Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Demant ramt af hackerangreb - nye hackerangreb bliver værre end før | Chefers ret til at forbyde ansattes bijob forsvinder | Fætter BR-konkurs i retten: Ansatte kræver bonus udbetalt

Søren Nielsen er topchef i den danske høreapparatkoncern Demant, der nu har meldt ud, at selskabet er blevet ramt af et hackerangreb. Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup

GODMORGEN

Cyberangreb er blevet en reel trussel for dansk erhvervsliv. Senest har Demant måttet erkende, at selskabet er blevet udsat for »cyberkriminalitet,« og det sætter nu de danske bestyrelser på arbejde, mener Finans' virksomhedsredaktør. Det og meget mere i dagens første overblik fra Finans.

Nyheder

Chefers ret til at forbyde ansattes bijob forsvinder

I fremtiden forhindres arbejdsgivere i at sige nej til ansatte, der vil arbejde ved siden af det faste job, fremgår det af et nyligt vedtaget EU-direktiv. Dermed fritages ansatte nu for den »spændetrøje«, som flere som f.eks. Marie Wengler har følt sig sat i.

Marie Wengler arbejder meget - og gerne ved siden af sit faste job som markedsføringskonsulent. Foto: Gregers Tycho.

Demant ramt af hackerangreb

Demant har været udsat for »cyberkriminalitet«. Et angreb, der også er gået ud over den islandske protesekoncern Össur. Siden koncernen oplevede en ’kritisk it-hændelse’ i den interne it-struktur, har investorerne skåret op mod 4 mia. kr. af markedsværdien - og analytikere mener, det kan ramme salget hårdt. Samtidig understreger angrebet, at cybertruslen skal tages mere end alvorligt i toppen af dansk erhvervsliv - især i bestyrelseslokalet, mener virksomhedsredaktør Søren Linding.

Derfor kan nye hackerangreb blive værre end før: Nu går hackerne efter at ødelægge. Finans' tech-journalist Jesper Kildebogaard er dykket ned i historien om de seneste hackerangreb - og ikke mindst konsekvensen af hackernes nye metoder.

Underhuset nægter Boris Johnson at udskrive valg. Det har været nederlag på nederlag for Boris Johnson det seneste døgn. Sent onsdag aften afviste Underhuset ovenikøbet, at han får lov til at udskrive valg. Med nederlaget er Boris Johnson lige nu i en situation, hvor han reelt er låst i Downing Street.

Kina og USA mødes til handelssnak. I begyndelsen af oktober mødes Kina og USA til handelssamtaler i Washington, bekræfter Kinas handelsministerium. Spørgsmålet er så, om mødet kan dæmpe den eskalerende handelskrig, som truer med at sende verden ud i en global recession. (Reuters)

Fætter BR-konkurs i retten: Ansatte kræver bonus udbetalt. En principiel sag om fastholdelsesbonusser i konkursramte Top-Toy skal nu afprøves i det danske retssystem.

Fem banker frifinder sig selv i kølvandet på Danske Banks skandalesag. Flere af landets største banker er kommet i Finanstilsynets varme stol som en konsekvens af gebyrskandalen om Flexinvest Fri i Danske Bank. Nu viser bankernes redegørelser til Finanstilsynet, som Finans har fået aktindsigt i, at de frifinder sig selv.

»Jeg søger ikke en bestyrelseskarriere for at skrue ned for blusset. Det har jeg også fortalt min hustru«. Jørgen Jensen er en af drivkræfterne bag fusionen af danske Widex med tyske Sivantos. Nu siger han farvel til topposten i høreapparatskoncernen WS Audiology kun et halvt år efter fusionen.

»Jeg er kun 51 år og har altid arbejdet meget. Det fortsætter jeg med,« lyder det fra Jørgen Jensen, der nu stopper som topchef. Foto: Ida Munch.

Nu skruer jobsøgere ned for Facebook og LinkedIn. Sociale medier er for dyre og kræver for meget arbejde, og nu er mange virksomheder begyndt at droppe dem, viser en ny analyse.

Nyt medie vil tæt på landbrug og agroindustrien. Erhvervsmediet AgriWatch publicerede onsdag dets første artikel, og ambitionen er at sætte fokus på agroindustrien, der beskæftiger flere tusinde ansatte og omsætter for milliardbeløb.

