Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Formodet momssvindlernetværk vokser: Nu hænger staten på milliardgæld | Afsløring: Konkursramte Hesalight ville finansiere kloakker i Serbien til 400 mio. kr. | Reform af boligskat forsinkes af it-koks: Minister vil stramme tilsynet

I januar 2019 blev Lars Nørholt idømt syv års fængsel for omfattende svindel i Hesalight. Mandag begynder konkursboets erstatningssag mod den tidligere ledelse og selskabets tidligere revisor. Foto: Carsten Bundgaard Foto: Carsten Bundgaard

GODMORGEN

Regnskabssæsonen fortsætter i dag bl.a. med friske tal fra danske Netcompany efter en hæsblæsende regnskabsdag tirsdag, som du får det fulde overblik over i denne briefing. Samtidig får du et nyt, opsigtsvækkende kapitel både i sagen om momssvindel og i sagen om konkursramte Hesalight. God fornøjelse.

Nyheder

Formodet momssvindlernetværk vokser: Nu hænger staten på milliardgæld

Yderligere to forretningsmænd indgår nu i et kortlagt netværk af formodede momssvindlere, og dermed vokser sagen om det formodede momssvindlernetværk. De formodede svindlere sendte lastbiler i pendulfart over Øresund og lænsede staten for millioner - og det vækker forargelse på Christiansborg.
 

Finans samarbejder med 35 europæiske medier fra samtlige lande i EU om at kulegrave sindrigt organiserede momskarruseller, der udgør det største igangværende skattesvindelkompleks i EU. Illustration: Anders Thykier

Afsløring: Konkursramte Hesalight ville finansiere kloakker i Serbien til 400 mio. kr.

En erstatningssag om ansvaret for kollapset i Hesalight bringer helt nye detaljer frem om forholdene i det skandaliserede, konkursramte lampefirma.

Kopenhagen Furs største konkurrent vælter. Kopenhagen Fur, der er verdens største auktionshus for minkskind, står til en kæmpe gevinst efter, at den største konkurrent er krakket. Fra både Nordamerika og Europa strømmer nye leverandører nu ind i det danske auktionshus.

Reform af boligskat forsinkes af it-koks: Minister vil stramme tilsynet. Skatteminister Morten Bødskov vil nu stramme skruen om de mange projekter, der skal udgøre et nyt boligskattesystem efter, at It-rådet netop har offentliggjort en markant kritik af forarbejdet.

Skatteminister Morten Bødskov betegner de nye boligskatter som et højrisikoprojekt. Foto: Sune Stavnstrup Sørensen

Er Aramco 2 billioner dollars værd? Den reelle værdiansættelse af ​​verdens største olieselskab, det statsejede Aramco, er fortsat et kritisk punkt op mod den forstående børsnotering. (New York Times)

Minister: Ikke hjemmel til at lade dab-udbud gå om. Radio- og tv-nævnet svarede tirsdag på politikernes spørgsmål angående dab-udbuddet, men mødet gav ikke nævnet anledning til at ændre i afgørelsen. (JP)

Milliardfusion i bilindustrien kan betyde fabrikslukninger i Europa. Det bliver vanskeligt for Fiat Chrysler og Peugeot-ejeren PSA Group at holde løftet om ikke at lukke fabrikker i forbindelse med milliardfusion, da det kombinerede selskab vil have en overkapacitet på ca. 6 mio. biler. produceret årligt.

Bagmandspolitiet slår alarm: Stor risiko for hvidvask i spilindustrien. Ifølge en rapport fra Bagmandspolitiet hvidvasker kriminelle på livet løs hos bl.a. statsejede Danske Spil. (Børsen)

Kapitalfonde undersøger historiens største overtagelse. Den amerikanske apotekerkæde Walgreens Boots Alliance undersøger, om man skal forsøge at blive købt af børsen af kapitalfonde i en handel til mere end 55 mia. dollar. (Reuters)

Norwegian skal hente friske penge og nyt milliardlån. Luftfartsselskabet overvejer en aktieemission, oplyste det tirsdag. I alt vil Norwegian udstede 27,25 millioner nye aktier og sælge obligationer, der kan veksles til aktier, for et beløb, som kan løbe op i omkring to milliarder danske kroner. (Ritzau)

110.000 danskere fik ubehagelig fejlmail fra Skattestyrelsen. 110.000 skatteydere har fået en fejlmail, hvori der står, at nye oplysninger betyder, at styrelsen gerne vil rette på borgerens årsopgørelse. (Ritzau)

Årets ejerleder

»Jeg er ikke en ejerleder, der sidder gemt på et direktørkontor,« siger Bjarne Jeppesen. Han blev i går aftes kåret som Årets Ejerleder i region Midt- og Vestjylland. Han har på syv år skabt og ledet en dansk virksomhed, som er gået fra nul til 500 mio. kr. i omsætning inden for sportstøj.

