Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Finansmarkederne jubler over muligt vendepunkt i handelskrigen | Danskerne har alt for høje forventninger til afkastet på deres pension | Arla tæt på kæmpe klimagennembrud med nyt superstof

Arla er tæt på kæmpe klimagennembrud. Her ses selskabets ledelse: Adm. direktør Peder Tuborgh, bestyrelsesformand Jan Toft Nørgaard og koncernfinansdirektør Natalie Knight. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

GODMORGEN

Danmark har fået et nyt parti, handelskrigen er nået til en mulig delaftale og så er Arla tæt på kæmpe klimagennembrud. Det - og meget mere i dagens første briefing fra Finans på ugens sidste hverdag.

Nyheder

Finansmarkederne jubler over muligt vendepunkt i handelskrigen

Hvis det lykkes USA og Kina at indgå en delaftale i handelskrigen, som meget tyder på, så kan det bane vejen for både aktie- og rentestigninger og stoppe blødningen i verdensøkonomien, lyder vurderingen fra flere strateger.

Ifølge en kinesisk talsmand er USA og Kina klar til at indgå en fase 1-aftale og rulle en række toldafgifter tilbage. Foto: Reuters/Kevin Lamarque

Danskerne har alt for høje forventninger til afkastet på deres pension

En stor del af danskerne forventer, at de gode tider på finansmarkederne vil vare ved. Men det er urealistisk, lyder det fra eksperter. Og blot en lille ændring i afkastet kan få store konsekvenser for din pensionsopsparing.

Arla tæt på kæmpe klimagennembrud med nyt superstof. Foreløbig omtaler forskerne kun stoffet som "X". Det har vist sig at kunne slukke for udledningen af drivhusgasser fra malkekøer. Stoffet har potentialet til at løse et af landbrugets største klimaproblemer.

71.000 pensionister får tidlig julegave. Fra midten af november får mindst 71.000 pensionister en efterbetaling, fordi pensionsreglerne er blevet ændret. Reglerne betyder bl.a., at det er blevet endnu mere attraktivt at arbejde, når man er gået på pension.

Schouw leverer historisk godt regnskab. Industrikonglomeratet Schouw & Co hæver både omsætning og resultat i årets tredje kvartal, der er selskabets bedste nogensinde. Adm. direktør Jens Bjerg Sørensen fortæller dog, at økonomisk afmatning er begyndt at sætte sine spor på ordreindgangen.

Nu stiger boligrenterne igen. Hvis man har brug for et F1-lån med udløb allerede næste år, kan man godt få en kedelig overraskelse. Så er det nemlig slut med negative renter.

Teva vil vende bøtten i 2021. Teva Pharmaceuticals med danske Kåre Schultz i front forventer ifølge Børsen at stabilisere indtjeningen næste år, inden væksten vender tilbage året efter.

Kåre Schultz mener, at Teva går bedre tider i møde. Illustration: Anders Thykier

Vestager: Apple Pay skaber en masse bekymringer. Derfor har teknologiselskabets betalingsløsning nu tiltrukket sig tilsynmyndighedernes opmærksomhed, lyder det.

Beyond Meat vil indtage Kina. Selskabet vil starte produktion i Asien inden udgangen af ​​næste år og dermed komme tættere på at sælge sine populære plantebaserede kødprodukter i Kina. (Reuters)

Gap siger farvel til topchef. Efter næsten 15 år hos den amerikanske tøjkæde Gap går Art Peck som topchef som konsekvens af sløje nøgletal, der også sendte aktien ned. (Reuters)

Bloomberg forventes at melde sig som præsidentkandidat. Milliardæren og tidligere New York borgmester Michael Bloomberg ser nu alligevel ud til at kaste sig ind i kampen om præsidentembedet. (New York Times)

Gik du glip af...

Tidligere LA-profiler stifter nyt parti. De tidligere profiler for Liberal Alliance Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille meddelte torsdag, at de stifter partiet Fremad. Det sker få uger efter, at de har forladt LA. Simon Emil Ammitzbøll-Bille bliver partiformand.

  • Hovedpersonen. Det svækker ikke Simon Emil Ammitzbøll-Billes troværdighed, at han nu er med i sit fjerde part. Det mener han i hvert fald selv. »Jeg har valgt Churchill-linjen, der hedder, at det er bedre at skifte parti end at skifte politik.
  • Politikerne. Modtagelsen på Christiansborg har været blandet, men mest lunken. Især fra partiets borgerlige kammerater. Venstres tidligere næstformand Kristian Jensen kalder Simon Emil Ammitzbøll-Bille for serie-partistifter.
  • Pengemændene. Milliardæren Lars Seier Christensen melder klokkeklart ud, at han ikke vil støtte Fremad. Heller ikke den tidligere William Demant-topchef Lars Kolind melder sig klar til at skifte parti.

