Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Eksperter opfordrer banker til at lade langt flere danskere betale for at have penge stående i banken | Ejerlejligheder i stort prishop | Danske Bank vinder armlægning om de store kunder

Priserne på bl.a. ejerlejligheder er skudt i vejret. Her ses lejligheder i Valby. Foto: Jens Dresling

GODMORGEN

Danske Bank vinder ny måling, danskerne skal rammes af negative renter ved langt lavere beløb, og så skyder priserne på ejerlejligheder i vejret. Det og meget mere i dagens første briefing.

Nyheder

Danske Bank vinder armlægning om de store kunder

Danske Bank er bedst til at håndtere store, institutionelle kunders penge i Danmark, mens Nordea er dumpet ned på femtepladsen. Det er konklusionen på årets Prospera-undersøgelse af bankernes såkaldte asset management-afdelinger – dem, som tager sig af institutionelle kunders kapitalforvaltning.

Eksperter opfordrer banker til at lade langt flere danskere betale for at have penge stående i banken

1,5 mio. danskere kan se frem til at betale negative renter for at have penge stående i banken, hvis grænsen for at betale renterne sænkes til 100.000 kr., som eksperter opfordrer til. Derfor er danskerne nødt til at løbe en større risiko, lyder meldingen fra en erfaren privatøkonomisk rådgiver.


Læs hele serien 'Negative Renter' her.
 

Overraskende comeback: Ejerlejligheder i stort prishop. Priserne på ejerlejligheder stiger nu i et tempo, der bringer mindelser om de hektiske dage efter finanskrisen.

Små firmaer lader sig presse ud til kanten. En undersøgelse fra Intrum viser, at 90 pct. af danske virksomheder under coronakrisen lader sig presse til at give kunderne lange betalingsfrister. Men det kan give dem alvorlige problemer, advarer en revisor.

Europas andenrigeste afslører værdien på sit ejendomsimperium. Zara-kædens grundlægger Amancio Ortega, afslører, at han besidder ejendomme for mere end 100 mia. kr.

Borgere går rettens vej for refundering af rejser. Omkring 2.500 borgere har henvendt sig til den juridiske rådgivningsvirksomhed Flyhjælp, der nu vil gå rettens vej for at få tilbagebetalt penge fra luftfartsselskaber og rejsebureauer på grund af aflyste rejser.

Det er passagererne bange for, når de flyver i en coronatid. Mange rejsende er bekymret for at blive smittet med covid-19, når de skal rejse med fly, viser en stor undersøgelse som den internationale luftfartsorganisation IATA har gennemført.

FC København er klar topscorer i agenthonorarer. Fodboldagenter, der er registreret i Dansk Boldspil-Union (DBU), tjente i 2019 sammenlagt 75 mio. kr. hos danske klubber og spillere.

Det skriver andre

Kanye West? Pigespejderne? Hedgefonde? Det var ikke lige dem, man regnede med at se på listen, men de har alle fået støtte fra det amerikanske program for udlån til små virksomheder som hjælp til færre fyringer under coronapandemien. (AP)

DI mener, at de of­fi­ci­el­le tal for hjæl­pe­pak­ker teg­ner et piv­falsk bil­le­de. Ifølge organisationens egne tal er over 100.000 dan­ske­re sendt hjem med løn (Børsen - låst artikel)

Coronavirus ændrer bilmarkedets verdenskort. Det globale bilmarked er splittet i tre, og det vanskeliggører de største industrispilleres vej tilbage fra den dybeste krise i mange år. (Wall Street Journal - låst artikel) 

Madklubben-stifter laver tocifret millionoverskud. Anders Aagard tjener igen millioner på sit restaurant-imperium Madklubben. Kæden gik ud af 2019 med et overskud på mere end 16 mio. kr, viser et nyt regnskab. (Fødevarewatch)

Anders Aagaard står bag restaurantkæden Madklubben, der blev stiftet i 2007. Foto: Gregers Tycho

Gik du glip af...

