Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

DI advarer: Risikoen for hårdt brexit er steget | Konstante udsalg presser modebranchen | NNIT-chef varsler spareplan og fyringsrunde

GODMORGEN


Flere af landets største selskaber begynder nu at komme med regnskaber. I dag gælder det bl.a. Coloplast og Lundbeck, som vi selvfølgelig dækker. Vi tager også temperaturen på modebranchen og på brexit, som ifølge Dansk Industri kan blive en grim affære. Her er et nyhedsoverblik.

NYHEDER

DI advarer: Risikoen for hårdt brexit er steget.
Virksomheder bør nu forberede sig på, at Storbritannien ryger ud af EU uden en aftale måske allerede til oktober. Det mener Danmarks største erhvervsorganisation DI. Midt i det dramatiske og kaotiske slutspil om brexit - og stik imod alle odds - er det dog lykkedes flere af sværvægterne i dansk fødevareindustri at øge eksporten af Lurpak og bacon over Nordsøen. Der er milliarder af kroner på spil.

Konstant udsalg presser økonomien i modebranchen - og jagten på bæredygtighed. Fuld fart på tøjproduktionen og ændrede købemønstre hos forbrugerne presser prisen på modetøj. Det fører til konstante udsalgsskilte i butikkerne for at holde fart i økonomien både hos detailhandlere og producenter, der på samme tid forsøger at blive mere klimavenlige. Men det er svært. Dansk tøjchef: Vi må gøre op med tom omsætning i modebranchen.

NNIT-chef varsler spareplan og fyringsrunde. Den danske it-virksomhed NNIT har tirsdag aften afleveret et skuffende regnskab for andet kvartal. Virksomheden har mistet en stor aftale med Novo Nordisk, mens en anden er i farezonen.

Erhvervsministeren er klar i mælet om gebyrstrid. Simon Kollerup stempler som ny erhvervsminister ind i gebyrstriden mellem betalingsgiganten Nets og flere hjælpeorganisationer. Det sker på hjælpeorganisationernes side.

Saudiarabisk oliegigant tjener stadig mest i hele verden. Selvom olieprisen falder, er det statsejede Saudi Aramco stadig verdens mest profitable virksomhed. Og hele det enorme overskud bliver trukket ud som udbytte - bl.a. til det saudiske kongerige.

Lufthavn i kæmpe udvidelse. Storbritanniens næststørste lufthavn, London Gatwick, har lanceret en ny investeringsplan, der skal forbedre forholdene for passagererne. I løbet af de næste fem år vil lufthavnen investere 8,9 mia. kr. - bl.a. i form af en robot-parkeringsplads.

Chef for spilgigant kritiserer Trump. Det er ifølge direktøren i Take-Two, Strauss Zelnick, udtryk for respektløshed, når Donald Trump bebrejder underholdningsindustrien for de mange masseskyderier, som USA på det seneste har oplevet. »Våbenvold er enestående amerikansk, og det vil kun ændre sig, hvis vi adresserer de rigtige problemer,« siger han. (CNBC)

Parken nedjusterer efter mislykket Champions League-kvalifikation. FC København måtte efter et sandt drama tirsdag aften vinke farvel til drømmen om at deltage i gruppespillet i Champions League. I forlængelse heraf nedjusteres forventningerne for Parken Sport & Entertainment A/S for 2019.

GIK DU GLIP AF...

Erhvervsledere til den nye regering: Sådan får I succes med os. En række erhvervsfolk, der har siddet med i råd og nævn under den forrige regering, opfordrer den nye regering til at hente viden og erfaring fra erhvervslivet.
Kritikken: Skiftende regeringers kommissioner med erhvervsledere er blevet kritiseret for at være spildt arbejde, der har til formål at signalere lydhørhed over for erhvervslivet. Men ifølge syv erhvervsledere, som Finans har talt med, er det nyttigt. Og alle syv er klar til at stille op igen.
Iværksætteren: Tine Thygesen har gennem en årrække været en af dem, politikerne har inviteret indenfor i jagten på viden om iværksætteri og digitsalisering eller som oplægsholder i både Danmark og udlandet. Hun mener, at man tager telefonen, når en minister ringer. »I et demokrati kan man ikke være bekendt at pege fingre.«

INDSIGT

Forestil dig, at landets ældste borgere bliver sendt i hi, så de kan sove deres dårligdomme væk i en kunstigt skabt tornerosesøvn. Både for deres egen skyld og så landets sundhedsudgifter ikke eksploderer. Det lyder bizart, men er ikke desto mindre et nyt, seriøst forskningsprojekt, som Japan vil søsætte. Det samme vil NASA. For der er meget at vinde ved at få mennesket til at gå i hi.

FINANS FAKTA

Privatkunder betaler ikke for at have penge stående i banken, men det bliver debatteret livligt, om de snart skal til det. Selv slipper bankerne for negative renter i Nationalbanken for en del af deres indskud.

DAGENS PROFIL

Ulrik Nødgaard er en atypisk lobbyist i finanssektoren. Landets bankelite har typisk baggrund i overklassedanmark med bopæl nord for København og finkultur på menuen. Men Ulrik Nødgaard bor tæt på Damhusengens boldbaner i Rødovre, og rock er hans store passion. »Min kone forærede mig en Fender-guitar, men jeg må erkende, at det ikke er der, mine talenter ligger.«

BØRS

Aktier sendt til vejrs: USA bløder op for straftold mod Kina. Der var kontant afregning på aktiemarkederne med omgående kursstigninger, da USA tirsdag nedtonede handelskrigen med Kina. Dermed endte det, der længe så ud til at blive en trist dag, med at give pæne kursstigninger.

DEBAT

Lektor: Trump udfordrer på ny den liberale økonomiske verdensorden. På den måde bliver Trump-regeringens beskyldning mod Kina om valutamanipulation dobbelt-absurd, skriver Jakob Vestergaard.

DET SKER I DAG

Nu begynder regnskaberne at tikke ind fra flere af landets store selskaber. I dag er det blandt andre Coloplast, Lundbeck, NNIT og Genmab, der aflægger kvartalstal. Derudover kommer Danmarks Statistik med nye tal for bilsalget i juli.

PS...

Det var en rigtig dårlig handel, da Yahoo i 2013 købte det sociale medie Tumblr for lidt over 6 mia. kr. I dag, seks år senere, har Yahoo solgt Tumblr videre for »et symbolsk beløb.«

Rigtig god dag,
Peter Simonsen og Thomas Andrew
Nyhedsredaktører

Vi ønsker dig en god dag og glæder os til at forsyne dig med nyheder og analyser resten af døgnet. Hvis du har gode råd, forslag eller tip til emner, som vi bør kaste os over, kan du kontakte os på telefon 33 30 31 31 eller e-mail finans@finans.dk.

BRANCHENYT
Læs også