Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Corona-ramte virksomheder overrasket over hurtig opblomstring på globale eksportmarkeder | Topdirektør i TDC-ejede Nuuday giver dumpekarakter til egen mobilforretning | Salget af sommerhuse er eksploderet

På sit kontor i Danish Crowns hovedkontor i Randers har topchef Jais Valeuers et akvarie med små blå fisk. De skal bringe lykke - og det seneste regnskab viser reskordresultat. Foto: Joachim Ladefoged

GODMORGEN

Der bliver talt med store bogstaver i TDC, der er optimisme at spore hos flere store virksomheder, og så er salget af sommerhuse eksploderet. Her er, hvad du skal vide fra morgenstunden.

Nyheder

Corona-ramte virksomheder overrasket over hurtig opblomstring på globale eksportmarkeder

Store danske virksomheder oplever, at kunderne igen går på indkøb - selv på vigtige eksportmarkeder, der er hårdt ramt af pandemien. Men det er stadig i mudder til hoften for danske virksomheder på de store eksportmarkeder. Møbelproducenten Carl Hansen & Søn er dog en af de virksomheder, der melder om stigende efterspørgsel midt i pandemien.

Knud Erik Hansen, ejer og adm. direktør i møbelvirksomheden Carl Hansen & Søn, er overrasket over, at coronakrisen ikke har sat sig dybere. Foto: Melissa Kühn Hjerrild.

Topdirektør i TDC-ejede Nuuday giver dumpekarakter til egen mobilforretning

Mobilforretningen, der er Danmarks største, har det seneste år tabt 64.000 privatkunder, og det får nu Nuudays topchef til at tale med store bogstaver. Samtidig er et forsøg på at fastholde Yousee-kunder med en bedre tv-oplevelse er endt i en regulær kundeflugt.

Salget af sommerhuse er eksploderet, viser Boligsidens Markedsindeks, der netop er offentliggjort. I april blev der solgt knap 400 flere sommerhuse end april sidste år og fire gange så mange som i april 2011. Det er især de unges skyld.

Danish Crown leverer rekordresultat i coronatid. Nyt halvårsregnskab viser, at Danish Crown er i topform. Indtjeningen er rekordhøj og langt højere end konkurrenternes. Coronakrisen giver lige nu modvind, men også det klarer Danish Crown foreløbig bedre end konkurrenterne.

Regeringen afliver CO2-afgift i nyt klimaudspil. Klimaminister Dan Jørgensen afviser at indføre en CO2-afgift på denne side af sommerferien. Klimarådet ærgrer sig, mens DI jubler. (Børsen)

Flertal uden om regeringen vil hyre eksperter til coronaudredning. Fem uvildige eksperter skal have adgang til interne regeringspapirer i en udredning, mener partier. (Politiken)

Gør klar til Amazons indtog: Netbutik bygger Danmarks største robotlager. Proshop har de seneste år investeret markant i robotter – og nu tager den aarhusianske webshop skridtet videre og tredobler kapaciten med et nyt robotlager, der bliver landets største.

Laveste antal boliger til salg i 13 år. Der er nu så få boliger til salg i Danmark, at vi skal helt tilbage til 2007 for at finde et lavere tal. Samtidig får boligkøberne slet ikke de rabatter, de har været vant til.

Nyt bilkoncept er nu en god forretning. Biler på abonnement har hidtil været en dårlig forretning for de, der har prøvet. Men nu kan tjenesten Bilabonnement.dk fremvise sit første overskud nogensinde.

Sådan havnede Lagkagehuset i shitstormen. Når kapitalfonde køber virksomheder gennem selskaber i skattely, sker det ofte med penge fra vores pensionsopsparinger. ATP er imod aggressiv skatteplanlægning, men påpeger, at det ikke nødvendigvis hænger sammen med selskaber på palmeøer.

Gik du glip af...

Arnold Busck overlever - i en ny form. Sidst i april lukkede landets ældste boghandlerkæde Arnold Busck alle sine butikker og indgav konkursbegæring til Skifteretten. Men nu bliver delene solgt.

