Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Antallet af nyetablerede selskaber styrtdykker | Hummel-chef har ambitioner om global vækst | Flying Tiger går på nettet

GODMORGEN

Pressede Bang og Olufsen kommer med halvårsregnskab, og så kommer Højesteret med en dom i en sag om ulovlig streaming. Her kommer Finans med dagens første nyhedsopdatering - god læselyst!

Nyheder

Antallet af nyetablerede selskaber styrtdykker

En lovændring fjernede sidste år muligheden for at stifte et iværksætterselskab med en kapital på kun 1 kr. Det har sendt antallet af nystiftede selskaber i frit fald og Danmark op blandt de dyreste lande i EU at etablere selskaber i. Det er et tab for iværksætteriet, lyder vurderingen fra flere parter.

Det er blevet lidt sværere at være iværksætter, efter at man afskaffede muligheden for at lave iværksætterselskaber med en kapital på kun 1 kr. Foto: Mik Eskestad.

Hummel-chefen har store ambitioner om global vækst og flere opkøb. Sportskoncernen Hummel vokser med overtagelse af bl.a. mærker inden for løbetøj. Den investering skal være med til at sikre målet om at nå de 2 mia. kr. i omsætning inden for få år, lyder det fra adm. direktør for Hummel, Allan Vad Nielsen.

Flying Tiger går på nettet. Efter millionunderskud og oprydning er detailkæden Flying Tiger Copenhagen klar til en ny storsatsning. Kæden vil sælge dens billige produkter i nethandel - for at styrke de fysiske butikker rundt om i verden.

Kæmpe bøder og dårlig skik koster advokat titlen. Advokatnævnet har kort før jul klippet pladerne på advokat Dorte Kjærgaard efter flere store ubetalte bøder og grove brud på god advokatskik.

Nissan overvejer brud med Renault. Mens Carlos Ghosn kæmper med de japanske myndigheder, slås Nissan voldsomt med Renault. Ifølge kilder til Financial Times har den japanske bilproducent accelereret sine planer for en fremtid uden sin franske alliancepartner. De to har ellers brugt godt to årtier på at sammenkøre deres produktionsanlæg. Nissan gør nu klar, siger kilderne, til at splitte dem ad.

Stort flyselskab i desperat kamp for at undgå kollaps. Et af Storbritanniens største flyselskaber, Flybe, kæmper en desperat kamp for at afværge en konkurs blot et år efter, at selskabet blev solgt. Det erfarer Sky News, som skriver, at Flybe lige nu jagter økonomisk nødhjælp, der skal forhindre selskabet i at gå i betalingsstandsning. Over 2.000 job er i fare. (Sky News)

Danske Bank og Nordea vinder sag mod russisk milliardær. Danske Bank og Nordea er blandt de banker, hvis advokater nu kan ånde lettet op. Den russiske milliardær Boris Rotenberg havde sagsøgt de to banker sammen med OP Group for ikke at behandle hans betalinger til forhandlere, og Handelsbanken for at nægte at tage imod indskud, der kom uden for de finske grænser.

Højere mindsteløn vil koste job til flygtninge, unge og ufaglærte. Krav om højere mindsteløn i byggebranchen vil ramme job til flygtninge og ufaglærte. Byggeboss risikerer at måtte vinke farvel til sit firmas integrationsindsats. (Børsen)

Favoritiserer venturekapitalister mænd? Forskere sendte 80.000 iværksættermails for at finde svaret. Selvom techverdenen er spækket til randen af mænd, er venturekapitalister faktisk mere tilbøjelige til at vælge mailpitch fra kvindelige iværksættere, viser ny forskning.

Gik du glip af...

...vores satsning på podcasts? Så har du her chancen for at få genopfrisket de seneste. Den store interesse for at kunne lytte og blive klogere på farten er naturligvis ikke gået Finans' næse forbi. Derfor forkæler vi nu dagligt vores brugere med en række podcast, der vil klæde dig på til dagen, ugen og de store begivenheder i erhvervslivet, der snakkes om over frokostbordet.