Bjarne Jeppesen er Årets Ejerleder 2019 i Midt- og Vestjylland. Foto: Joachim Ladefoged. 

Gik du glip af...

Vi er midt i regnskabssæonen, og i går landede en god håndfuld af slagsen. Her er et hurtigt overblik:

Coloplasts øverste ledelse kan både glæde sig over at have fået en lønstigning, og i særdeleshed nok de store bonuspogrammer, der står til at sikre tre personer 124 mio. kr. Her formanden for bestyrelsen og tidl. topchef Lars Rasmussen. Foto: Gregers Tycho.

Serie: 10 ideer, der kan ændre Danmark

Hver uge dækker vi en specifik branche og sætter fokus på de mest visionære iværksættere og deres banebrydende idéer, der potentielt kan bære en hel ny erhvervsklynge, skabe et succesfuldt eksporteventyr eller få en gammel industri til at blomstre. I denne uge ser vi på den såkaldte Skyclean-teknologi, der kan blive banebrydende for landbrugets helt store klimaudfordring: CO2-udledning. Selv siger manden bag, at det kan blive Danmarks næste vindmølleeventyr, men det kræver en investering på 400 mio. kr. at sparke det igang. Og er Christiansborg klar til at satse de penge? Der er nemlig både ting, der taler for og imod teknologien.

Henrik Stiesdal driver sit eget opfinderværksted, hvor hans største håb ligger i Skyclean, som ifølge forskere kan reducere landbrugets klimaaftryk med 50 pct. Foto: Casper Dalhoff

Finans fakta

Her betaler expats mest for en cappuccino. København er helt i top, når det gælder kaffepriser. Det viser en analyse fra Deutsche Bank.

Dagens profil

Det gav genlyd, da Mette Maix i april forlod sin stilling som topchef i butikskæden Flying Tiger Copenhagen. Hun havde været adm. direktør i under to år og lagde ikke skjul på, at hendes opsigelse skyldtes utilfredshed med en ledelseskonstellation. »Det var bedst for mig og for virksomheden, at jeg trak mig,« siger hun i dag.

Mette Maix holder for øjeblikket fri fra en chefstilling. Tidligere har hun været chef i bl.a. Coop, Dansk Supermarked, Berlingske Media og Flying Tiger Copenhagen. Foto: Gregers Tycho

Dagens tal

52,5

Endnu et underskud. Den amerikanske handelsbalance viste i september et underskud på 52,5 mia. dollars. Det kom ikke bag på nogen. Den amerikanske handelsbalance har ikke været i plus siden 1975.

Børs

Efter mandagens rekordhøjder måtte de tre ledende amerikanske aktieindeks opgive det meste af deres spring og tirsdagens handelsdag endte med et noget nær break-even. Stemningen er dog fortsat høj blandt investorerne i troen på en opblødning i handelskonflikten mellem USA og Kina. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Har statsligt Ørsted-ejerskab udtjent sin værnepligt? Det statslige ejerskab af Ørsted har været en ubestridt succes. Det giver måske god mening at tage fortjenesten og putte 125 mia. kr. i statskassen, skriver Per Hansen, investeringsøkonom Nordnet.

Det sker i dag

  • Erhverv: Flere regnskaber bliver sendt ud i dag. Bl.a. fra Netcompany, Genmab, Adidas, BMW, TCM Group, Norden, Salling Bank og Sparekassen Sjælland.
  • Økonomi: Danmarks Statistik udsender tal for konkurser og tvangsauktioner i oktober.
  • Politik: Justitsminister Nick Hækkerup er i dag kaldt i samråd om Facebook. Ministeren skal bl.a. svare på spørgsmål vedrørende Facebooks begrænsninger af ytringsfriheden for borgere og den fri presse.
  • Øvrigt: Fodboldklubben Brøndby IF holder ekstraordinær generalforsamling i forbindelse med en planlagt kapitalforhøjelse.

PS...

Bliver Superligaen ligegyldig? Det er i hvert fald frygten, efter et forslag fra Uefa vil gøre det langt sværere for klubber fra mindre lande at spille sig i Champions League. (DR)

Der var især gang i den på Stamford Bridge i London i gårsdagens Champions League gruppespil, da Chelsea mødte Ajax i et drama, der endte 4-4. Foto: David Klein

BRANCHENYT
Læs også