Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Mange danskere kan få råd til selv at bestemme pensionsdatoen | Trecifret millionbeløb på spil i voldsomt opgør mellem Carlsberg og indisk partner | Skattestyrelsen rejser erstatningskrav mod udenlandske banker i udbyttesag

Professor Nabanita Datta Gupta er nyt medlem hos de økonomiske vismænd.
Foto: Stine Bidstrup

GODMORGEN

Masser af regnskaber lander i dag fra store danske børsnoterede selskaber. I flæng kan nævnes Novo Nordisk, Danske Bank, Vestas, GN Store Nord og Maersk Drilling. Men inden regnskabslavinen ruller, får du her dagens første nyhedsoverblik.

Nyheder

Mange danskere kan få råd til selv at bestemme pensionsdatoen 

Stadig flere danskere vil i fremtiden få råd til selv at bestemme deres pensionsalder. Det vurderer professor Nabanita Datta Gupta, Aarhus Universitet, der er ny økonomisk vismand. Pensionsselskabet PFA og Danske Bank bakker op om vismandens antagelse. I øvrigt mener hun, at danskerne har kapacitet til fem år mere på arbejdsmarkedet i forhold til før efterlønnen blev indført.

Podcast: I fremtiden vil flere danskere blæse den officielle folkepensionsalder et stykke. Lyt til analysen i dagens podcast.

Professor Nabanita Datta Gupta er nyt medlem hos de økonomiske vismænd. Foto: Stine Bidstrup

Trecifret millionbeløb på spil i voldsomt opgør mellem Carlsberg og indisk partner

Carlsberg er på vej ind i en større voldgiftssag om sine forretninger i Indien og Nepal med sin nuværende partner. Beskyldninger om svindel, ulovlige rabatter, brud på indisk konkurrencelov og dårlig selskabsledelse fyger gennem luften. Ifølge Finans' oplysninger kræver bryggeriets indiske partner op mod 100 mio. dollars i kompensation, mens Carlsberg har svaret igen med en retssag om indfrielsen af et udestående lån på 43 mio. dollars.

Carlsberg er ude i en større tvist med sin indiske partner, der kan ende i et trecifret million-opgør. Foto: Osan Gurinder

Trump hyldede økonomisk fremgang i tale til nationen. USA's præsident, Donald Trump, brugte ikke overraskende store dele af sin State of the Union-tale natten til onsdag til at fremhæve sine sejre og promovere sin politik. Der var dog masser af drama undervejs.

Aktiefest forgylder Carlsberg-topchef. Topchef Cees ’t Harts aktiebonusser nærmer sig en værdi af 200 mio. kr. Samtidig meddeler han, at Carlsberg er frontrunner og har sat ambitiøse mål for vandspild og CO2-reduktion. Men hvordan målene bliver nået, svæver stadig i luften, siger Cees ’t Hart.

Skattestyrelsen rejser erstatningskrav mod udenlandske banker i udbyttesag. Styrelsen inddrager yderligere ni banker i erstatningssag om uretmæssig refusion af udbytteskat for 900 mio. kr. til en pensionskasse.

Bagmænd i udbytteskandale til modangreb. En tidligere Goldman Sachs-direktør og en skatteadvokat fra New Yorks overklasse går nu til modangreb på Skattestyrelsen i sagen om påstået svindel med udbytteskat for 12,7 mia. kr. (Børsen)

Ønsker klimaprodukter. Danske pensionskunder ønsker i højere grad at investere deres pensionsformue i klimavenlige løsninger. Nu hopper Topdanmark med på den grønne vogn med nyt produkt.

Jyske Bank skærer luns af værdien af andelsboliger. Den politiske aftale mod spekulation og hurtige gevinster på boligmarkedet får konsekvenser for andelsmarkedet, lyder det fra Jyske Bank. Og en række andre boligøkonomer meddeler nu, at de forventer faldende priser på andelsboliger.

Minister kalder det bankernes valg. Boligminister Kaare Dybvad understreger, at det »er en diskussion om bankernes belåning, ikke om værdisætningen af andelsboliger«, og at det er bankernes eget valg, hvis de vil skrue op for priserne på lån til andelsboliger. (Berlingske)

Investor taber 67 mio. kr. på Tesla-væddemål. Tesla-aktien er skudt i vejret som en raket i løbet af de sidste par dage, og det gør ondt på den norske kapitalforvalter Sissener Canopus, der havde satset stort på kursfald.

