Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Overblik: Her er Finans' morgenbriefing

NNIT svævede under Novo-glorien - men så ramte usikkerheden | Storbanker: Opsvinget hænger fast med neglene | Slutspillet om Pandora-milliarder er i gang - og nu gælder alle kneb for Kasi-Jesper

A.P. Møller-Mærsk kommer i dag med regnskab for 2. kvartal. Her ses næstformand Ane Mærsk Mc-Kinney Uggla og 2. næstformand Niels Jacobsen. Foto: Jens Dresling

GODMORGEN


Det er store regnskabsdag i dag, hvor tunge selskaber som A.P. Møller-Mærsk, Carlsberg, Vestas og ISS afslører tal for 2. kvartal. Vi er klar ved tasterne, men først får du Finans' morgenbriefing - nu i nyt design. Vi håber, du kan lide det.

Nyheder

NNIT svævede under Novo-glorien - men så ramte usikkerheden

Omsætningen går baglæns, kursen er mere end halveret og hovedejer Novo Nordisk er begyndt at finde andre græsgange. Forstå hvorfor NNIT er havnet i uføre. Så slemt uføre, at NNIT's topchef Per Kogut erkender, at it-selskabet er »i en kriselignende situation«.
 

NNIT-topchef Per Kogut står over for en hård fremtid. Foto: Carsten Snejbjerg.

Storbanker: Opsvinget hænger fast med neglene

Modvinden fra handelskrig og usikkerheden om brexit er endnu ikke stærk nok til at skubbe økonomierne ud over kanten, mener flere økonomer. Herhjemme peger flere faktorer dog på større usikkerhed om dansk økonomi.

Europas største økonomi står stille

Nu er det officielt: Tyskland har nulvækst – og balancerer på kanten af en recession. Handelskrigen er dermed for alvor ved at blive mærkbar, viser nye data for den økonomiske vækst i Europa.

Tyske tankstationer leverer rekordindtjening til dansk grovvaregigant

Trods eftervirkningerne af tørken øger DLG omsætningen og leverer det næstbedste halvårsresultat nogensinde - en fremgang drevet af rekordtal fra tysk datterselskab.

Topeksperter: Hvor skal pengene til raske seniorers pension komme fra?

Det bliver mere end svært for regeringen at indfri valgløftet om, at danskere med et vist antal år på arbejdsmarkedet kan få ret til tidligere pension, vurderer to eksperter.

Genmab omsatte for mere end forventet i andet kvartal

Selskabet opjusterer på baggrund af resultatet for andet kvartal forventningerne til resten af året.

Værsgo: Afdragsfrit 0,5 pct. lån og et 20-årigt lån med en rente på 0

Der sættes fortsat rekorder på de danske rentemarkeder til gavn for boligejerne, der kan føre til ny konverteringsbølge.

Minister vil bremse kapitalfondes opkøb af ejendomme

Den nye boligminister håber på, at han sammen med støttepartierne kan ændre den paragraf i boligloven, som gør det muligt for udenlandske kapitalfonde at spekulere i det danske boligmarked. (Information)

Så meget skal en familie tjene for at få råd til et hus i landets kommuner

Der skal en væsentligt større løncheck til end for bare ét år siden for at kunne købe et gennemsnitligt hus i flere af kommunerne i og omkring hovedstaden, viser ny analyse.

Trump opfordrer Kina til at finde human løsning i Hongkong

USA's præsident Donald Trump opfordrer i en serie af tweets til, at man samarbejder om en løsning på krisen i Hongkong. (Ritzau)

Ryanair-ansatte truer med at strejke

Spanske ansatte i lavprisselskabet truer med 10 dages strejke i september. I forvejen vil ansatte i tre andre lande nedlægge arbejdet.

Gik du glip af...

Coloplast vokser over det hele, mens Lundbeck ikke har kunnet finde læ for modvind. Og så nedjusterer Demant en smule. Det afslørede medicoselskabernes regnskaber onsdag.