  • Bundlinjen: Dette er vores flagskib inden for podcast-universet. Hver torsdag går redaktør Maria Kehlet i studiet med erhvervskommentator Anders Heide Mortensen og Finans' virksomhedsredaktør, Søren Linding. Her debatterer og analyserer de tre af ugens store begivenheder inden for erhvervs- og finansverdenen. Du kan lytte til den seneste udgave her.
  • Daglige podcast: Som noget nyt giver vi hver dag Finans' brugere mulighed for at blive klogere inden for et område, der er aktuelt eller præger erhvervs- eller finanslivet netop nu. I en daglig podcast på nogle få minutter kaster vi lys over en aktuel sag. I går havde vi premiere på formatet, hvor vært Lone Andersen sammen med fagreporter Martin Flink ser på risikoen for konflikt ved de kommende overenskomstforhandlinger. I dag omhandler podcasten, hvordan pakkerne fra netshopping er detailhandlens nye lokkemiddel. Det hele kan hentes i en samlet version fredag morgen. God fornøjelse.

Indsigt

Han beskytter datasikkerheden i lufthavnen: »Mit job er at være professionelt paranoid.« Truslen om cyberangreb mod dansk luftfart er meget høj. Morten Dichmann står i spidsen for at beskytte datasikkerheden i Københavns Lufthavn. Som ansvarlig for datasikkerheden i Københavns Lufthavn skal han hele tiden være opdateret for at være foran eller holde trit med den voksende skare af hårdkogte og avancerede cyberkriminelle forbrydere. Det er et kapløb mod mere og mere avancerede og professionelle cyberkriminelle.

Finans fakta

London er suverænt det største rejsemål fra Københavns Lufthavn. Flytrafikken til den britiske hovedstad er 50 pct. højere end til nr. 2 på listen over lufthavnens 10 største destinationer. Og det er der en helt særlig årsag til.

Grafik : Anders Thykier/Jens Erik Rasmussen.

Dagens profil

Thomas Nedergaard går op i at vide noget om dem, han skal mødes med. Hvad enten det er en chef, en ansat, en kunde eller en journalist. Inden han tiltrådte sit nye job som AP Pensions nye regionsdirektør i Aarhus, havde han været på de sociale medier for at blive klogere på sine ansatte for på den måde at kunne spørge ind til deres liv og interesser, da de endelig mødtes. »Det handler om at kunne mærke dem for at kunne motivere dem hver især og sammen,« siger Thomas Nedergaard.

Dagens tal

8

Så mange film konkurrerer om at vinde den eftertragtede Oscar-statuette for årets bedste film. Blandt dem er den meget omtalte sydkoreanske film Parasite, der både er nomineret for bedste film og bedste udenlandske film. Se i øvrigt listen over de vigtigste nomineringer her.

Børs

Handelsaftaleoptimisme førte til nye rekorder. Det gik godt på aktiemarkedet i USA i aftes. S&P 500 gik op med 0,7 pct. til topniveauet 3288,05 point, mens Nasdaq steg 1,0 pct. til rekord 9273,93 indekspoint. Dow Jones steg med 0,3 pct. Investorerne styrede aktierne opad på baggrund af handelsoptimisme, da delaftalen mellem Kina og USA ventes underskrevet i denne uge samt positive forventninger til regnskabssæson.

Debat

Så dummede danskerne sig igen og svarede ærligt, skriver erhvervskommentator Anders Heide Mortensen. Seks ud af ti svarer nemlig, at de ikke vil gøre deres hus klimavenligt, og det kan godt være, det er sandt, men ikke smart i disse klimapolitisk korrekte tider, anfører han.

Det sker i dag

  • Erhverv: Bang & Olufsen kommer med halvårsregnskab. I USA kommer der årsregnskaber fra JPMorgan Chase, Wells Fargo og Citigroup.
  • Politik: Der er møde i Folketingssalen, hvor en række lovforslag bliver behandlet, bl.a. er der en forespørgsel til justistsminister Nick Hækkerup om større indsigt i den offentlige forvaltning.
  • Øvrigt: Højesteret afsiger dom i sag om ulovlig streaming.

PS...

Det er ikke kun topchefer i store danske og internationale virksomheder, der går ud af døren med en ordentlig check - også selvom det samtidig er med en fyreseddel i hånden. Også i sportens verden kan det være lukrativt at få sparket. Tag nu Barcelonas træner, Ernesto Valverde, der sent i aftes blev bekræftet fyret af klubben. Sidste sten på vejen har dog været at blive enige om hans aftrædelsesgodtgørelse, og her Valverdes agent krævet omkring 200 mio. kr. Så er der også råd til en lille ferie bagefter.

Mens alt var fryd og gammen, da Ernesto Valverde overtog cheftrænerposten tilbage i 2017. Nu er han øjensynligt fortid, fortæller en lang række spanske medier. Foto: Manu Fernandez/AP.

BRANCHENYT
Læs også