrengot er både daglig leder og kulturbærer i det succesfulde og hurtigt voksende danske konsulentfirma Implement. Det minder nærmest om en sekt - og det ved Niels Ahrengot udmærket. Foto: Lars Krabbe).

Danske tech-virksomheder får sværere vilkår i Kina. Ny lovgivning og ikke mindst strengere håndhævelse gør det i forvejen svære kinesiske marked endnu mere uforudsigeligt for danske virksomheder, der vil ind på det store marked. For eksempel er der kommet en ny lov om cybersikkerhed, der bl.a. giver kinesiske myndigheder ret til at kigge virksomhedernes it-systemer over skulderen.

Google-ejeren overrasker positivt. Alphabet, ejeren af bl.a. Google, leverer i sit kvartalsregnskab lidt bedre tal, end markedet havde ventet. Det lykkedes i andet kvartal af 2019 Google-ejeren Alphabet at øge sin omsætning med 19 pc.t til 38,9 mia. dollars.

Amazon skuffer analytikerne i sine forventninger. Regnskabet fra Amazon for andet kvartal landede salgsmæssigt en anelse over det ventede, men prognosen indfrier alligevel ikke helt forventningerne.

Fortvivl ej, hvis du fik nej: Masser af ledige pladser på 392 uddannelser. Ifølge Uddannelses- og Forskningsministeriet er der stadig ledige pladser til dem, der endnu ikke har fået en plads. Heraf er der flest professionsbaceheloruddannelser - men der er også mange ledige pladser på erhvervsakademiuddannelser og bacheloruddannelserne. Samlet set får hverken ministeren, rektoren eller erhvervslivet opfyldt deres ønsker.

EU og Canada omgår USA's handelsballade. EU og Canada har indgået en aftale om løsning af fremtidige WTO-tvister. Dermed undviger de USA's forsøg på obstruktion.

Salget af Ben & Jerrys skuffede i regnfuldt kvartal. En våd sommer i Europa sætter sit præg på regnskabet fra Ben & Jerrys ejer Unilever i andet kvartal. Issalget udgør 13 pct. af Unilever-gruppens samlede salg og omkring 20 pct. af dets europæiske salg årligt. (Fødevarewatch)

Bilkoncernerne trodser Trump og vil begrænse udledning. Fire af verdens store bilproducenter har indgået en aftale med Californien om at begrænse udstødningen fra biler og forbedre effektiviteten. De trodser dermed Donald Trump.

Krigsskib følger britiske skibe gennem Hormuzstrædet. Storbritannien er begyndt at lade et krigsskib følge alle skibe under britisk flag, der sejler gennem Hormuzstrædet. Det sker, efter at Iran i sidste uge opbragte et skib, der sejlede under britisk flag. (Ritzau)

TECH

Slipper Facebook for billigt? En historisk stor bødestraf til Facebook bliver både tolket som et gennembrud for USA’s regulering af selskabet, og som alt for lempelig. Forliget og straffen svarer til en fartbøde, som synderen nemt kan betale, lyder kritikken. Tech-journalist Jesper Kildebogaard har kigget nærmere på sagen.

GIK DU GLIP AF...

ECB fastholder renten på ekstremt niveau frem til midten af 2020. Renteniveauerne vil være ekstremt lave i eurozonen - og dermed også i Danmark - i næsten et år frem i tiden. Det står klart efter torsdagens møde i ECB's såkaldte Styrelsesråd.
Timing: Draghi valgte imidlertid ikke at sænke renten yderligere. Det skyldes ifølge iaggtagere, at en for tidlig sænkning af renten kan vise sig kun at have en kortlivet effekt på euroen. Den amerikanske centralbank (Fed) holder nemlig også rentemøde i næste uge, og her er forventningen, at banken sætter renten ned.
Hvad sker der nu: Om hjørnet venter givetvis den helt store stimuluspakke, og analytikerne forventer, at ECB sætter renten ned til september.

(Centralbankschef Mario Draghi vil sandsynligvis levere en lavere rente og iværksætte nye opkøb på ECB-mødet i september. Foto: AP/Michael Probst).

INDSIGT

Han havde forberedt sig til tænderne. Læst de rigtige bøger, taget de rigtige kurser, hyret en erfaren rådgiver. Men da Mikkel Hippe Brun for seks år siden rejste til Kina for at åbne en afdeling af den globale succes Tradeshift, endte han alligevel med at miste fodfæstet. »Man kommer som en blåøjet dansker og tror på win-win-partnerskaber, men ender med at føle sig snøret og manipuleret. Måden, man driver forretning på i Kina, er bare mere hård og kontant. Det er bare en helt anden kultur,« siger Mikkel Hippe Brun. Han har fortalt Finans om sine erfaringer på det lukrative marked.

FINANS FAKTA

Danmark blandt verdens mest innovative lande. Danmark er rykket en tak op på listen over verdens mest innovative lande og tager 7. pladsen. Men både Sverige og Finland slår os i discilplinen, viser analyse fra Insead.

DAGENS PROFIL

Jens B. Arnesen er CEO i Eventim Scandinavia, der driver bl.a. Billetlugen. Han arbejder for, at selskabet bliver lønsomt, efter at der i mange år har været tab. »I sidste ende skal vi i Eventim Scandinavia skabe profit. Men det er i arbejdet med at nå derhen afgørende at behandle hinanden og samarbejdspartnere med passion og respekt,« påpeger Jens B. Arnesen.

(Jens B. Arnesen, CEO, Eventim Scandinavia. Foto: Eventim Scandinavia).

BØRS

Wall Street måtte opgive rekordhøjder og endte i rødt. Det startede flot i Europa, men endte ud på dagen med kursfald de fleste steder, selv om chefen for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, torsdag understregede et behov for væsentlige pengepolitiske stimuli. De tre ledende indeks i USA - S&P 500, Nasdaq og Dow Jones - faldt med 0,5-1,0 pct. efter stigninger til to ud af tre indeks onsdag.

DEBAT

En mand er en kvinde, der kan hænge en hylde op. »Kvinder, der er gode nyheder. Vist nok. Mænd har indset, at de skal være som jer. Og gode venner med værktøjskassen,« skriver Anders Heide Mortensen. Han har læst en artikel i Politiken om, hvad den moderne mand skal kunne. Og det har han nogle tanker om.

DET SKER I DAG

Erhverv: Det sociale medie Twitter kommer med regnskab for de første seks måneder af 2019.
Økonomi:
Danmarks Statistik udgiver sit detailomsætningsindeks for juni I USA udsendes oversigt over BNP-vækst samt privatforbug.

PS...

Så meget scorer rytterne i præmiepenge. Tour de France er en af verdens hårdeste sportsbegivenheder, men det afspejler sig ikke på rytternes bankkonti efter løbet. Faktisk kæmper de 176 ryttere om en samlet præmiesum, der er mindre, end hvad tennisspilleren Novak Djokovic fik for at sejre i årets Wimbledon.

Rigtig god dag,
Peter Sinding og Thomas Andrew
Nyhedsredaktører

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

Læs også