Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Investeringsdirektører misser historisk aktieoptur | Uroen ulmer i SAS | Danskerne vælter sig i campingvogne, speedbåde og udespa'er

GODMORGEN

Dagen byder blandt andet på kvartalsregnskab fra Chr. Hansen, og så kommer den månedlige jobrapport fra USA, der kaldes Kongen af Nøgletal. Men først et nyhedsoverblik og en masse andet godt.

Nyheder

Investeringsdirektører misser historisk aktieoptur

De professionelle investorer har i de seneste to måneder haft rekordbeholdinger i kontanter, og dermed er de og deres kunder gået glip af store aktiekursstigninger. PFA ærgrer sig, men holder sig stadig lidt på sidelinjen i de næste måneder. I det hele taget har dette aktiehalvår skrevet sig ind i historiebøgerne.

De amerikanske aktier er nogle af dem, der er steget mest siden bunden i marts. Det skyldes i høj grad, at de store it-selskaber er noteret på børserne i USA. Foto: Reuters/Brendan McDermid

Uroen ulmer i SAS

Topchef Rickard Gustafson kalder på kampånd i SAS, men stemningen blandt personalet er først og fremmest præget af bekymring pga. meldingen om, at yderligere effektiviseringer er på vej.

Danskerne vælter sig i campingvogne og speedbåde. Danskerne er i fuld gang med at forberede sig på en sommer herhjemme. Nye tal fra Nordea viser nemlig, at vi hamstrer campingvogne, både og udespa’er som aldrig før.

Udbuddet af boliger styrtdykker. »Vanvittigt!« Med de ord beskriver Homes direktør Uffe Drejer ret rammende, hvordan det danske boligmarked har det i dag. Ejendomsmæglerne løber stærkt. Meget stærkt.

DSV på jagt efter køber til kæmpeprojekt. Selv om der kommer til at stå DSV med fede bogstaver på Europas største logistikcenter ved Horsens, har den børsnoterede koncern forhåbninger om at afhænde byggeriet til en investor hurtigst muligt.

Ny formand for Finanstilsynet. Professor Nina Dietz Legind blev onsdag udpeget som ny formand for Finanstilsynets bestyrelse af erhvervsminister Simon Kollerup. Hun er til daglig professor ved juridisk institut på Syddansk Universitet.

Nina Dietz Legind bliver ny formand for Finanstilsynet.

Storbritannien ser ud til at undgå den store coronanedtur. Et V-formet opsving ligger i kortene, men brexit-forhandlingerne slæber sig af sted og udgør derfor en alvorlig risiko for britisk økonomi.

Danske Bank er blevet stille på Twitter. Landets banker er langtfra enige om, hvordan en ny lov, som bl.a. sætter loft over den årlige ÅOP på hurtige lån, skal tolkes. Loven er trådt i kraft den 1. juli, og det har fået Danske Bank til at tage en selvvalgt pause fra det sociale medie Twitter.

Parkeringstjeneste i shitstorm. Det vælter ind med kritik af den nordjyske parkeringstjeneste Parkpark, efter firmaet har trukket 300 kr. fra flere hundrede kunder på grund af ændringer i tjenestens betingelser.

Hesalight-stifter går i Højesteret med svindeldom. Den svindeldømte Hesalight-stifter Lars Nørholt får lov til at anke sin fængselsdom til Højesteret. Det har Procesbevillingsnævnet afgjort.