»Det bliver ikke et stort lægemiddel i Europa,« siger Deborah Dunsire om et af koncernens nøglelægemidler, som i øjeblikket bliver rullet ud i Europa. Foto: Gregers Tycho

Indsigt

Slutspillet om Pandora-milliarder er i gang - og nu gælder alle kneb for Kasi-Jesper

Selv siger han, at han er i krig. »Den eneste måde, jeg kan skade dem på, er ved at tale om det i offentligheden,« lyder det fra Jesper Nielsen. Finans' graverchef Jesper Høberg er dykket ned i striden mellem Pandora og Kasi-Jesper.

Finans fakta

Krydser milepæl: Private har nu 1.000 mia. kr. i investeringshit

Dermed har sommeren budt på en rekord på det danske investeringsmarked.

Formuen i danske investeringsfonde har nu rundet 1.000 mia. kr.

Dagens profil

Headhunteren har selv fået direktørjobbet

»Mit arbejde som headhunter gav mig en stor berøringsflade og heldigvis lejlighed til at arbejde sammen med Lene Skole, adm. direktør i Lundbeckfonden. Vi begyndte en dialog, der udviklede sig over tid. Og så tog jeg springet,« fortæller Inge Berneke, der er tiltrådt en nyoprettet chefstilling i Lundbeckfonden.

Inge Berneke er tiltrådt en nyoprettet chefstilling i Lundbeckfonden. Foto: Lars Krabbe.

Dagens tal

100

Danes Worldwide fylder 100 år i 2019. Det fejres i dag i Landstingssalen og ved en festmiddag i aften på Hotel d’Angleterre, hvor Årets Verdensdansker kåres. I år går prisen til EU's konkurrencekommissær Margrethe Vestager, der til efteråret bliver næstformand for den kommende nye EU-Kommission.

Børs

Optur efterfulgt af nedtur på Wall Street

Efter en solid fremgang tirsdag, faldt aktierne igen onsdag i USA. I aftes gik det værst for aktierne på Dow Jones-indekset, som faldt med 3,1 pct., mens aktierne på Nasdaq mistede 3,0 pct., og det brede S&P 500-indeks bakkede 2,9 pct. Det gav bl.a. grund til bekymring, at rentekurven i USA tidligere på dagen gik kortvarigt i minus og dermed - ifølge de historiske data - advarede om recession i landets økonomi.

DEBAT

Hvor er støtten til Hongkongs kamp for demokrati?

I 10 uger har unge, ældre og studerende fyldt Hongkongs gader med helt overvejende fredelige protester, men Kinas tålmodighed synes nu at være brugt op. Danmarks manglende støtte til de tusinder af demokratiforkæmpere i Hongkong er pinlig og uforståelig, mener debatredaktør Magnus Barsøe.

DET SKER I DAG

  • Erhverv: Regnskaber fra A.P. Møller-Mærsk, Carlsberg, Vestas Wind Systems, ISS, Bavarian Nordic, Spar Nord Bank, Zealand Pharma, Monberg & Thorsen, BioPorto, D/S Torm, Fynske bank, Hvidbjerg Bank, NKT Holding, North Media, Schouw & Co., Skjern Bank (alle 2. kvt.).
  • Økonomi: Danmarks Statistik udgiver tal for producent- og importprisindeks for varer, juli 2019.
  • Politik: Regeringen holder regeringsseminar på Marienborg, mens De Radikale fortsætter sit sommergruppemøde.
  • Øvrigt: Retten i Glostrup ventes  at behandle en sag, der udløber af den store Atea-sag, hvor en nu tidligere ansat er tiltalt for bestikkelse.

PS...

Køkkenchef Ricky Lopez vender bøffer på grillen og curly fries i frituren til sine sultne kunder. Online kunder. For tre ud af Lopez' fire restauranter findes nemlig kun som "virtuelle restauranter", hvor man bestiller via diverse madleverings-apps, som lige nu er med til at transformere USA's restaurant-milliardindustri. (NY Times)

BRANCHENYT
Læs også