Erhvervsstyrelsen har intensiveret jagten på ulovlige lån - 312 ledelser politianmeldes. Erhvervsstyrelsen har intensiveret jagten på direktører og aktionærer, der ulovligt hiver penge ud af deres selskaber, og kræver en halv mia. kr. tilbagebetalt. (Børsen)

Gik du glip af...

Norske Noreco står på tærsklen til et dansk olie- og gaseventyr, men de danske myndigheder følger tæt med.

Her ses boreplatformen Siri i Nordsøen, hvor der pumpes olie op. Foto: Magnus Holm.

Interview

Hvad skal der til for at skabe flere store, danske iværksættersucceser? Selskaber som Sitecore, Universal Robots, Unity og Tradeshift? Svaret er langt fra simpelt, men én ting mangler, lyder det fra en amerikansk startup-forsker: »I rejser ikke nok,« mener Jean-Francois Gauthier, der står bag Startup Genome, der i en ny rapport har undersøgt København og Danmark i forhold til lignende byer og lande.

Finans fakta

Her er fordelene og ulempen ved de faldende boligrenter. De lave renter har fået kontante konsekvenser for boligkøbernes valgmuligheder. En gennemsnitsfamilie kan i dag købe en bolig, der er 6 pct. dyrere end den familie, der købte ved årsskiftet. Her er forklaringerne.

Kilde: Beregninger fra Nordea Kredit.

Dagens profil

Peter Mads Clausen har på ingen måde spillet andenviolin. Selvom Danfoss og Clausen-familien udadtil ofte forbindes med den tidligere topchef, Jørgen Mads Clausen, har lillebror Peter Mads Clausen altid spillet en stor rolle. I denne uge fylder Danfoss-arvingen 70 år, og den fejring kan krydres med et jubilæum som formand for sine forældres fond, Bitten & Mads Clausens Fond.

Peter Mads Clausen har i 20 år stået i spidsen for den erhvervsdrivende fond, der driver Danfoss-koncernen. Foto: Bitten & Mads Clausens Fond.

Dagens tal

1 mia.

Verdens mest populære beskedtjenester har på månedlig basis mere end 1 mia. brugere. WhatsApp slår dog klart dem alle.

Børs

Aktieoptur i USA efter godt nyt fra Kina og Hongkong. Nasdaq med overvejende mange teknologiaktier steg i aftes med 1,3 pct., mens det brede S&P 500-indeks vandt 1,1 pct. Dow Jones gik også op med 0,9 pct. Efter tirsdagens nedtur vendte stemningen til det bedre. Dels trak guvernør Carrie Lam et omstridt lovforslag, som nu i måneder har udløst demonstrationer og uroligheder i Hongkong, tilbage. Men markederne blev også løftet af godt nyt fra Kina, hvor PMI-tallene for servicesektoren steg, og det endda mere end ventet. (Reuters)

Debat

Nej, det er ikke lånereglernes skyld, at boligmarkedet er stukket af. Presset stiger for at lempe Finanstilsynets nye låneregler, men det ville være en enorm fejl, mener Finans' debatredaktør Magnus Barsøe.

Det sker i dag

  • Erhverv: Norwegian præsenterer trafiktal for august. Signet, der via kæden Jared forhandler Pandoras smykker i USA, kommer med regnskab for andet kvartal.
  • Økonomi: Danmarks Statistik kommer med nye tal for konkurser og tvangsauktioner.
  • Politik: Ministeren for udviklingssamarbejde Rasmus Prehn (S) i samråd om finansiering af grøn omstilling samt samråd om arbejdsforholdene i tøjindustrien. Samtidig besøger USA's vicepræsident, Mike Pence, Storbritannien for at drøfte en handelsaftale efter brexit, mens den tyske kansler Merkel besøger Kina.
  • Øvrigt: Ungdommens Folkemøde 2019 løber af stablen i Valby Parken den 5. og 6. september.

PS...

Mød verdens første ambassadør for tech-industrien. Manden, der skal nærme sig Silicon Valleys giganter som Facebook og Google, som var de globale supermagter. New York Times har mødt ham. Han er dansker og hedder Casper Klynge.

Læs også