Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Shoppingcentre mangler formuer fra pressede butikker | Mænd har 1 mio. kr. ekstra med over i alderdommen | Krisen sætter strøm til modeindustrien

GODMORGEN

Tæt på weekend, men stadig en arbejdsdag tilbage. Den kan du passende starte med et nyhedsoverblik over det seneste og bedste.

Nyheder

Shoppingcentre mangler formuer fra pressede butikker

Massive pengeproblemer i landets butikker har skabt store huller i kassen hos shoppingcentrene. Ifølge center-ejerne er det især huller i regeringens hjælpepakker, der er skyld i, at butikkerne nu er bagud med husleje for et trecifret millionbeløb. Og netop i lyset af detailhandelens aktuelle udfordringer bebuder centerejerne, at man vil komme til at sætte ekstra fart i en omstilling, der i højere grad skal gøre landets butikscentre til underholdningscentraler.
 

Underholdning og events vil fremover fylde meget mere i shoppingcentrene. Billedet her er fra genåbningen af Kolding Storcenter efter corona-nedlukningen. Foto: Casper Dalhoff.

Mænd har 1 mio. kr. ekstra med over i alderdommen

Kvinder har langt at gå, før de når mænds økonomiske situation. De har langt færre penge i banken, de har lavere pensionsopsparing og en mindre boligformue. Den gode nyhed for kvinderne er, at de er ved at indhente en del af gabet.

Coronavirus spreder sig på minkfarme. Coronavirus spreder sig hastigt på hollandske minkfarme. Foreløbig er 13 farme ramt, og flere hundredetusinde dyr aflives. I Danmark er de første mink netop indleveret til test for Covid-19.

Tidligere tv-vært får milliardærer ind i sit firma. Den tidligere tv-vært Morten Resen og hans firma GoLittle har allerede fået investeringer fra Jesper Buch og Birgit Aaby, kendt fra DR-programmet "Løvens Hule". Nu har et par nye yderst velhavende og prominente investorer meldt sig på banen i form af "Radiometer-arvingen" Frederik Schrøder og den dansk-amerikanske tech-milliardær Benny Madsen.

London calling: Unilever vil droppe sit hollandske hovedsæde. Et halvt år efter sin tiltrædelse som bestyrelsesformand forsøger Nils Smedegaard Andersen nu at fusionere Unilevers britiske og hollandske aktieselskaber til én enhed.

Sådan vil Google slå Microsoft og Zoom i kampen om hjemmekontoret. I maj lovede Microsoft således, at Teams-platformen snart vil blive opgraderet, så alt udenomsstøj automatisk reduceres - men nu kommer Google sin konkurrent i forkøbet.

British Airways sælger kunstværker for at holde sig på vingerne. Et af Europas største luftfartsselskaber føler sig nødsaget til at sælge ud af sin store kunstsamling for at skaffe kontanter.

Regeringen og Venstre satser på at få flere "tog" på gummihjul. Venstre vil give tilskud på 25-50 pct. til projekter med moderne busser i stedet for tog eller letbaner. Den idé støtter transportministeren.

Det skriver andre

Wammen klar med statskapital til kriseramte virksomheder: “10 mia er et udgangspunkt”. Regeringen foreslår krisefond, der mod passivt medejerskab skal kunne træde til med egenkapital til store "samfundsbærende", coronaramte virksomheder, som har udtømt andre muligheder for at skaffe kapital oven på coronakrisen. (Børsen - låst artikel)

Heunicke åbner for at beholde dele af magtfuld coronalov. Selv om det blev indskrevet i loven, at regeringens nye vidtgående magtbeføjelser skulle være midlertidige, åbner sundhedsministeren for, at – i hvert fald nogle – vidtgående magtbeføjelser kan fortsætte. Eksperter kalder det forudsigeligt. (Berlingske)

Serie: Det har vi lært af coronakrisen

Krisen sætter strøm til modeindustrien. Mere digitalt salg og færre, årlige kollektioner kan blive en konsekvens i dele af modebranchen, som blev hårdt ramt, da coronakrisen brød ud - og lige nu kæmper for at komme i fart igen. Læs meget mere i vores serie om konsekvenserne, læringerne og de mange tiltag erhvervstoppen i Danmark har taget i lyset af den enorme krise, coronavirus har medført.

