Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Trecifret millionregning truer Verdo | 32-årigt stjerneskud skal udrydde nedturen i TDC | Eksperter: Vejen er banet for Danske Banks fremtidige leder

Verdo i Randers kom i strid modvind, da det i foråret kom frem, at virksomheden havde overfaktureret sine varmekunder siden 2000. Foto: Stine Rasmussen

GODMORGEN

Der kommer vigtige jobtal fra USA i dag - det såkaldte kongetal, der viser antallet af nye arbejdspladser uden for landbruget. Men lad os komme i gang. Her kommer dagens første opdatering.

Nyheder

Trecifret millionregning truer Verdo efter ny sag om overfakturering af varmekunder

Forsyningsvirksomheden Verdo i Randers skal med stor sandsynlighed betale endnu et trecifret millionbeløb tilbage til sine varmekunder. Det fremgår af oplysninger, som Finans har fået aktindsigt i hos Forsyningstilsynet vedrørende to udkast til afgørelser om Verdos fjernvarmeselskab, Verdo Varme. Sagen er det seneste kapitel i en fortælling om varmeselskabet, der uretmæssigt har overfaktureret sine kunder siden 2006. Verdos formand er glad for, at der med stor sandsynlighed nu foreligger en afgørelse, men erkender også, at en tilbagebetaling ikke vil gøre det nemmere at drive forretning.

Verdos bestyrelsesformand, Torben Høeg Bonde, erkender, at det bliver sværere at drive forretning, når man skal betale 275 mio. kr. tilbage til kunderne. Foto: Stine Rasmussen.

Eksperter: Vejen er banet for Danske Banks fremtidige leder

Danske Banks topchef, Chris Vogelzang, har sat sit nye ledelseshold, og det betyder nye ændringer i organisationen. Finansdirektør Christian Baltzer skal sammen med de to andre direktionsmedlemmer Jim Ditmore og Frederik Gjessing Vinten se sig om efter nye jobs. Den vigtige post som finansdirektør bliver overtaget af Stephan Engels fra tyske Commerzbank. Ind i ledelsen kommer også Berit Behring, der har været landechef i Sverige. Og så får bankens wunderkind, 40-årige  Jacob Aarup-Andersen, ansvaret for bankens største forretningsområde - til trods for at han tidligere ikke kunne godkendes som bankens øverste chef, da Finanstilsynet mente, han ikke havde erfaring nok. Med det nye ansvar er vejen, ifølge eksperter, banet for en fremtidig position som topchef - hvis han vel at mærke ikke dummer sig.

Nu stiger huspriserne i 67 kommuner. Boligmarkedet viser for alvor sundhedstegn. I 67 kommuner er priserne nu steget det seneste halve år, viser nye tal fra Boligsidens Markedsindeks.

Tøjforretninger går konkurs i hobetal. Det går skidt for de danske tøjbutikker, viser nye tal fra Danmarks Statistik. I hvert fald når man kigger på antallet af tøjbutikker, som må dreje nøglen om. I årets første otte måneder er 90 tøjbutikker nemlig gået konkurs, og det er det højeste årlige tal siden 2010, hvor 102 butikker gik konkurs.

Indeksfonde har udviklet sig til en boble. Sådan lyder det fra Michael Burry, der står bag kapitalforvalteren Scion Asset Management, efter at store summer i flere år er strømmet ind i de populære produkter, og de dermed har stjålet markedsandele fra aktivt forvaltede fonde. Burry var en af de investorer, der scorede guld på at forudsige den seneste store finanskrise.

Peter Warnøe har lånt millioner ulovligt: »Jeg synes jo ikke, at det er sjovt at bryde loven.« Klemt mellem et millionkrav fra Skat og en tysk retssag har Peter Warnøe ulovligt trukket penge af sine private selskaber. (Børsen)

Peter Warnøe, der er medstifter af venturefonden Nordic Eye, har ulovligt trukket penge fra sine private selskaber. Foto: Jonas Olufson.

Studie: Skattely i andre EU-lande koster Danmark milliarder. Skatteministeren er forarget over, hvordan multinationale selskaber udnytter EU til at slippe for selskabsskat. (Politiken)

Apple-chef: Vi kigger på kryptovaluta. Apple finder kryptovaluta interessant og løfter nu sløret for, at det omdiskuterede marked er noget, som giganten har gjort sig seriøse overvejelser om.

Pandora indgår partnerskab med Unicef. Pandora og Unicef har indgået et treårigt partnerskab, der via bl.a. en ny smykkekollektion skal forbedre livet for en række af verdens mest udsatte børn, ikke mindst udsatte piger.

Gik du glip af...