14 Arnold Busck-butikker ryger over til Bog & Idé. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix.

Økonomi

Økonomien er først tilbage ved udgangen af 2021. Lave renter, en alt for stor fokus på de digitale vækstaktier og et optimistisk syn på den økonomiske genopretning er ved at føre aktiemarkederne ud på dybt vand. Det vurderer adm. direktør i formueforvalteren Maj Invest, Jeppe Christiansen.

Globale topchefer venter en langvarig recession. Uanset, hvad økonomernes modeller siger, regner topcheferne ikke med et hurtigt opsving. Høj strukturel arbejdsløshed, konkursbølger og konsolidering hører til de største risici, og hertil kommer faren for, at coronakrisen skaber en "nedlukningsgeneration", viser ny rapport.

Podcast

SAS er blandt de danske selskaber, der har bedt om mest statsstøtte under coronakrisen. Det samme gælder flyselskaber over hele verden. Industriens fremtid er ganske uoverskuelig, men uden tvivl dramatisk. Lyt til dagens podcast om luftfarten, der sejler ind i en mangeårig nødlanding.

Finans fakta

Her er USA's største virksomheder. Erhvervsmediet Fortune har offentliggjort sin årlige liste over USA's 500 største virksomheder. Se de ti største her.

Dagens profil

Claus Høeg Madsen bor i advokatghettoen i Klampenborg nord for København. Det er få minutters gang fra den del af Strandvejen, hvor tusindvis af lokale pisker rundt i løbetøj eller cykeltøj, mens de tænker store beslutninger igennem. Men den snart 75-årige advokat siger, at han altid har »levet efter maksimen, at man skal holde sig langt fra sport«.

Claus Høeg Madsen betegner en sag om Stålvalseværket, der gik konkurs, som en af sine mest tidskrævende sager. Foto: Stine Bidstrup.

Dagens tal

2024

To tredjedele af de danske boligejere går glip af en markant skattelettelse de næste tre år. Frem til 2024 går de altså glip af ekstra penge. Det er en konsekvens af forsinkelserne af boligskattereformen.

Børs

Mandagens aktiefest blev afløst af nedtur. Det brede S&P 500-indeks faldt med 1,1 pct. Dow Jones-indekset skrumpede med 1,6 pct. It-aktierne på Nasdaq tabte samlet set 0,5 pct. Trods endnu en stigning til olien i USA, bakkede især energiaktierne mest. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Kinas nye dagsorden er teknologisk selvforsyning. Der vil blive holdt skarpt øje med forventningerne til resten af året, når Kinas politiske elite fra på fredag samles til den udsatte Folkekongres, skriver kommentator Jan Lund.

Det sker i dag

  • Erhverv: Prime Office, Scandinavian Tobacco, Prime Office og Altice Europe kommer med regnskab for første kvartal. Britiske Marks & Spencer kommer med årsregnskab. Small Cap Danmark og Deutsche Bank afholder generalforsamling
  • Økonomi: Danmarks Stastistik kommer offentliggør forbrugertilliden for maj og resultatet af en undersøgelse af arbejdskraften for marts måned. Boligsiden kommer med tal for handelsaktiviteten på boligmarkedet i april.
  • Politik:  Partilederne mødes i dag med statsminister Mette Frederiksen for at forhandle om yderligere genåbning i fase 2.
  • Øvrigt: Københavns Byret fortsætter sagen, hvor rederiet Clipper kræver ca. 83 mio. kr. af Parken Sport & Entertainment for kursmanipulation.

PS...

Det går fremad. Antallet af kvindelige topchefer på Fortune 500-listen slår rekord. Dermed er der nu 37 kvinder i toppen af USA's største selskaber. Sidste år lød tallet på 33.

Her ses General Moters topchef Mary Barra, der er en blandt de 37 kvinder på listen. Foto:Reyters/Rebecca Cook.

BRANCHENYT
Læs også