Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Danfoss har grønne storhedsplaner | FLS-topchef holder fast i sorte industrier | Trængt dansk forsikringsselskab lukker

GODMORGEN

Danfoss-topchef Kim Fausing går efter globalt lederskab, mens FLSmidth foretrækker sort frem for grønt. Og hvordan kommer coronapandemien til at forme de store byer? Det kigger vi nærmere på i dagens morgenbriefing.

Nyheder

Danfoss har grønne storhedsplaner

Danfoss skal være verdens førende cleantech-virksomhed inden for sine forretningsområder, og for at nå det mål har adm. direktør Kim Fausing sat den teknologiske udvikling allerøverst på sin agenda. Men det er en udfordring for Danfoss at finde verdens skarpeste hjerner.

Kim Fausing har været adm. direktør i Danfoss siden 2017 og har ambitioner om at tage industrivirksomheden til nye højder. Foto: Casper Dalhoff

FLS-topchef holder fast i sorte industrier

FLSmidth har ingen planer om at kaste sig ud i et nyt og måske mere grønt eventyr i jagten på mere vækst. »Generelt har vi stadig så meget at gøre inden for cement- og mineindustrien, at vi ikke har brug for at satse på et nyt forretningsben,« siger Thomas Schulz, adm. direktør i FLSmidth.

Dansk forsikringsselskab lukker. Forsikringsselskabet Gefion Insurance har længe været på Finanstilsynets radar, fordi selskabet frygtes at kunne kollapse. Nu ryger licensen til at drive forsikringsvirksomhed, og ledelsen har reageret prompte. Gefion Insurance skal afvikles. »Vi er skuffede,« siger direktøren.

Danish Crown afblæser corona-alarm på tysk slagteri. En corona-alarm på et svineslagteri i Tyskland har allerede kostet den danske kødgigant Danish Crown salg til Kina. Nu afblæses meldingen om coronaramte, og selskabet håber hurtigt at kunne komme i omdrejninger igen rent afsætningsmæssigt fra det slagteri.

Danske tøjkæder meldes til politiet. I to sager agter Konkurrencerådet at melde danske herretøjskæder til politiet for ulovlige aftaler med tyske Hugo Boss. Samtidig får seks andre tøjvirksomheder en indskærpelse af konkurrencereglerne.

ISS afskediger 300 i Danmark. Det sker efter nedgang i aktiviteterne hos kunderne i dansk erhvervsliv under coronakrisen og tab af kontrakter.

Dansk køkkenselskab satser online. Multiform, der er kendt for salg af dyrere køkkener, går med på genbrugsbølgen i coronakrisen. Åbner portal for salg af brugte køkkener.

Legendarisk cirkus på kanten af kollaps. Det verdensberømte Cirque du Soleil søger nu i ly for kreditorerne i forsøget på at redde sig gennem coronakrisen. Mandag aften oplyser selskabet bag cirkusset, at det har søgt om konkursbeskyttelse.

Det skriver andre

Ny ana­ly­se: Lav olie­pris og po­li­ti­ske af­ta­ler får øko­no­mi­sk rå­de­rum til at smul­dre. Enhedslisten er klar til at hæve skatter, mens blå partier kræver skattestop. (Børsen - låst artikel)

Danske økonomer gruer for på torsdag. Fyringsrunderne afløser hinanden i disse dage. Torsdag kommer længe ventet ledighedstal. Og det kan blive meget grimt. (Politiken - låst artikel)

Privatøkonomi

De sikre boliglån vinder større og større indpas rundt om i Danmark. Mens de fastforrentede realkreditlån i 2015 ikke fyldte mere end 50 pct. i nogen af landets kommuner, er udbredelsen nu steget så meget, at de fastforrentede lån udgør størstedelen af realkreditlånene i en lang række af landets kommuner. Se hvor her.

Boliglån med fast rente fylder nu mest i 59 af landets kommuner.

Det har vi lært af coronakrisen

I det nyeste kapitel i vores serie om, hvad forskellige dele af erhvervslivet tager med sig fra coronakrisen, kigger vi nærmere på storbyerne. Her har store sygdomme gennem tiden sat sine præg, og den seneste pandemi bliver ingen undtagelse. Det er en udbredt holdning i byggebranchen.

Finans fakta

Ny statistik viser, at salget af vin her i landet faldt med 3 pct. i fjor. I coronakrisen og 2020-sommeren er der dog fart på én bestemt vintype.

Dagens profil

Thorkil Sonne havde et godt job i TDC, da han blev præsenteret for en hård besked. I vuggestuen var hans yngste søn, Lars, blevet diagnosticeret autist. Det blev et vendepunkt for Thorkil Sonne, der med årene er blevet en verdenskendt pioner inden for inkludering af autister på arbejdsmarkedet.

Thorkil Sonne sidder i bestyrelser i USA, Canada, Australien og Danmark, og han er formand for Rådet for Samfundsansvar og Verdensmål. Foto: Mads Frost 

Dagens tal

390

Prisen på godkendt coronamedicin. Det amerikanske biotekselskab Gilead Sciences har ikke ligefrem tænkt sig at forære lægemidlet Remdesivir væk som behandling af Covid-19. Det står nu klart, efter at amerikanerne har fastsat prisen til 390 dollars per dosis.

Børs

Trods fortsat høje smittetal og tilbagerulning af genåbninger i flere amerikanske delstater steg aktierne i USA mandag. I den positiv vægtskål var masser af likviditet og positive økonomiske nøgletal. Det brede S&P 500-indeks steg 1,5 pct., mens Dow Jones-indekset, særligt løftet af den amerikanske flyproducent Boeing, vandt 2,3 pct. Teknologitunge Nasdaq gik samtidig op med 1,2 pct.

Her er den seneste børsberetning.

Debat

Ingen elsker Aldi. Direktøren for Aldi Danmark siger uden tøven, at Aldis omdømme er et stort problem for butikskæden. Spørgsmålet er dog, om Aldi er vokset sammen med den fattigdom, som Aldi selv har opsøgt i Danmark, skriver Anders Heide Mortensen.

Anders Heide Mortensen, kommentator og kommunikationsrådgiver.

Det sker i dag

  • Erhverv: Capinordic, Glunz & Jensen og Matas afholder generalforsamling.
  • Erhverv: Easyjet kommer med halvårsregnskab og Fedex kommer med årsregnskab.
  • Økonomi: Danmarks Statistik kommer med tal for antallet af ejendomssalg i april og arbejdsløsheden i maj.
  • Politik: Folketingets Retsudvalg har kaldt justitsminister Nick Hækkerup i åbent samråd om genåbning af grænserne.

PS...

Trope-ø lokker milliardærer med coronafrit paradis. Fiji har taget utraditionelle metoder i brug for at åbne gradvist op for sin turistindustri ved bl.a. at lukke op for, at velhavende turister kan flyve til deres destination uden karantæne.

BRANCHENYT
Læs også