WTO-chef kræver handelsreformer. Verdenshandelsorganisationen WTO's generaldirektør Roberto Azevedo skal ikke mødes med præsident Donald Trump under sit aktuelle besøg i Washington, men peger på behov for reformer. (Reuters)

Børs-ejer vil købe Ebay. Intercontinental Exchanges, som blandt andet ejer New York Stock Exchange, har igen forsøgt at overtage den amerikanske ehandelsplatform Ebay. En handel, der vil kunne prissætte Ebay til mere end 30 mia. dollars. (WSJ)

Gik du glip af...

Masser af regnskaber dryppede ind tirsdag. Her får du et overblik over de vigtigste.

 

Pandoras salg i for eksempel Kina har det svært - både generelt og aktuelt pga. coronavirus. Foto: arkiv

Interview

Han rekrutterer til den absolut øverste hylde i dansk og internationalt erhvervsliv. Ved siden af jobbet som headhunter beskæftiger han sig med bl.a. med corporate governance og ledelsesaflønning på CBS’ bestyrelsesuddannelse, og han er ikke i tvivl: »Vores klienter går mere og mere op i, at der skal være transparens om ledelsesaflønning,« siger Martin F. Holm, principal hos Heidrick & Struggles i det seneste kapitel i vores serie om erhvervlivets toplønninger: "Ansvarets pris".

Finans fakta

De er blandt verdens bedst betalte: Men så ringe har hedgefonde faktisk gjort det.

Dagens profil

Fra finanssektorens bonede gulve til mudrede skovstier. Han blev kendt som klassens frække dreng. For selvom han udadtil var ulasteligt klædt og mindede om en hvilken som helst direktør i finanssektoren, havde han et glimt i øjet og en frækhed, som var usædvanlig på de bonede finansgulve. I dag er han naturmenneske på fuld tid, og så fylder den tidligere topchef i Totalkredit, Niels Tørslev, 70 år.

Niels Tørslev bor i Ringsted sammen med sin kone i det hus, som de købte i 1987, da de forlod Jylland og Jyske Bank. Foto: Stine Bidstrup 

Dagens tal

20

Tesla fortsætter vanvittig stigning. Aktien fortsatte sin vilde stigning tirsdag, hvor den efter 20 minutters handel på Nasdaq-børsen i USA bragege 20 pct. i vejret. Dagen forinden steg Tesla 19,9 pct., efter at flere små investeringshuse hævede deres kursmål markant.

Børs

Op, op, op. De amerikanske aktier skød kraftigt i vejret tirsdag og fortsatte dermed, hvor de slap fra mandagens plusser. Investorerne havde stadig fokus rettet mod coronavirussen i Kina og også den kinesiske centralbanks likviditetsstøtte til landets banker. Det toneangivende S&P 500-indeks steg med 1,5 pct. - hvilket er den største optur for indekset siden august. Det teknologitunge Nasdaq steg hele 2,1 pct., mens Dow Jones-indekset steg 1,4 pct. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Er din puls ikke allerede steget, så spørg dig selv, hvad sandsynligheden er for, at dit job eksisterer, og du faktisk kan mestre det om fem år. 50 pct.? 30 pct.? Lavere? Arbejdsmarkedet har aldrig været så stabilt som nu, mener Martin Kyed, cheføkonom i Ingeniørforeningen IDA.

Det sker i dag

  • Regnskaber: Novo Nordisk, Danske Bank, Vestas, GN Store Nord, Maersk Drilling, Ringkjøbing Landbobank, ALK, Rockwool International, SimCorp, Djurslands Bank - alle sammen 4. kvartal.
  • Politik: Valgnævnet, der hører under Social- og Indenrigsministeriet, mødes og ventes at beslutte, om partiet Stram Kurs skal have lov til at indsamle vælgererklæringer.
  • Politik: Rigsretssagen mod USA's præsident Donald Trump ventes i dag afsluttet i Senatet, hvor man skal stemme om hvorvidt Trump er skyldig. 

PS...

Hvordan ser solen ud? Her er de første detaljerede billeder af en 'turbulent overflade' af solen takket være et nyt teleskop. (CNN)

BRANCHENYT
Læs også