Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Tronskifte presser sig på i jysk milliardkoncern | Fagbevægelsen: Topskat af feriepenge er aftalebrud | Krisen sparker døren ind til fremtidens kontor

GODMORGEN

Her er, hvad du skal vide.

Nyheder

Fagbevægelsen: Topskat af feriepenge er aftalebrud

Forudsætningen for at gå med til at indefryse lønmodtagernes feriepenge var en afgift på 38 pct. ved beskatning før tid, fastslår FH-formand Lizette Risgaard. Den tolkning støtter et flertal af partierne på Christiansborg.

Ifølge Fagbevægelsens Hovedorganisations formand Lizette Risgaard er det ånden bag hele ferieloven, at de ekstra feriepenge maksimalt må beskattes med 38 pct. Foto: Jens Dresling.

Tronskifte presser sig på i Linak: »Det er svært at overtage mit job«

Bent Jensen har bygget milliardvirksomheden Linak op fra bunden. Nu står han foran en af de største opgaver i sin tid som virksomhedsejer: Han skal finde sin afløser til direktørposten. Én kandidat er blevet vejet og fundet for let. Men hvem kan tage over efter fænomenet Bent Jensen? Det spørger vi om i dagens podcast.

Bent Jensen, adm. direktør og stifter af Linak, er på jagt efter sin afløser på topposten. En stol, der ikke bliver den nemmeste at sætte sig i. Foto: Finn Frandsen.

Genopretningen går hurtigere, end de fleste økonomer troede muligt. Aktiemarkedet har længe ment, at det værste af coronakrisen var overstået, mens økonomer har tegnet et mere dystert billede. De seneste nøgletal har dog overrasket positivt.

Unge talenter dropper virksomheder uden klimaprofil. Flere unge vender ryggen til arbejdsgivere, der ikke har fokus på klima og miljø, viser ny undersøgelse fra Deloitte.

IMF: Vejen ud af coronakrisen bliver barsk og meget lang. Ingen er længere i tvivl om, at coronakrisen har resulteret i den værste nedtur siden Depressionen, men den økonomiske genrejsning bliver om end endnu mere udfordrende og vil komme til at tage meget lang tid, mener Den Internationale Valutafond.

Dansk brødrepar tjener millioner på at sælge vin. Et af Danmarks største vinimperier Taster Wine er en indbringende forretning for de to brødre Fritz og Ole Paustian og deres søster Marianne.

Storaktionær står ikke længere i vejen for redning af Lufthansa. Før stod han i vejen for en statslig redningspakke af det selskab, han selv er storaktionær i. Men nu har Heinz Hermann Thiele skiftet mening.

Det skriver andre

Kendt storfisker blandt tiltalte i kvotesag. 10 personer er blevet tiltalt i den såkaldte kvotesag. Nu viser den ene sig ifølge flere medier at være en af landets rigeste storfiskere, Henning Kjeldsen. (DR og Berlingske)

Rejsebranche frygter at hjælpepakke bliver boomerang. Rejsebranchen frygter, at selskaber kommer til at betale for kriselån, som andre selskaber har taget. (Ritzau)

Ho­te­le­jer har ven­tet på kom­pen­sa­tion i 69 dage: “Jeg fø­ler mig en lil­le smu­le til grin”. Søren Kaas har ventet på kompensation til sine to københavnske hoteller siden 16. april. Minister kalder det “drønærgerligt”. (Børsen)

Michelin-restauranter kører på pumperne. I over en måned lukkede coronakrisen for landets Michelin-restauranter og resten af sektoren. Nu er det et spørgsmål om at indhente det tabte. En udfordring, som kræver flere borde og flere kunder – og som man blandt andet tackler på to jyske restauranter. (Fødevarewatch)

»Lige nu kører vi hårdt på pumperne personalemæssigt. Hvis vi skal kører med cirka 20 pct. ekstra belægning resten af året, smadrer jeg både mit system og mit personale,« siger Wassim Hallal hos Frederikshøj. Foto: Mikkel Berg Pedersen.

