Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Kapitalfond køber kometer for trecifret millionbeløb | Høj gæld kan ramme sikre investeringer | Spies er solgt efter Thomas Cook-konkurs

GODMORGEN

Det er i dag 45 år siden, at Muhammed Ali vandt den legendariske "Rumble in the Jungle"-boksekamp i Zaire mod George Foreman. Herhjemme i Danmark er der også i dag lidt rumlen i junglen, da selskaber som Jyske Bank, Sydbank og Matas offentliggør regnskaber. Men først her et nyhedsoverblik.

Nyheder

Kapitalfond køber digitale kometer for trecifret millionbeløb

Catacap køber majoriteten i to af Danmarks førende webbureauer og slår de to selskaber sammen til en sværvægter inden for online markedsføring, hjemmesider og søgeoptimering. De to webbureauer bliver den 11. investering for Catacap, som siden stiftelsen i december 2012 har været en af branchens mest ivrige opkøbere.

Her ses de tre partnere i kapitalfonden Catacap - fra venstre Vilhelm Hahn-Petersen, Jens Hahn-Petersen og Peter Ryttergaard.

Høj gæld i virksomhederne kan ramme sikre investeringer

Markedet for virksomhedsobligationer er femdoblet siden finanskrisen, og virksomhedsgælden er blevet så høj, at det nu bekymrer flere økonomer og analytikere. Den lave rente har fået virksomhederne til at optage markant mere gæld, og det kan være med til at puste til en ny nedtur og gøre den endnu værre.

Datoen er fastsat: Britisk valg kan blive beskidt. Briterne skal til valg den 12. december. Det besluttede et flertal på 438 mod 20 i Underhuset tirsdag aften. Og julevalget kan blive et giftigt et af slagsen.

Spies er solgt efter Thomas Cook-konkurs. Selskabet Thomas Cook Northern Europe, som blandt andet ejer Spies, vil præsentere ny ejer onsdag.

Lars Larsens søn: Familien investerer fortsat stort i Jysk. Jacob Brunsborg, som nu er bestyrelsesformand for familiekoncernen Jysk, har som klart mål at fortsætte faderens ekspansion af den globale detailkæde.

800.000 boligejere står til skattefri rentegevinst på 6,2 pct. om året. Det har længe stået klart, at de skal have penge tilbage, men der løber renter på, og det er der ikke taget højde for. Dertil kommer den forsinkede boligskattereform.

Er din nye ejendomsvurdering for høj? Lev med det. Fremover kan man først klage over sin ejendomsvurdering, hvis man mener, at den er mindst 20 pct. for høj.

Ørsted-direktør: Vi forventer ikke store fyringsrunder. Finansdirektør Marianne Wiinholt forventer, at omfattende besparelser blandt ansatte i Ørsteds stabsfunktioner kan nås gennem naturlig afgang. Dermed er der ikke lagt op til fyresedler i stor stil i kølvandet på, at Ørsted i går meldte ud, at selskabet er snublet i havvindens mysterier – få overblikket her.

Dansk kebabmillionær går ind i kæmpe restaurantkæde. Direktøren i den succesfulde danske madvirksomhed King Food er blevet medejer af selskabet, der driver KFC-restauranter i Danmark.

2.043 vækstraketter har fordoblet forretningen på bare fire år. Set over de sidste 25 år er antallet af de hurtigtvoksende selskaber i Danmark fortsat højt, men for første gang siden 2015 ser vi nu et mindre fald. (Børsen)

10 ideer

Finans' serie "10 ideer, der kan ændre Danmark", fortsætter. Denne gang kigger journalist Jesper Kildebogaard på, hvordan kvanteteknologien kommer til at vende op og ned på vores datasikkerhed, når udviklingen af en kvantecomputer engang er færdig.

  • Er det et problem? En kvantecomputer kan bryde den kryptering, som i dag beskytter vitale data.
  • Hvor tæt er sådan en kvantecomputer så på at blive en realitet? »Ingen skal ligge søvnløse om natten over det her. Vi er i praksis meget langt fra at have en kvantecomputer, der kan bryde den kryptering, vi bruger i dag,« siger Ivan Bjerre Damgaard, professor i kryptografi ved Aarhus Universitet.

Kvantecomputere begynder nu at gå fra science fiction og prototyper til reelt at kunne bruges til ekstremt hurtige beregninger. Her er en model fra IBM. Foto: Arkiv

Interview

Årets ejerleder på Fyn har lært at håndtere mere kaos og usikkerhed. Brian Djernes er opmærksom på, at et vendepunkt i verdensøkonomien kan ramme hans møbelselskab.

Brian Djernes, der er hovedaktionær og adm. direktør for møbelselskabet Cane-line A/S, kombinerer på Fyn også gerne erhvervsliv med kultur.

Finans fakta

Denne afgift er sænket tre gange – alligevel tordner statens indtægter i vejret. Siden oktober 2015 har et politisk flertal sænket registreringsafgiften tre gange. Men det preller af på statens indtægter fra bilafgifter.

Statens indtægter på registreringsafgiften fortsætter op.

Dagens profil

Flemming Rasmussen er ved at renovere sit hus. Netop det bruger han professionelt i sit arbejde som topchef for virksomheden East Metal, der omsætter for 300 mio. kr. om året.

Dagens tal

54

Så mange procent er misbrug af dankortet faldet med i 2019 sammenlignet med året forinden. Det er især de kontaktløse kort, der har gjort det sværere af aflure pinkoden. Som udgangspunkt skal pinkoden nemlig ikke indtastes ved køb under 350 kr, og det er ifølge Nets hovedårsagen til det dratiske fald i dankort-misbruget.

Børs

De amerikanske aktier endte samlet set med små minusser. Efter at have slået rekord og rundet en milepæl i går, sluttede det brede S&P 500-indeks i aftes med et fald på 0,1 pct. Det samme gjorde Dow Jones, mens Nasdaq bakkede med 0,6 pct. Lige nu afventer mange investorer blandt andet onsdagens rentemelding fra Federal Reserve og diverse regnskaber herunder Apples, som præsenteres onsdag aften.

Debat

Chefstrateg: Det bliver nemt dyrt at hoppe ud af aktiemarkedet for tidligt. En investeringsstrategi skal helst være udarbejdet, så der er taget højde for den risiko, man løber med sine investeringer.

Det sker i dag

Der kommer en stribe regnskaber. Nogle af landets større virksomheder kommer med kvartalsregnskaber. Det gælder Jyske Bank, Sydbank og Matas. I Tyskland offentliggør kriseramte Deutsche Bank regnskab, og i USA forventes den amerikanske centralbank, FED, at komme med en udmelding efter afslutningen på dagens rentemøde. Endelig er der prikkerunde i mediekoncernen Jysk Fynske Medier, der vil nedlægge 52 redaktionelle stillinger.

PS...

Folketingspolitikeren Mona Juul (K) har fremvist sin lønseddel. Billedet af politikerens lønseddel er ifølge flere medier blevet set omkring én million gange, og Mona Juul er overvældet over reaktionerne.

BRANCHENYT
Læs også