B&O ramt af stor tilbagegang og dundrende underskud. Det afslørede det nye årsregnskab tirsdag.

Kristian Teär står i spidsen for B&O. Foto: Stine Bidstrup 

Indsigt

Han blev udråbt som en overgangsfigur, men har på et årti katapulteret Genmab op i top-10 over verdens mest værdfulde biotekselskaber. På sin vej har han leveret et afkast på næsten 4.000 pct. til aktionærerne og har for lang tid siden kunnet skrive milliardær på cv’et. »Den hemmelige ingrediens i Genmab er meget stærkere end mig. Jeg er bare den, der tager sig af de fleste interviews,« siger han til Finans. »Jeg tror på, at Genmab fundamentalt kan ændre måden, man behandler kræft på. Med det mener jeg, at vi kan få nogle former for kræft til at blive til kroniske sygdomme som diabetes,« fortæller han. Læs hele interviewet med Jan van de Winkel her.

Jan van de Winkel, adm. direktør i Genmab. Foto: Stine Bidstrup

Finans fakta

Coronakrisen har i den grad sat sit præg på det enorme marked for rådgivere i forbindelse med virksomhedshandler og børsnoteringer. De tre amerikanske kæmper Goldman Sachs, JP Morgan og Morgan Stanley dominerer dog fortsat markedet stort.

Dagens profil

Peter Højland er ikke bange for slagsmål. Han vakte som topchef i Superfos opsigt, da han sloges med sin egen bestyrelse. Som formand for Wonderful Copenhagen kæmper han for turismen, og så er han optaget af at hjælpe soldaterveteraner. I morgen fylder han 70 år.

Peter Højland betegnes som direkte, og man er aldrig i tvivl om, hvad han mener om en sag. Foto: Woco

Dagens tal

8,3

Den europæiske økonomi skrumper. I en ny prognose anslår EU-Kommissionen, at den europæiske økonomi i år vil skrumpe med 8,3 pct. i hele EU og 8,7 pct. i eurozonen. Polen, Danmark og Sverige ser ud til at slippe igennem krisen mere nådigt.

Børs

Det blev til fald for det amerikanske aktiemarked tirsdag. USA er fortsat hårdt presset af coronapandemien, hvor antallet af smittede med virusset steg i 41 ud af 50 stater. Det brede S&P 500-indeks røg et nøk ned med 1,1 pct., mens Dow Jones-indekset faldt 1,5 pct., og endeligt endte det teknologitunge Nasdaq nede med 0,9 pct. En aktie, der dog klarede sig godt i tirsdagens handel, var Walmart efter afsløringen af, at detailkæmpen vil lancere en abonnementsbaseret kundeplatform, der skal udfordre Amazons Prime-program.

Her er den seneste børsberetning.

Debat

Stiller vi de rigtige spørgsmål til vores nye virkelighed? Den vigtigste læring fra corona er ikke, at vi er gode til at arbejde hjemmefra. Den vigtigste læring er, at vi nemt og hurtigt kan omstille os, når vi har en erfaring af, at vi står overfor den samme opgave samtidig, mener Pia Lauritzen, ph.d. og metodeansvarlig i Qvest.io.

Det sker i dag

  • Økonomi: Nationalbanken udgiver deres udlånsundersøgelse for andet kvartal, der er en opgørelse over de største penge- og realkreditinstitutters udlån til erhvervskunder og private.
  • Økonomi: Boligsiden offentliggør Boligsidens Markedsindeks for juni, som er en opgørelse over boligpriserne.

PS...

Elcyklen kan koste dig et skattesmæk. Det bliver et par dyre kilometer, hvis du tager firmaets elcykel hjem efter endt arbejdsdag. Det udløser nemlig en ekstra skatteregning. Problematikken er opstået i den seneste tid, fordi flere og flere firmaer er begyndt at leje elcykler til medarbejdere.

Læs også
Top job