Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Energikæmpe åbner for milliardopkøb af mobilselskab | Nye regler giver masser af arbejde for advokater | Flere private kører på gule plader

GODMORGEN

Et milliardkøb i telebranchen kan være på vej, nye regler kan få arbejdsbunkerne til at vokse i advokatbranchen, og så samler vi op på SAS' nye store spareplan, som formanden selv kalder »voldsom«. Her er dagens første briefing.

Nyheder

Energikæmpe åbner for milliardopkøb af mobilselskab

Bestyrelsen i Norlys har givet ledelsen grønt lys til en storstilet mobilsatsning, som kan omfatte et stort opkøb og forskyde magtbalancen i den danske teleindustri. Det er helt afgørende for Norlys-koncernen, at man får et solidt forretningsben på det danske marked for mobiltelefoni, lyder den klare melding fra Norlys’ adm. direktør, Niels Duedahl.

Niels Duedahl, adm. direktør i Nordlys, mener, at det er tvingende nødvendigt, at koncernen gør en stor entré på mobilmarkedet. Foto: Norlys

Nye regler giver masser af arbejde for advokater

Nye regler vil lægge snubletråde ud for ikke mindst kinesiske investorer, som vil ind i den danske infrastruktur. Allerede nu mærker de store danske advokathuse stor usikkerhed blandt danske virksomheder og potentielle investorer.

Pandora-direktør skifter smykker ud med globalt salg af møbler. Møbelkoncernen BoConcept med egne butikker i 60 lande hyrer en ny topchef, der skal skubbe ny fart i det globale møbelsalg.

USA har købt hele verdens lager af corona-lægemiddel. USA har sikret sig lægemidlet Remdesivir de næste tre måneder foran Europa og resten af verden.

Shell nedskriver aktiver for 145.000.000.000 kr. Nedskrivningerne er en direkte konsekvens af, at den hollandsk-britiske oliegigant ikke længere anser det for sandsynligt, at oliemarkedet vil blive som før coronapandemien.

Flere private kører på gule plader. Ordningen med dagsbeviser, der tillader at køre privatkørsel i bil med gule plader, er for alvor blevet populær. Sidste år blev der i alt udstedt 89.500 dagsbeviser. Det er en fordobling siden 2015.

Danske Bank dropper Twitter. Landets største bank meddeler, at man frygter at komme i karambolage med ny lovgivning, og derfor tager banken en selvvalgt pause fra det sociale medie.

Skærmbillede af tweet fra Danske Bank

C25-selskaber har ingen planer om at boykotte Facebook. Selv om stribevis af multinationale koncerner deltager i en international annonceboykot af Facebook, ser de toneangivende selskaber herhjemme ingen grund til at tilslutte sig bevægelsen.

Tyskland skal tvinge sig selv til at gå forrest som ny EU-formand. Tyskland går nødigt forrest – og slet ikke alene. Men nu vil Europas største og stærkeste land bruge sine egne dyrekøbte erfaringer fra tiden efter Anden Verdenskrig til at lede EU i det næste halve år.

Det skriver andre

ATP tæt på at få sta­tens nye milliardstore kri­se­fond. Folketinget er på vej til at sætte Danmarks største pensionsselskab, ATP, i spidsen for den nye krisefond på 10 mia. kr. (Børsen - låst artikel)

Wirecards virksomhed afhang af kun få kunder. En opgørelse opgjort af Financial Times viser, at blot 100 kunder stod for størstedelen af omsætningen i den skandaleramte tyske betalingsvirksomhed Wirecard i 2017. (Financial Times - låst artikel)

Svindeldømt cafékonge skyld i milliontab. Når den tidligere caféejer Bahram Sari Beliverdi skal afsone en fængselsstraf på tre år og ni måneder for svindel, står kreditorerne tilbage med et tab på næsten 10 mio. kr. (Ekstra Bladet)

Gik du glip af...

SAS har plan for overlevelse klar. Det skandinaviske flyselskab vil både spare og hente friske milliarder på aktiemarkedet - og både den danske og svenske stat er med i redningsaktionen.

Spareplanen for SAS blev præsenteret tirsdag. Foto: Tariq Mikkel Khan

Interview

At sige, at Anders Stubbe Arndal trives med udfordringer er ikke en påstand. Det må nærmere siges at være et faktum. Han blev ny topchef, såkaldt managing partner, for Kromann Reumert den 1. juli 2019. 250 dage inde i hans regeringsperiode måtte han lukke hele biksen ned pga. coronakrisen. Og efter endnu et par måneder måtte han gennemføre en fyringsrunde, der fik hele den københavnske advokatbranche til at sitre af rygter og snak.