Indsigt

Det var ellers oprindeligt slet ikke noget for Thomas Kähler at være en del af familievirksomheden Rockwool. Sådan havde han tidligere skråsikkert sagt. Og hans far Tom Kähler havde undladt at presse på med, at sønnen skulle føre arven videre ved at arbejde i den virksomhed, som han selv havde været både adm. direktør og senere bestyrelsesformand for. Men nu her 16 år senere ville skæbnen at han blev hængende og netop har sat sig i stolen som formand koncernen. Læs det første store interview med Rockwools nye bestyrelsesformand.

Finans fakta

Nye tal viser, at dansk elproduktion er en regulær klimasucces. Tallene viser at den danske elproduktion har sænket sin samlede CO2-udledning fra 1990 til sidste år med 83 pct. Udfordringen er dog, at Danmark stadig er langt fra regeringens målsætning om at nesætte CO2-udleningen med 70 pct. i 2030 - og med den store reduktion i el er der ikke rigtig flere lavthængende frugter at plukke.

Dagens profil

Topleder slapper bedst af i et par tusind meters højde. Når Klaus Høeg-Hagensen, adm. direktør i Egmont Publishing i Danmark, holder helt fri fra arbejde, sker det i eget svævefly i et par tusind meters højde herhjemme - og endnu højere oppe, når han flyver i Alperne eller i Afrika. Vel nede på jorden igen vil der sikkert være nogen, der møder ham med lagkage og måske en sang på lørdag, hvor han fylder 50 år.

Dagens tal

30

Så mange mesterskaber kan uovervindelige Bayern München komme op på, hvis holdet lørdag vinder tre runder før sidste kamp i Bundesligaen i denne sæson, og nærmeste rival Dortmund samtidig taber. Bayern vil i givet fald have vundet mesterskabbet de seneste otte år i streg.

Børs

Kraftige aktiefald på børsmarkederne - både i Europa og USA. Det brede S&P 500-indeks i USA tabte i aftes 5,9 pct., hvilket var indeksets største fald siden 16. marts. Dow Jones-indekset mistede 6,9 pct. På Nasdaq-børsen var minusset på 5,3 pct. Onsdagens centralbankmelding tegnede et dystert billede af økonomien, som prægede stemningen, og der blev sideløbende igen konstateret vækst i coronasmitten flere steder, hvilket skabte frygt for nye nedlukninger. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Er der overhovedet noget positivt at sige om konsekvenserne af en pandemi, der på et halvt år har kostet flere end 400.000 menneskeliv, velstand for svimlende milliardbeløb, og som historiens mest avancerede lægevidenskab endnu ikke har greb om at bekæmpe? Ja, det er der, skriver chefradaktør på Finans, Steen Rosenbak, med afsæt i den serie, som i øjeblikket kører på Finans.

Det sker i

  • Erhverv: Bavarian Nordic, D/S Norden og Prime Office afholder generalforsamling.
  • Andet: Retten på Frederiksberg ventes at fortsætte en sag om hvidvask for 166 mio. kr., hvor en litauisk kvinde er tiltalt.
  • Andet: Efter at være blevet udskudt på grund af corona holdes awardshowet Årets Håndværker på Facebook.

PS...

En gammel regel har altid sagt, at et brudepar skal danse brudevalsen, inden klokken slår midnat. Traditionen blev pludselig meget bogstaveligt nød til at blive overholdt, da de seneste corona-retningslinjer dikterede, at bryllupper og lignende fester skulle stoppe kl. 24, hvis de blev holdt i restauranter eller selskabslokaler. Nu er det kun traditionen, der sætter en grænse for dansen. Sent torsdag eftermiddag kom det frem, at reglen er droppet, og festen igen kan fortsætte ud på nattetimerne.

BRANCHENYT
Læs også