Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Coloplast-direktører har høstet over en kvart milliard | Frygten for den 2. coronabølge vokser | Kendt møbelfirma rejser sig

Ny streamingstjeneste fra Disney kan komme til at lægge pres på DR, vurderer ekspert. Foto: PR/Disney+

GODMORGEN

Toppen i Coloplast har trukket høje lønninger i land, mens frygten for en 2. bølge af coronasmitten vokser. I Sampension har man allerede prøvet, hvordan corona lagde hverdagen om - og nu måske for altid. Det og meget mere i morgenens briefing.

Nyheder

Tre Coloplast-direktører har høstet over en kvart milliard - og der er meget mere i vente

Medicoselskabet Coloplast flyver mod himlen på børsen, og det kommer i den grad selskabets top til gode. Fra ATP lyder det, at pensionskassen selv virkelig er blevet belønnet som aktionær. Bestyrelsesformand i Coloplast, Lars Rasmussen, mener da heller ikke, at ledelsen får for mange penge. Snarere tværtimod.

Lars Rasmusssen stoppede i slutningen af december 2019 som mangeårig topchef for Coloplast for i stedet for at gå direkte over i rollen som bestyrelsesformand. En beslutning, der strider direkte imod anbefalinger for god selskabsledelse. Grafik: Anders Thykier.

Frygten for den 2. coronabølge vokser

Der er nye coronaudbrud i Beijing og Sydkorea, og i USA rapporterer 30 stater om stigninger i antallet af nye smittede. Det nærer frygten for, at en 2. smittebølge kan være på vej.

Danskere kan risikere at tabe 589 mio. kr. om året. Private investorer har placeret 93 mia. kr. i fonde, som ifølge en ny prognose, vil give et negativt afkast de kommende fem år. Ekspert mener, at danskere med fordel kan placere nogle af pengene kontant.

Kendt møbelfirma rejser sig efter konkurs. For blot halvandet år siden gik den danske virksomhed bag møbeklassikeren Atbo-reolen konkurs - og nu ser de nye ejere mod udlandet efter at have at genoprejst selskabet.

Kapitalfond glæder sig over kæmpeerstatning efter tip fra whistleblower. FSN Capitals partner Thomas Broe-Andersen glæder sig over millionsejr i voldgiftsretten efter skandalekøbet af Gram Equipment. Kapitalfonden købte katten i sækken, da fonden i 2017 overtog industrivirksomheden Gram Equipment, men nu står FSN til en klækkelig erstatning som følge af bevidst fusk i forbindelse med salget af selskabet.

Japans væksttal fortsætter deres færd gennem dybets dal. Japans økonomiske nøgletal skraber bunden. Det overrasker ingen. For det er svært at være en succesfuld handelsnation, når verden er gået i corona-recession.

Disneys streamingtjeneste kan gøre livet surt for danske konkurrenter. Fra september får danskerne adgang til Disney+, der ifølge en analytiker vil få hurtigt fat i markedet. DR er fortrøstningsfuld.

Det skriver andre

Historien om, hvordan man ikke er præsident. I et eksklusivt interview om hans stærkt kritiske bog om Trumps tid som præsident med titlen ’The Room Where It Happened’, forklarer John Bolton, at han ikke mener, at Trump repræsenterer sit partis mål og værdier. (Politiken - låst artikel)

Blackrock lægger pres på Danske Bank og A.P. Møller-Mærsk. Blackrock viser tænder som aktionær med kritik af ledelse og lønniveau i Danske Bank og A.P. Møller-Mærsk. (Børsen - låst artikel)

Danske forskere hjalp kontroversielt kinesisk overvågningsfirma. Firmaet Hikvision har sammen med forskere på Aalborg Universitet udviklet en algoritme, som kan benyttes til masseovervågning. Det er stærkt kritisabelt, siger eksperter, fordi Hikvision bidrager til masseovervågning og forfølgelse i Kina. (Politiken)

Gik du glip af...

Rejsebranchen får ny hjælp fra Christiansborg. Et bredt flertal i Folketinget har besluttet at yde ekstra hjælp til den hårdt pressede rejsebranche.

Pakkerejsebranchen får nu ny hjælp fra politikerne. Foto: Apollo Rejser.

Det har vi lært af coronakrisen

Christian Christensen er midt i sin jobsamtale, da den bliver afbrudt. Fra højttalerne på hans computer høres en drengestemme. Det er Tina Philipsons søn, som tilsyneladende også vil være med. Sampension har ansat 24 nye medarbejdere ved brug af digitale jobsamtaler under coronanedlukningen. Og det er forløbet så godt, at pensionsselskabet overvejer at fortsætte. Læs hvordan en lang række andre brancher og virksomheder har draget læring og erfaring fra coronakrisen her.

Tina Philipson, chef for fondsadministrationen i Sampension, måtte under coronanedlukningen ty til videoopkald, da hun skulle ansætte en ny udvikler i sin afdeling. Foto: Gregers Tycho.

Podcast

WTO skal have ny topchef. Men spørgsmålet er, hvor meget magt verdenshandelorganisationen egentlig har, når de store alligevel handler af i portene? Global redaktør Keld Louie-Pedersen giver overblikket i dagens podcast.

Dagens profil

»Jeg synes, det er sjovere at gå på arbejde, end det er at spille golf«. Christian Vindstrup har med snart 70 somre bag sig nået en alder, hvor han på sin vis godt kunne tillade sig at bruge al sin tid på at læse, mens hans jævnaldrende spiller golf, og de yngre tager tjansen på arbejdsmarkedet. Men sådan er han ikke skruet sammen.

Christian Vindstrup var tidligere adm. direktør i den danske familieejede virksomhed Knud Høi, som producerer og distribuerer billedrammer og spejle. Foto: Christian Lykking.  

Dagens tal

260.000

Det britiske Camden-bryggeri vil hjælpe de nødstedte britiske pubber i gang med en donation af den store slags. Ifølge Fødevarewatch er det London-baserede Camden Town Brewery klar til at give i alt 260.000 fadøl væk til de pubkunder, som i lang tid ikke har solgt ret mange pints.

Børs

Aktierekord i Danmark og solid fremgang i USA. Tirsdag slog det danske C25-indeks alle rekorder og lukkede i det højeste niveau nogensinde. Eliteindekset over de mest handlede aktier steg 1,7 pct. til 1379,30. Dermed blev den hidtidige rekord fra 19. februar slået. De amerikanske aktier steg ligeledes solidt og endte med flotte plusser, da investorerne fik opløftende økonomiske data fra både Europa og USA og information om, at den indgåede handelsaftale med Kina står ved magt.

Debat

6G forvandler science fiction til science facts. Inden mobilteknologien 5G rigtigt er kommet i luften, er verdens førende teknologiselskaber allerede i gang med at forberede lynhurtige 6G-netværk, skriver kommentator Jan Lund.

Det sker i dag

  • Erhverv: TK Development afholder generalforsamling. Roblon kommer kommer med halvårsregnskab.
  • Økonomi: Danmarks Statistik med tal for it-anvendelse i befolkningen, 2020.

PS...

Kampen om rummet spidser til: Tirsdag søsatte Kina den sidste Beidou-satellit, efter landet i flere år har arbejdet på at udfordre USA’s monopol på navigation med GPS-systemet.

BRANCHENYT
Læs også