Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Investorer og virksomheder i opgør om skatteoplysninger | Pensionskasser investerer massivt i amerikanske solceller | Vestas-topchef: Vi kommer stærkt ud af krisen

GODMORGEN

Her er, hvad du skal vide.

Nyheder

Investorer og virksomheder i opgør om skatteoplysninger

Selvom en stribe pensionskasser kræver langt flere detaljer om virksomhedernes skattebetalinger, afviser stort set alle store selskaber at bøje sig for presset. Kun Ørsted åbner bøgerne som »et klart solstråleeksempel«.

Pensionskasser investerer milliardbeløb i amerikanske solceller

PKA og Pensam er gået sammen om at købe sig ind i to amerikanske solcelleparker for 1,7 mia. kr. i jagten på et relativt stabilt afkast i en verden, der i øjeblikket er præget af uro og udsving.

Solcelleparken Prospero ligger i Texas og er en af USA's største. Foto: PR.

Takeaway-tjenester slås om coronaramte restauranter. Der er kamp om at lokke nye restauranter ind i folden hos de danske takeaway-platforme, der justerer på priser og services for at hjælpe de pressede kunder - og sig selv.

Vestas-topchef: Vi kommer stærkt ud af krisen. Der er større usikkerhed om resultaterne, men forretningen er kernesund, lød det fra Vestas-topchef Henrik Andersen på tirsdagens generalforsamling.

Boligmarkedet ramt af virus. Boligmarkedet viser de første tegn på at være blevet ramt af coronakrisen, efter marts måned har budt på faldende huspriser og færre salg, viser nye tal.

Lavprisflyselskab lukker. Den tyske luftfartsgigant Lufthansa tager nu livet af sit lavprisselskab Germanwings. Det sker som en konsekvens af coronakrisen, oplyser selskabet.

Bagværk leveres til døren. Coronakrisen får nu både Lagkagehuset og Meyers Bageri til at give kunderne muligheden for at handle brød og kager online. Nedlukningen har samtidig givet takeaway-platformen Bakerlane luft under vingerne.

Nyt lån med statsgaranti til mindre virksomheder. I slutningen af sidste uge blev Danmarkshistoriens første flexfunding-lån med statsgaranti langet over disken. Det skete på låneplatformen Flex Funding, og det tog kun seks minutter.

Hjælpepakke på 140 mio. kroner til museer og teatre er på plads. Et flertal i Folketinget er enig om at lade teatre og museer kunne søge støtte i de vedtagne corona-hjælpepakker.

Der er igen fuldt blus på Kina. I de kommende måneder bliver byen Wuhan og Kina et spejl på, hvordan samfund kan åbne sig igen økonomisk og samfundsmæssigt efter at have været lukket totalt ned. Den proces vil blive fulgt nøje i resten af verden, skriver korrespondent Jan Lund.

Gik du glip af...

Mandag aften meddelte statsminister Mette Frederiksen, at regeringen så småt går i gang med genåbningen af Danmark. Blandt andet kan de mindste børn passes igen, og der var en lille åbning for de privatansatte. Her har du overblikket over de nye tiltag.

Statsminister Mette Frederiksen ved pressemødet om Covid-19 i Spejlsalen i Statsministeriet. Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix.

Interview

»Statsministerens nye melding var en mavepuster«. Restaurantkæden Flammen havde håbet på signaler om en hurtigere åbning af Danmark fra statsministeren. Topchef Piet Klein står nu med store spørgsmål om den fremtidige forretning.

Restaurantkæden Flammen har lukket 15 restauranter, og topchef Piet Klein ser udfordringer i at nå tilbage til tidligere tiders omsætning på den anden side af coronakrisen. Foto: Nicolai Lorenzen.

Finans fakta

Sådan fungerer en respirator. Patienter, der bliver hårdt ramt af coronavirus, kan få brug for en respirator. Men hvordan fungerer sådan en egentlig?

Dagens tegning

Vi skal vænne os til at være sammen på nye måder. Tegning: Niels Bo Bojesen.

Dagens tal

9,3

Topchef giver sin løn til de ansatte. Topchefen for Storbritanniens største teleselskab British Telecom forærer sin løn, der er på 9,3 millioner kroner årligt, i mindst seks måneder til sundhedsarbejdere, som knokler for at dæmme coronakrisen ind.

Børs

Kæmpe hop på Wall Street blev erstattet af ny nedgang. De amerikanske aktier havde fortsat fart på, da børsen på Wall Street åbnede tirsdag. Dow Jones-indekset oplevede i starten af dagen en stigning på 3,1 pct., mens S&P 500 steg med 2,7 pct. De pæne stigninger holdt dog ikke, idet S&P 500-indeks endte med et minus på 0,2 pct., mens industrindekset Dow Jones oplevede et dyk på 0,1 pct. Her er den seneste børsbretning.

Debat

Vi går ind i en ny og mere opløftende fase for aktiemarkedet. På vej ind i en lang tunnel kan man kun se mørke, og man er drevet af frygt. Når man ser lyset forude, så ændres denne frygt til lettelse, skriver Frank Velling, investeringsansvarlig i SEB Investment Management.

Det sker i dag

  • Økonomi: Danmarks Statistik kommer med tal for betalingsbalancen og udenrigshandlen med varer for februar 2020.
  • Økonomi: Boligsiden.dk offentliggør markedsindekset for marts, som bl.a. viser udviklingen i den gennemsnitlige salgspris og salgstid.
  • Andet: Der afholdes pressemøde om den aktuelle coronasituation klokken14.

PS...

Rebel, helt, hustler, Gud. Diego Armando Maradona er kendt for sin dribleteknik og udråbt som fodboldgud. Gennem 500 timers hidtil usete optagelser følger man den argentinske fodboldlegendes liv fra årene 1984 og frem. Hvis du ikke allerede har set den anmelderroste dokumentar, så ligger den nu på DR TV.

Amerikanske byer, der hurtigt og bestemt lukkede samfundet ned under influencapandemien i 1918, kom ud af krisen med færre dødsfald, men økonomierne klarede sig også bedre efterfølgende.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.