Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Hastemøde i Opec om virustrussel | Meditation overhaler maraton på chefgangen | Nykredit vil tættere på de små i kampen mod de store

Henrik Clausen skal være den nye direktør i TDC. Foto: Casper Holmenlund Christensen

GODMORGEN

Carlsberg, Pandora, William Demant og Ambu. Det vælter ind med regnskaber fra de store selskaber i dag - og resten af ugen. Så følg med på Finans for seneste nyt. Men først en morgenbriefing bl.a. med seneste nyt om coronavirussens konsekvenser. God dag.

Nyheder

Olieprisen dykker efter virusfrygt: Nu indkalder Opec til hastemøde

Siden årsskiftet er der barberet 20 pct. af prisen på råolie fra Nordsøen, godt hjulpet på vej af coronavirussen i Kina. Opec har hasteindkaldt til møde tirsdag om situationen. Samtidig melder den danske robotkomet Mobile Industrial Robots om, at alt er gået i stå for virksomheden i Kina, og at situationen »helst skal løses hurtigst muligt«. Ifølge DI's formand er det dog vigtigt ikke at lade frygten tage over.

Thomas Visti, topchef i Mobile Industrial Robots, hvis salg er gået i stå i Kina efter coronavirussen er brudt ud.

Meditation overhaler maraton - flere og flere chefer forsøger at falde til ro

Forretningslederne er i stor stil begyndt at kigge indad og tømme hovedet for støj. Mindfulness er efterspurgt i en tid med fokus på klodens overlevelse og det simple liv, fortæller Lederne og DI. Lillejuleaften stoppede Martin Bjergegaard som direktør for landets største frokostleverandør og trådte ud af ejerselskabet. Flere af de ansatte havde følt sig kvalt i kærlighed og grænseoverskridende øvelser.

Nykredit vil tættere på de små i kampen mod de store. Koncernchef i Nykredit Michael Rasmussen vil have et endnu tættere samarbejde med alle de små og mellemstore banker for at stå bedst muligt i konkurrencen med Danske Bank, Nordea og Jyske Bank.

Jysk-familiens golfresort i stort underskud. Lars Larsen har siden 1987 postet mange millioner i Himmerland Golf & Spa Resort. Det kommer til at fortsætte efter hans død.

Dansk Erhverv støtter øremærket barsel. Midt i de igangværende overenskomstforhandlinger for 600.000 privatansatte bakker Brian Mikkelsen, adm. direktør i Dansk Erhverv, for første gang op om to måneders øremærket barsel til mænd. (Børsen)

Alphabets omsætning skuffer. Den amerikanske teknologikæmpe Alphabet, som ejer søgemaskinen Google, skuffede mandag aften investorerne med regnskabet for fjerde kvartal. Indtjeningen var bedre end ventet, men omsætningen var til den svage side.

Magasin vil indtage Europa. Selv om Magasins ejer er i stor økonomisk krise, går stormagasinkæden med ambitiøse planer og vil indtage Europa med sin nye webbutik. Og så barsler ledelsen med et ottende stormagasin på den anden side af Øresund. (Berlingske Business)

Verdens rigeste sagsøgt af kærestes bror. Jeff Bezos er blevet sagsøgt for ærekrænkelse af sin kæreste bror i en speget sag om afpresning og selfies under bæltestedet.

Tesla-aktien i vild stigning. Det begynder for alvor at gøre ondt på de investorer, der har satset på, at Tesla-aktien skal få klø.

Investorer i viruspanik gavner bitcoin. Chokbølgerne fra den økonomiske usikkerhed på grund af coronavirus skyller ind over verdens aktiemarkeder, men kryptovalutaen bitcoin er sluppet for smitte og stormer frem.

Bo Nilsson og Nets føler sig presset af fransk milliardopkøb. Nets er nødt til at fortsætte den opkøbsiver, der har fået betalingsselskabet til at slå kløerne i en stribe tyske og polske konkurrenter de seneste år, lyder det.

Podcast

Luften på de finansielle markeder er tyk af frygt for virusepidemi, og det i sig selv kan skade økonomien i 2020. Men måske er det værste overstået, og på flere måder kan foråret være på vej. Lyt til analysen og vurderingerne fra økonomiredaktør Bo Nielsen.

