Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Nemlig.com har ansat 200 på to uger - nu ansætter de 200 mere | Lars Rohde: »Vi står over for en verdensomspændende krise« | Udlejning af sommerhuse ramt af en regulær nedsmeltning

GODMORGEN

Nationalbanken ser en dyster fremtid for dansk økonomi, og Finans samler her alle reaktionerne på analysen, ligesom du får historien om Nemlig.com, der nu skal ansætte endnu flere - i krisetid.

Nyheder

Nemlig.com-direktør om fremgang i lyset af krisen: »Vi er ydmyge over for situationen«

Adm. direktør og stifter i Nemlig.com, Stefan Plenge, går ydmygt til opgaven med at håndtere den drastisk stigende efterspørgsel, som nedlukningen af Danmark har medført. Men han og hovedejer Anders Holch Povlsen er klar til at tage et stort ryk og investere, hvis behovet opstår. Onlinesupermarkedet har ansat 200 på to uger - nu ansætter de 200 mere.

Nemlig.coms adm. direktør Stefan Plenge har ikke en eneste gang fejret den massive tilstrømning af kunder under krisen. Det ville være upassende, mener han. Foto: Gregers Tycho. 

Udlejning af sommerhuse er ramt af en regulær nedsmeltning

Lukningen af grænsen har trukket tæppet væk under sommerhusbranchen. Afbestillingerne vælter ind fra især tyskere – også for juli, der er årets travleste måned. Dermed kommer tusindvis af sommerhusejere i klemme.

Krisen presser konsulenthuse til fyringer og lønnedgang. Coronakrisen skærer dybt ind i fedtet i konsulentbranchen. Det medfører fyringer og lønnedgang for selv de største huse som Deloitte, Valcon og Implement. »Jeg har ikke noget godt bud på, hvordan det ser ud på den anden side

Niels Ahrengot fra Implement er en af de konsulent-topchefer, der har besluttet, at alle medarbejdere skal 20 pct. ned i løn pga. coronakrisen. Planen er dermed at undgå fyringer. Foto: Lars Krabbe.

FN-klimatopmøde udskudt på grund af coronavirus. COP26, der skulle have fundet sted i den skotske by Glasgow i november, udskydes til 2021 på grund af coronavirus.

Falck vil teste medarbejderne for anantistoffer mod corona. Redningskoncernen Falck håber allerede lige efter påske at skyde et storstilet testforsøg med 5.000 medarbejdere i Danmark i gang. Ambitionen er, at det skal bruges som målestok for, hvordan det går med immuniseringen af den danske befolkning.

Pres for højere kompensation til selvstændige. Mens regeringen har forhandlet højere lønkompensation på plads med arbejdsmarkedets parter, så presser et politisk flertal på for også at hæve støtten til selvstændigt erhvervsdrivende fra 23.000 til 30.000 kr. om måneden.

Saxo Banks overskud falder markant. Med et resultat efter skat på 40 mio. kr. bød 2019 på et markant fald i Saxo Banks overskud, efter et år præget af lave renter og små udsving på valutamarkederne.

Usikkerheden om dansk økonomis fremtid er enorm. Fire prognoser fra landets tre største banker og Nationalbanken på under en uge viser, at ingen rigtig ved, hvordan dansk økonomi vil klare sig igennem coronakrisen. Det eneste, de er enige om, er, at det vil gøre ondt.

Zoom trækker et spor af dataskandaler efter sig. Aktiekursen er fordoblet, og video-appen Zoom er blevet 274 mia. kr. værd under coronakrisen. Men nu begynder de dårlige sager at vælte frem.

Danske Banks hovedsæde solgt i rekordhandel. En af de mest ikoniske ejendomme i København, Danske Banks hovedsæde på Holmens Kanal, bliver nu solgt i en handel til over 2 mia. kr. Beløbets størrelse overgår, hvad der nogensinde tidligere er blevet handlet ejendomme for i centrum af København. (Ejendomswatch)

Hver femte danske tøjvirksomhed er lukningstruet. En ny undersøgelse blandt danske modeselskaber viser, at der forventes et dyk på 30 pct. i årets omsætning udløst af coronakrisen. Hovedparten af selskaberne melder om akut mangel på likviditet.

Dansk bettingsite lagt ned af storstilet cyberangreb. Danske Spils bettingsite Youbet har de seneste døgn været lukket ned, efter tjenestens leverandør af datacentre er blevet ramt af et angreb med ransomware.