Dansker bliver ny koncernchef i Nordea og får bemærkelsesværdigt comeback. Den øverste chef for Nordea i Danmark, Frank Vang-Jensen, tager nu ét skridt op ad rangstigen og bliver topchef for hele Nordea-koncernen. Det sker i forlængelse af, at bankens nuværende CEO, Casper von Koskull, tidligere på året annoncerede, at han går på pension. I et interview med Finans siger Frank Vang-Jensen selv, at han overtager en bank i god form. Men der er et stort uforløst potentiale, og han vil straks gå i gang med at forløse det.

Frank Vang Jensen har gjort et fornemt comeback som ny topchef for Nordea. Foto: Tobias Nicolai.

Indsigt

32-årigt stjerneskud skal udrydde mange års nedtur i TDC. Efter halvandet års rutsjebanetur i Danmarks største teleselskab med nye ejere, en afnotering fra fondsbørsen, en ny strategi og en opsplitning af selskabet, har TDC nu taget hul på det største investeringsprogram i selskabets 140-årige historie. I spidsen står TDC’s nye finansdirektør, blot 32-årige Lasse Pilgaard, som måske nok er et ubeskrevet blad i offentligheden. Men bag kulissen har Lasse Pilgaard været den drivende kraft i opsplitningen af TDC, som blev eksekveret i juni. 

Finans fakta

Det har været et forrygende aktieår for en række selskaber, men det har været decideret fremragende for særligt 10 selskaber, der alle har kunnet notere kursstigninger på mere end 50 pct.

Dagens profil

Christian Mouroux Pedersen nyder at arbejde. Som ny kommunikationsansvarlig i Ikea Danmark har han pt. travlt med at dyrke en fortælling om, at koncernen er i færd med at forny sig. Og for ham er det tæt på umuligt at nå til det punkt, hvor tankerne cirkulerer om alt andet end jobbet, og hvor der hverken er smartphone eller bærbar i nærheden. »Tidligere kærester vil sige, at jeg aldrig holder fri. Og det har de nok ret i,« lyder det ærligt fra Mouroux.

Christian Mouroux er ansvarlig for kommunikationen i Ikea Danmark, og det er han, ifølge ham selv, 24/7. Foto: Carsten Snejbjerg.

Dagens tal

13

Så mange pladser er Danmark røget ned på en rangliste over, hvordan veluddannede udlændinge oplever at bo her i landet. Således er vi nede som nr. 48 ud af 64 lande i en global rundspørge, hvor tusindvis af folk, der bor og arbejder i andre lande end deres hjemland – såkaldte expats – har svaret på en række spørgsmål om, hvordan de oplever leve- og arbejdsvilkårene i de pågældende lande.

Børs

Endnu en dag med medvind på aktiemarkederne. I USA gik Nasdaq i aftes mest op med et plus på 1,8 pct., mens Dow Jones steg 1,5 4ct. Det brede S&P 500-indeks vandt samtidig 1,3 pct. Dagens store nyhed var, at Kina og USA vil genoptage handelsforhandlingerne, og det sendte de amerikanske aktier kraftigt op. Især chip-producenterne strøg til vejrs. Med til at løfte stemningen var også en positiv beskæftigelsesrapport fra ADP, der vidnede om 195.000 nye private jobs i USA. (Reuters)

Debat

Hold til højre, Ellemann. Men ikke for langt. For erhvervslivets skyld. Sådan lyder opfordringen fra kommentator og kommunikationsrådgiver Anders Heide Mortensen. Men hvis Venstres nye formand, som med altovervejende sandsynlighed kommer til at hedde Jakob Ellemann-Jensen, som annonceret lægger tanken om en V-S-regering i graven, er han pt. afhængig af en fløj, hvor erhvervslivets våde drømme om nemmere adgang til at hente udenlandsk arbejdskraft og en lettelse af personskatterne får overordentligt svært ved at blive til virkelighed, lyder kalkulen fra Heide.

Det sker i dag

Der kommer vigtige tal fra det amerikanske jobmarked - det såkaldte kongetal lander 14.30, og så kommer SAS med trafiktal for august måned. Der kommer også nye tal for boligprisernes udvikling i august. Tysklands kansler Angela Merkel besøger Kina, og USA's vicepræsident, Mike Pence, besøger Irland efter at have snakket brexit med Storbritanniens premierminister, Boris Johnson.

PS...

Krise i britisk politik synes vist at være århundredets underdrivelse. Hvis man troede, at tidligere premierminister Theresa May havde det svært ifm. brexit, er det nærmest intet imod, hvad den nye ditto, Boris Johnson, oplever i disse dage. Med tre nederlag i de tre første afstemninger i parlamentets Underhus har han fået en grufuld start på sit liv som landets øverste politiske chef, og hans brexit-eftermæle hænger pt. i laser - og de engelske aviser er (naturligvis) nådesløse - ikke bare over for Johnson, men også hans politiske modstander, Labours Jeremy Corbyn.

BRANCHENYT
Læs også