En af de ting, Anders Stubbe Arndal tager med sig, er behovet for at være en synlig leder - især i en tid, hvor medarbejderne er usikre. Foto: David Perrin

Podcast

Første halvår har budt på en historisk nedtur på aktiemarkedet - og en historisk optur, dirigeret af coronakrisen. Forude venter formentlig heftige udsving, når markedet for syn for sagn om coronakrisen effekt og et ganske uforudsigelig valgkamp i USA. Lyt til dagens podcast.

Indsigt

Dansk it-stjerne vandt over Apple. En rødglødende David Heinemeier Hansson fik i en nu berømt Twitter-tråd i meget direkte vendinger beskyldt Apple for at være gangstere, der brugte mafia-metoder og trusler for at stjæle 30 pct. af hans indtjening. Det blev startskuddet til en spændende uge med en nervekrig, hvor både Apples omdømme blandt verdens app-udviklere og 30 pct. af omsætningen for en ny e-mail-tjeneste var på spil.

Fronterne blev trukket hårdt op, da den danske superprogrammør David Heinemeier Hansson beskyldte Apple for mafiametoder. Nu er striden bilagt, men Apples problemer er ikke forbi. Foto: Jan Sommer/Polfoto.

Finans fakta

Butikker og restauranter er i fare for konkurs. Selvom forbruget atter er ved at komme i fart - og dermed salget i landets detailbutikker og hos restauranter - er der fortsat en vis bekymring om udviklingen den kommende tid.

Dagens profil

Direkte adspurgt fortæller Karsten Ree, at han er »god for 3,3 mia. kr. i værdipapirer, mens resten, ca. 500 mio. kr., står i con amore-projekter«. Det er bl.a.Ree Park i Ebeltoft, rejseselskabet Africa Tours, Karen Blixen Camp og Karen Blixen Coffee Garden. Desuden er ambitionen at kunne producere brændstof uden CO på et anlæg i Kalundborg. »Det er den slags projekter, jeg godt vil huskes for, og som jeg gerne vil kunne sidde og kigge på, uanset om jeg ender i himlen eller i helvede,« fortæller han Finans i dette fødselsdagsinterview.

Karsten Ree fylder 75 år. Her er han fotograferet med sin store interesse, gamle biler. Foto:Stine Bidstrup.

Dagens tal

14

EU åbner for turister. EU har udarbejdet en liste med 14 lande, som man betragter som sikre lande. Fra i dag er der derfor tilladt indrejse af turister og forretningsrejsende fra disse lande. USA, Rusland, Brasilien og Tyrkiet er ikke på listen.

Børs

Hvordan har markederne udviklet sig?

Til trods for coronakrisen stadig hærger kraftigt i USA, sluttede de amerikanske aktier tirsdag med det bedste kalenderkvartal i 22 år - siden 1998 - da aktieindekset lukkede med stigninger tirsdag. Det brede S&P 500-indeks steg 1,5 pct., mens Dow Jones-indekset tog et nøk op med 0,8 pct., og endelig steg også det teknologitunge Nasdaq med 1,9 pct. Siden udgangen af marts er det brede aktiemarked steget med 19,9 pct.Her er den seneste børsberetning.

Debat

Virusfrygten vender tilbage i USA. Men indtil nu er antallet af dødsfald ikke begyndt at stige, og derfor kan det ikke udelukkes, at covid-19 har muteret til en mindre dødelig variant. Det kan også tænkes, at den politiske vilje til genåbning er så stor, at man vil forsøge at leve med udbruddene, og det er først, når det har en økonomisk effekt, at det bliver et problem for markederne, skriver Elizabeth Mathiesen, økonom i den svenske bank SEB.

Det sker i dag

  • Erhverv: General Mills kommer med årsregnskab.
  • Politik: Tyskland overtager EU-formandsskabet, som varer frem til slutningen af december i år.
  • Andet: Norwegian genåbner 76 ruter, hvoraf 18 er fra Danmark. SAS genåbner ligeledes ruter i juli.

PS...

Sådan en Opel har du aldrig set før. For tiden kører Ford helt i front med sin Kuga-model, der har solgt i forrygende fart i 2020. Men nu kommer den nye Opel Mokka SUV - en helt ny designstil for Opel og lanceres som elbil.

Læs også
Top job