Serie: Det har vi lært af coronakrisen

Krisen sparker døren ind til fremtidens kontor. Developere og arkitekter spår, at coronakrisen vil få stor betydning for arbejdspladsen i fremtiden. Flere satellitkontorer, mere hjemmearbejde og flere delte arbejdspladser kan være nogle af de langsigtede effekter.

Skankas adm. direktør, Peter Nymann-Jørgensen, spår, at coronakrisen vil få betydning for, hvordan virksomhedernes kontorer ser ud i fremtiden. Foto: Tobias Nicolai. 

Privatøkonomi

Overset detalje kan ødelægge arvefinte. Det er muligt at reducere den samlede arveafgift fra et bo, hvis man testamenterer penge til en organisation med et alment velgørende formål. Men der er en faldgrube.

Finans fakta

Ledere har sendt ansatte på uddannelse under coronakrisen. Flere ledere har fået øjnene op for fordelene ved at efteruddanne medarbejdere og sig selv online gennem de sidste måneder.

Dagens profil

Jens Martin Skibsted behøver ikke længere at arbejde. Dels er han som en del af familien bag industrikoncernen Danfoss sikret et aktieudbytte, dels er der indtægter fra andre selskaber og royalties fra designopgaver for blandt andet Fritz Hansen, Louis Poulsen og Royal Copenhagen. »Men jeg har ikke lyst til at lade mig pensionere, og penge giver mig frihed til at gøre, hvad jeg brænder for i en verden, der overopheder, og som vi derfor har et ansvar for at designe på en bedre måde,« siger Jens Martin Skibsted, der fylder 50 år på søndag.

Jens Martin Skibsted arbejder to dage om ugen på Manyone og det samme hjemmefra huset i Holte, mens han midt på ugen holder fri. Foto: Carsten Snejbjerg.

Dagens tal

4,5

Fejl i renteopkrævning. Skattestyrelsen har opkrævet cirka 4,5 milliarder kroner for meget i renter fra en række virksomheder i de såkaldte gennemstrømningssager.

Børs

Nye store aktiefald efter dy­ster IMF-prog­no­se. Det brede S&P 500-indeks faldt i aftes hele 2,6 pct., mens Dow Jones-indekset skrumpede 2,7 pct. Teknologitunge Nasdaq bakkede med 2,2 pct. fra sit rekordniveau tirsdag. Det var sandsynligvis beskeden om, at Den Internationale Valutafond, IMF, nedjusterer sit skøn for den økonomiske udvikling i år, som især belastede markederne.

Debat

»Moderne chefer – i hvert fald dem jeg kender – gør deres bedste. De fleste har en oprigtig intention, er begavede, ambitiøse og oplyste. Mange er dem er også gode til mennesker, og derfor er det bemærkelsesværdigt, at medarbejderne ikke er mere tilfredse. Måske er det ikke cheferne, men ledelsesmodellen, der er problemet,« skriver Louise Orbesen i en kommentar.

Det sker i dag

  • Erhverv: Jyske Spar afholder generalforsamling.
  • Erhverv: Flügger, Harboes Bryggeri og Nike kommer med årsregnskab.
  • Erhverv: Aktionærerne i flyselskabet Lufthansa mødes ekstraordinært for at stemme om, hvorvidt Lufthansa skal tage imod en hjælpepakke på ni milliarder euro fra den tyske regering.
  • Økonomi: Danmarks Statistik udgiver en opgørelse over detailsalget i maj måned, mens de tyske forbrugertillidstal for juni udkommer.
  • Økonomi: Der kommer amerikanske tal på antallet af nytilmeldte ledige i sidste uge.

PS...

Slut med Segway. Virksomheden, der ellers »ville revolutionere den måde, vi transporterer os rundt«, stopper nu produktionen af de tohjulede Segways. På grund af flere alvorlige ulykker er Segway blevet forbudt i en række byer.

BRANCHENYT
Læs også