De tidligere profiler for Liberal Alliance Christina Egelund og Simon Emil Ammitzbøll-Bille har stiftet partiet Fremad. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Årets Ejerleder 2019

Hvis fru Jensen er indlagt to dage ekstra, fordi hun mangler et sidste røntgenbillede, kan der spares en masse kroner ved at rykke hende frem i køen. Og ikke bare kroner, men også dollars og euro. Derfor er den slags it-systemer, der kan planlægge logistikken på et hospital langt mere effektivt, et af de mest lovende nye skud i bøssen hos Systematic. Ejer og direktør Michael Holm vandt torsdag aften titlen som Årets ejerleder i Østjylland.

Globale danskere

Mikal lærte sig selv at tegne møbler. I dag spiller han med i superligaen for design i Europas mekka for den slags, Milano. Og når man arbejder som designer, kan man næppe forestille sig noget bedre sted at bo og arbejde. 48-årige Mikal Harrsen fra København er det seneste medlem i vores serie om danskere, der har fået succes i udlandet.

Mikal Harrsen solgte en del af sit møbelfirma til det italienske designbrand Boffi og bor og lever i dag i Milano. Foto: Privat

Finans fakta

De her ting gør dig syg på jobbet. Glem ødelagte skuldre, smadret hørelse og eksemhænder. Når læger eller arbejdsgivere anmelder erhvervssygdomme, topper skader på sjælen listen over, hvad der gør danskerne syge på jobbet.

Dagens profil

Fra tennistalent og frømand til hovedjæger og topchef. Efter næsten 30 år i den internationale headhunter-virksomhed Mercuri Urval sagde Christian Kurt Nielsen op. Det skete for knap et år siden. Jobbet som adm. direktør havde ændret sig under nye ejere, og det var ikke så sjovt at gå på arbejde, som det havde været. Nu afsøger han mulighederne for en ny karriere.

Christian Kurt Nielsens liv forandrede sig, da han sagde op som chef i Mercuri Urval. Her ses han med sin hund, Muffi. Foto: Stine Bidstrup

Dagens tal

2020

Mange investorer forbliver overraskende bekymrede for udsigterne til 2020 trods et voksende antal argumenter for at blive mere positivt stemt. Det er både udsigterne for den globale økonomi til næste år og for et nyt udsalg på aktiemarkederne, der skaber nervøsitet.

Børs

Udsigten til mulig gensidig tilbagerulning af tariffer fra Kinas og USA's side var igen torsdag med til at holde de amerikanske aktier på rekordniveau. S&P 500-indekset steg med 0,3 pct., mens det teknologitunge Nasdaq vandt 0,3 pct. og Dow Jones steg med 0,7 pct. - og dermed endte alle tre indeks til rekordniveau. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Kære erhvervsfolk: Forlang et borgerligt svar på Enhedslisten. Alternativet til et borgerligt svar på Enhedslisten er en række folketingsvalg, der stille eliminerer nogle af de borgerlige småpartier. Imens vil socialdemokratisk ledede regeringer spadserer sig til valgsejre. Kan I se problemet?, spørger kommentar Anders Heide Mortensen.

Det sker i dag

  • Erhverv: SAS kommer med trafiktal for oktober.
  • Økonomi: Finansdanmark kommer med friske tal for oktober på udbuddet af ejerlejligheder, huse og sommerhuse. Danmarks Statistik kommer med tal for befolkningens udvikling, 3. kvt. 2019.
  • Politik: Fødevareminister Mogens Jensen besøger Danish Crown og Arla for at høre om deres klimadagsorden.
  • Øvrigt: Den danske arkitekt Bjarke Ingels bliver af den franske ambassadør i Danmark, Caroline Ferrari, udnævnt til ridder af den franske orden Arts et Lettres. Fik du læst Finans' store interview med arkitekten for nylig? Her er det.

PS...

Hvis du skal se én fed grafik i dag, så er det den her fra musikstudiet 24-96 Mastering, der har set på de bedst sælgende musikalbums siden 1969 og kunstnerne bag. Vi lover, at du ikke kan kigge væk, når du først er startet.

Læs også