Gik du glip af...

TDC har fundet sin nye topchef. Fra den 17. februar bliver Henrik Clausen ny topchef i telekoncernen.

Henrik Clausen bliver ny frontfigur i TDC. Foto: Casper Holmenlund Christensen

Indsigt

Tusse, lille og mellemste Bukke Bruse. Morgenfriske bankdirektører fra Jyske Bank og en verdensberømt trommeslager har etableret et træningsfællesskab. Kl. 5.30 om morgenen er den normale uniform – skræddersyet jakkesæt, hvid skjorte, slips og sorte lædersko – skiftet ud med shorts, en grøn Fusion-T-shirt og hvide tennissko. Anders Dam & Co. inviterer inden for i finansherrernes fitness-fællesskab.

Flere gange om ugen mødes Jyske Banks direktionsmedlemmer Peter Schleidt (tv), Anders Dam og Per Skovhus (th.) kl. 5.30 i et motionscenter i Silkeborg. Foto: Casper Dalhoff 

Finans fakta

Så meget baghjul har techgiganterne givet Warren Buffett. Berkshire Hathaway halser langt efter techgiganterne, når det kommer til markedsværdien.

Dagens profil

Han har arbejdet i flere end 60 lande. Alligevel har Ole Juul Jensen kun været i to forskellige virksomheder. »Man bliver ikke rigtig god til noget, medmindre man gør det i virkelig mange år,« siger Ole Juul Jensen, der snart kan fejre 70 års fødsesldag.

Ole Juul Jensen fra Cowi bruger en stor del af sin fritid i en vandreklub med 500 medlemmer. Foto: Cowi

Dagens tal

33

Dårlige mobilvaner og mails fra chefen presser ansatte uden for arbejdstiden. Ny opgørelse viser, at sager der er relateret til det mentale helbred, hvoraf stress er en langt overvejende årsag, er steget fra 25 pct. til 33 pct. fra 2010 til 2018.

Børs

Ligesom de europæiske aktier kom Wall Street sig over mandagens store nedtur i Kina, hvor kurserne faldt 8 pct. USA oplevede store kursfald i sidste uge, mens Kina holdt lukket for nytåret, og derfor var de amerikanske aktier foran kurven i sammenligningen. Derfor var fokus ikke kun på coronavirussen i Kina, men også på den amerikanske økonomi, hvorfra der mandag kom solide nøgletal. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Kameraovervåg alle pizzabagere, advokater og håndværkere. Nu. For kun dem, der har noget at skjule, har noget at frygte, når de bliver kameraovervåget. Ikke?, spørger kommentar Anders Heide Mortensen.

Det sker i dag

  • Erhverv: Carlsberg, Pandora, William Demant og Össur kommer med årsregnskab, mens Ambu aflægger sit regnskab for første kvartal. Derudover kommer Vestas-konkurrenten Siemens-Gamesa med regnskab for første kvartal, og det samme gør ISS-konkurrenten Aramark.
  • Økonomi: Boligsiden.dk kommer med tal over udbuddet på boligmarkedet per 1. februar.
  • Politik: Der afholdes en konference om fremtidens energisystem og bæredygtige byer samt en konference om forretningsmodeller i fremtidens detailhandel. Derudover er udviklingsminister Rasmus Prehn (S) kaldt i samråd om tvivlsomme grønne komfurprojekter i Kenya, som danske virksomheder har købt sig ind i.
  • Øvrigt: Retten i Roskilde skal behandle en sag, hvor en af tre frifundne i en straffesag om bedrageri for 291 mio. kr. kræver erstatning. Han ønsker et højere beløb end de 50.000 kr., Rigsadvokaten har tilkendt ham, efter at kritisable forhold hos politi og anklagemyndighed var med til at frifinde ham.

PS...

Mr. Peanut er død. Den amerikanske Super Bowl finale handler ikke kun om football - men også de 30 sekunders reklamer, som kæmpe koncerner betaler op mod 5,6 mio. dollars for. New York Times har set nærmere på dem.

BRANCHENYT
Læs også