Gik du glip af...

Nationalbanken vurderer i en ny analyse, at væksten i Danmark kan falde op mod 10 pct. i 2020 pga. coronakrisen.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen.

Investering

Smid aktiedrejebogen i skraldespanden. De finansielle markeder forsøger stadig at finde ud af, hvilket ben de skal stå på gennem coronakrisen. Her er, hvad en række danske og internationale analytikere mener er afgørende for, hvornår markederne bliver mere positive stemte.

Indsigt

Virksomhedsejere føler sig svigtet af banken under coronakrisen. Bankerne har lovet at hjælpe sunde virksomheder, der kommer midlertidigt i problemer under coronakrisen. Det er bare ikke alle virksomheder, der oplever, at bankerne lever op til deres løfter. Det kan frisørerne Pernille Huus og Mille Harbo skrive under på.

Pernille Huus (yderst th.) og Mille Harbo har i fire år drevet frisørsalon i København. Salonen tjener penge, men alligevel ville Nordea ikke være med til at udvide kassekreditten fra 30.000 kr. til 75.000 kr. under coronakrisen. Foto: Jeppe Bøje Nielsen.

Podcast

Finans' egen podcast Bundlinjen er på banen igen i denne uge. Her debatteres genåbning efter corona, Nationalbankens økonomiske spådom og Bestseller-chefen i krise. Lyt med her.

Interview

Overvismanden: Sådan fungerer den nye corona-økonomi. Indtil man finder en vaccine, vil økonomisk aktivitet give mere smitte, som kan udløse restriktioner fra regeringen. Det bliver en svær balancegang at åbne økonomien op igen, vurderer overvismand Carl-Johan Dalgaard.

Vismand og økonomiprofessor Carl-Johan Dalgaard. Foto: Stine Bidstrup.

Dagens profil

Lars Seier har ikke forladt sit middelalderslot i en måned. Lars Seier har ikke forladt sit slot uden for Zürick i Schweiz i en hel måned. Omkring den 1. marts blev han ramt af en slem forkølelse og valgte derfor at forblive inden døre i en uge for ikke at smitte andre. Men nu har han fortsat selvkarantænen, som han bl.a. bruger på at lære at spille klaver.

Lars Seier er vant til at fylde kalenderen med forretningsrejser. Når han er i Danmark, overnatter han som regel på Hotel D'Angleterre i København. Foto: Stine Bidstrup.

Dagens tal

10

Årets første tre måneder har været usædvanligt hårde ved de største danske aktier. Coronakrisen har fået kurserne til at rasle ned, så det ledende danske aktieindeks, C25, er faldet med lidt mere end 10 pct. siden nytår.

Børs

Ny aktienedtur i USA. Det brede S&P 500-indeks tabte 4,4 pct. Dow Jones og teknologitunge Nasdaq mistede også begge 4,4 pct. Aktierne i USA faldt dermed tungt igen, efter meldinger fra præsident Donald Trump, som advarer om to meget, meget smertefulde uger for amerikanerne ift. bekæmpelsen af coronavirus.

Debat

Corona-virus starter udrensning i erhvervslivet. Redningspakkerne vil måske redde de fleste sunde virksomheder. Men de skrøbelige uden en bæredygtig forretningsmodel skal have mere end kunstig ilt for at overleve, skriver virksomhedsredaktør Søren Linding.

Det sker i dag

  • Erhverv: Bang & Olufsen kommer med regnskab for tredje kvartal.
  • Erhverv: Mærsk Drilling, Københavns Lufthavn, Zealand Pharma, Lån & Spar Bank, H+H International, Topdanmark, Totalbanken og Brøndby IF holder generalforsamling.
  • Økonomi: Nationalbanken kommer i dag kl. 16.00 med tal for Danmarks valutareserve.
  • Økonomi: Boligsiden.dk kommer med tal for antallet af udbuddet af boliger på boligmarkedet pr. 1. april.

PS...

App skal spore potentielle coronasmittede i England. Den engelske pendant til Sundhedsstyrelsen i Danmark, NHS, er klar med en app, der registrerer brugeres færden, og advarer personer, der har været i nærheden af en person, som har registreret en positiv covid-19-test eller symptomer herpå. Det skriver The Guardian.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.