Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Eksperter om kommende bankregnskaber: De er ubrugelige | Udsigten til en lang krise lægger pres på selskabers pengetanke | Virksomhedernes forsyningskæder begynder at knække

GODMORGEN

Påsken er slut, og Danmark begynder så småt at åbne lidt op. Her er det vigtigste fra ind- og udland tirsdag morgen.

Nyheder

Eksperter om kommende bankregnskaber: De er ubrugelige

Et blodrødt bankregnskab for første kvartal i år behøver ikke at betyde problemer. Investorerne skal derfor holde tungen lige i munden, lyder det fra eksperter. Her får du en gennemgang af nogle af konsekvenserne af pandemien set gennem en bankdirektørs briller.

Jyske Banks regnskab for første kvartal vil højst sandsynligt vise et underskud som følge af en stor ledelsesmæssig hensættelse. Foto: Mikkel Berg Pedersen

Udsigten til en lang krise lægger pres på selskabers pengetanke

Coronakrisen bliver længere end først forudset, og selv store selskaber skal passe på ikke at løbe tør for penge, advarer Nordea. Til gengæld tvinges virksomheder til at tænke kreativt for at sælge noget, og det vil udløse masser af innovative løsninger, der kan bruges efter krisen.

Virksomhedernes forsyningskæder begynder at knække. En analyse blandt små 100 nordiske virksomheder viser, at forsyningskæderne giver dem enorme hovedbrud. Og med rette, viser erfaringen fra industrikoglomeratet Schouw.

EU advarer mod at bestille sommerferie i udlandet. Formanden for EU-kommissionen, Ursula von der Leyen, advarer europæerne om at bestille sommerferier til udlandet denne sommer. »Ingen kan komme med pålidelige forudsigelser for juli og august,« siger hun. (NRK)

Sanders støtter Joe Biden i præsidentkamp. Senatoren Bernie Sanders erklærede mandag formelt sin støtte til den tidligere vicepræsident Joe Biden forud for præsidentvalget i USA til november.

Hotelmilliardær i knæ. Hotelmanden Petter Stordalen, der på papiret er god for næsten 10 mia. kr., forklarer i en ny podcast, hvorfor hans egne midler ikke er nok til at redde hotelkæden Nordic Choice og selskabet bag bl.a. Spies.

Staten lukkede privathospitaler uden hjemmel i loven. Sundhedsstyrelsen har måtte trække et påbud til privathospitalerne om at lukke og stille respiratorer til rådighed for det offentlige sundhedsvæsen tilbage, da der ikke var hjemmel i loven til påbuddet. (Berlingske)

Lagkagehusets stifter sadler om. Steen Skallebæk, der er en af stifterne af Lagkagehuset, er fanget i sin franske café. »Vi bliver nødt til at lukke helt ned, hvis jeg tager hjem,« siger han.

Steen Skallebæk (tv) og Ole Schielder Kristoffersen (th) fusionerede deres bagerbutikker til Lagkagehuset i 2008. Arkivfoto: Niels Hougaard

Gik du glip af...

Topleder i coronakrise. Rasmus Schmiegelow har været på dybt vand de sidste uger. Det er han i og for sig ikke alene om. Coronakrisen har understreget behovet for nærværende ledelse og krisehåndtering. Også på den anden side kan det ændre den måde, vi arbejder sammen på, mener flere eksperter.

I Goodiebox har direktør Rasmus Schmiegelow oplevet, at medarbejderne har søgt mod fællesskabet under coronakrisen. »Det har været meget rørende,« siger han. Foto: Privat

Dagens profil

»Jeg har aldrig på så kort tid skullet træffe så mange beslutninger med konsekvenser for medarbejdere.« Louise Hørdum, HR-direktør i Topdanmark, har under coronakrisen drøftet løsningsmuligheder med det hold, hun har haft omkring sig. Men hun har også lyttet til sin intuition.

Louise Hørdum, HR-direktør i Topdanmark, har inden for de seneste 20 år været ansat en lang række steder. Foto: Topdanmark

Dagens tal

174

Søndag bød på 174 nytilmeldte ledige, og dermed fortsatte tendensen med fald for fjerde dag på stribe. Det ændrer dog ikke ved, at coronakrisen har budt på en voldsom stigning i ledigheden. 44.808 er blevet ledige under coronakrisen.

Debat

Det kan Danmark lære af Norge, når vi skal genåbne efter corona. Genåbningstiltag med lav smittefare og stor økonomisk gevinst bør stå i første række, når der skal prioriteres i den politiske proces. I Norge har de nedsat et ekspertudvalg, der har leveret et imponerende arbejde på meget kort tid, som vi kan læne os op ad i Danmark, skriver to tidligere overvismænd.

De to tidligere overvismænd Michael Svarer og Torben M. Andersen. Collage: Anders Thykier

Det sker i dag

  • Erhverv: Generalforsamling i Bioporto og Victoria Properties og kvartalsregnskaber fra JPMorgan Chase, Wells Fargo og Johnson & Johnson.
  • Økonomi: Forbruger- og nettoprisindeks (marts), og IMF-prognose for verdensøkonomien.

PS...

Coronavirus sætter en stopper for nye emojis. En blinkende smiley, en falafel, en armprotese eller en mand, der svinger en golfkølle? Listen af de såkaldte emojis, der er små symboler, som kan sætte kulør på dine tekstbeskeder og statusopdateringer, er lang. Nu har coronavirussen dog sat en midlertidig stopper for den lange liste.

Top job

Forsiden lige nu

Anbefalet til dig

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læstelisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.