Lars Nørholt stod bag vækstkometen Hesalight. Succesen viste sig imidlertid at være bygget på svindel, og Nørholt blev i landsretten idømt syv års fængsel. Foto: Carsten Bundgaard

Det skriver andre

2019 var et indbringende år for Kar­sten Ree. 2019 har været et indbringende år for Karsten Ree, der har fået en gevinst på 902 mio. kr. på sine højrisikable investeringer. Det viser regnskaberne for hans tre holdingselskaber. (Børsen - låst artikel)

Postnord får millionbeløb af staten. Postnord står til at modtage 112 millioner kroner fra staten, der skal finansiere omdelingen af breve i resten af 2020. Det viser en fortrolig mail fra transportminister Benny Engelbrecht. (Ekstra Bladet)

Forskere tæt på svar om coronavirussens dødelighed. Først blev dødeligheden overvurderet - siden blev den undervurderet. Nyere studier peger dog i retning mod ét afgørende tal. (TV 2)

Tesla er nu verdens mest værdifulde bilmærke. Elbilproducenten Tesla nåede onsdag en markedsværdi på ca. 206 mia. dollars. Dermed er selskabet det mest værdifulde bilmærke, da Tesla overhaler japanske Toyota. (Financial Times)

Podcast

Sådan forsvinder 2 milliarder euro op i den blå luft. Tyskland er ramt af en af de største erhvervsskandaler i nyere tid, efter det er kommet frem, at fintech-virksomheden Wirecard har sminket salgstallene og 2 mia. euro er forsvundet. Hør journalist Daniel Skinbjerg fortælle mere om sagen.

Investor

Hvad rykker aktiemarkedet de kommende måneder? Der er lagt i kakkelovnen til at de sidste seks måneder af 2020 vil indeholde begivenheder, der kan skabe alvorlig bølgegang på finansmarkederne. Her er eksperternes bud på, hvad der rykker aktiemarkedet resten af året.

Finans fakta

Danmark har verdens dyreste forretningsrejser. En opgørelse viser, at Danmark før dette års pandemi og krisen lå i top, når det gælder omkostninger til forretningsrejser i erhvervslivet.

Dagens profil

Han kæmper for Bech-Bruuns image i skandalesag. Simon Evers Hjelmborg havde kun lige taget hul på en jordomrejse, da han fik en opringning fra Danmark. Det var i november 2018, og på et pressemøde havde daværende skatteminister Karsten Lauritzen afkrævet Bech-Bruun en forklaring på firmaets rolle i udbytteskandalen. »Det blev en meget lang rejse hjem. Den var helt surrealistisk,« siger Simon Evers Hjelmborg.

Simon Evers Hjelmborg har været ansigtet udadtil, når Bech-Bruun igen og igen har insisteret på, at der intet er at udsætte på dets ageren. Foto: Mads Nissen

Dagens tal

3,2

Det er måske ikke så slemt som frygtet. Måske faldt dansk økonomi kun 3,2 pct. i andet kvartal. Det viser en ny type beregninger fra Nationalbanken. Det er langt mindre, end mange frygtede. Også Nationalbanken selv.

Børs

Hvordan har markederne udviklet sig?

Her er den seneste børsberetning.

Debat

Min næste investering bliver en Zebra! »Hvor Unicorn-kulturen er fokuseret på den vilde jagt frem mod næste kapitalforhøjelse og i sidste ende exit som det endegyldige mål, er Zebra-logikken baseret på at skabe langsigtede bæredygtige virksomheder, hvor profit og samfundsansvar går hånd i hånd,« skriver Anna Søndergaard.

Anna Søndergaard er partner og co-founder i rådgivnings- og investeringsselskabet The Footprint Firm.

Det sker i dag

  • Erhverv: Chr. Hansen kommer med regnskab for tredje kvartal.
  • Økonomi: Boligsiden offentliggør nye tal over udbuddet på boligmarkedet.
  • Udland: Det amerikanske kongetal, som er tallet for jobskabelsen i USA, offentliggøres. Tallet giver et overblik over en længere periode, end de daglige ledighedstal, der udkommer for tiden.
  • Andet: Retten i Glostrup fortsætter sagen mod den svindeldømte Britta Nielsens tre børn. De er tiltalt for groft hæleri for i alt 51 mio. kr.

PS...

Fransk modehus har det luksus i Danmark. Modehuset Louis Vuitton fortsætter med at kunne mærke, at salget af luksusvarer er i fremgang. Den danske forretningsdel har netop fremvist det største overskud siden etableringen i 1988.

Læs også
Top job