Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Novos amerikanske milliardopkøb misser salgsgennembrud | Dansk pelsindustri i alvorlig krise | Pandora hårdt ramt: Oplever nedgang på 40 pct.

Novo Nordisk med Lars Fruergaard Jørgensen i front købte med store forventninger rettighederne i Nordamerika til produktet Macrilen i slutningen af 2018. Siden er det store væksteventyr udeblivet. Foto: Lars Krabbe.

GODMORGEN

Novos amerikanske opkøb er uden stor succes, pelsindustrien er i knæ, Pandora er presset - og så samler vi op på Ørsteds kæmpe elsalgsaftale i Taiwan. God dag.

Nyheder

Novos amerikanske milliardopkøb misser salgsgennembrud

Forventningerne var store, da Novo Nordisk for små to år siden lagde et milliardbeløb på bordet for at få adgang til en nyt hormonprodukt. Indtil videre er salgssuccesen udeblevet.

Pandemien har kastet dansk pelsindustri ud i den værste krise i 20 år

For et halvt år siden var Poul Erik Bagger temmelig sikker på, at han havde luret markedet, så han besluttede sig for at satse. »Jeg satsede på, at vi havde passeret bunden og var på vej mod bedre tider. Derfor skruede jeg op for produktionen, men nu må jeg nok erkende, at jeg tog fejl og disponerede forkert,« erkender den nordjyske minkavler. Den danske minkindustri er på vej mod endnu et milliardunderskud, som kan udløse en ny bølge af lukninger.

Minkavler Poul Erik Bagger satsede og skruede op for produktionen. Så kom coronakrisen. Arkivfoto: Per Folkver

Pandora hårdt ramt: Oplever nedgang på 40 pct. Smykkekoncernen Pandora kom onsdag aften med markedsopdatering samt foreløbige regnskabstal for andet kvartal.

Finanstilsynet er på vej med indgreb. Bankledelser kan blive fristede til at tage større risici for at kompensere for det store indtægtstab fra de negative renter, vurderer finanstilsynet. Tilsynet er nu på vej med et indgreb, der skal tøjle bankernes udlån til projektlejligheder. Den type udlån var med til at forværre finanskrisen og tage livet af flere banker.

Stort rejsebureau fyrer og lukker kontorer. Rejsebureauet FDM Travel, der er blandt de største herhjemme, har afskediget mere end hver fjerde medarbejder - og lukker også kontorer.

Sørens Papes yderste mål er statsministerposten. Oppositionen har endnu ikke fundet samarbejdets rytme, forklarer K-formanden, der håber at kunne trække vælgere fra Venstre og ser det som sit yderste mål at blive statsminister, omend han – som det ser ud i dag – peger på en anden.

Moody's ser tredobling af konkursraten. Moody’s Investor Services regner med, at konkursraten for selskaber i Norden med den svageste kreditvurdering vil mere end tredoble frem mod marts næste år.

Han tog chancen og købte et konkursbo - nu er han mangemillionær. Nicolai Bille Krogh tog springet, sagde sit job op og købte stumperne af firmaet Oplevelsesgaver.dk. Sidste år indkasserede han så den helt store gevinst på den beslutning.

Det skriver andre

Amerikansk tøjproducent konkurs. Tøjmærket Brooks Brothers har indgivet konkursebegæring, efter coronakrisen for alvor har ramt detailbranchens økonomi hårdt. Dermed er det over 200 år gamle tøjbrand blot den seneste i en række konkurser i modebranchen. (Bloomberg)

Dan­ske Bank ta­ger end­nu et fin­tech-skridt: Danske Bank-kunder kan nu betale med penge fra konti i andre banker, når de bruger deres normale mobilbank (Børsen - låst artikel)

Tysk storbanks bøde for hvidvask afslører huller i Danske Banks advokatrapport. En afgørelse fra finanstilsynet i New York viser nu helt nye oplysninger om Danske Banks filial i Estland, der kæmpede med hvidvask - og som bankens egne advokater ikke har lagt frem. (Berlingske)

Gik du glip af...

Ørsted indgår kæmpe aftale om elsalg i Taiwan. Aftalen er den største af sin art nogensinde inden for vedvarende energi, bemærker det danske energiselskab.

Foto: Ørsted

Indsigt

De største revisionshuse har omstridt dobbeltrolle. Flere store erhvervsskandaler har over de seneste år ramt verden – og mange af dem har involveret mangelfuld revision. Fra Enron i USA til Wirecard i Europa har fifleri med regnskaber ført til kollaps i selskaber og bøder til de store revisionshuse, fordi de ikke opdagede bedrageriet. Gennem flere år er de store revisionshuse blevet beskyldt for interessekonflikt, fordi de både tjener penge på at rådgive virksomheder og står for deres revision. Nu bliver det endnu en gang diskuteret, om revisionshusene skal splittes op.

Finans fakta

Ambu er efter længere tids fravær tilbage på førstepladsen på listen over de danske aktier, hvor der bliver spekuleret mest i kursfald. Ved udgangen af juni var 7,1 pct. af aktierne i medicoselskabet shortet, viser Finanstilsynets månedlige opgørelse over shortpositioner på det danske aktiemarked.

Dagens profil

Hans Jørgen Dueholm blev kaldt for et omvandrende regneark. I andre brancher ville det muligvis ikke være et positivt ladet udtryk, men hos landets største dagblade var det i 1990’erne og 2000’erne omtrent det finest tænkelige prædikat, fordi internettet havde vendt op og ned på forretningsmodellen. Finans tegner et portræt.

Hans Jørgen Dueholm fylder 75 på fredag. Foto: Joachim Ladefoged

Dagens tal

150

Nu vanker der bøder for 150.000 kr. Efter brud på Markedsføringsloven med alkoholreklamer rettet mod unge under 18 år har tre diskoteker accepteret at betale bøder for i alt 150.000 kr.

Børs

Rekord til det teknologitunge Naqdaq-indeks. Onsdagen bød på en stigning på 1,4 pct. i 10.492,50, hvilket også gav endnu en lukkerekord til indekset .Teknologiselskaberne var med til at sende aktiemarkedet i plus onsdag, hvor også det brede S&P 500-indeks steg med 0,8 pct. til 3170,04, og Dow Jones-indekset tog et nøk op til 0,7 pct. højere i 26.067,76. Her er den seneste børsberetning.

Debat

»Man kan undre sig over, om de forretningsmæssige skøn, der i 00’erne førte flere banker i fortræd, alle var inden for skiven. Og man kan undre sig over, om højesteretsdommere, der næppe har været på den anden side af skranken, har den helt tilstrækkelige baggrund for at afgøre, hvad der er bankmæssigt forsvarligt,« skriver Jørn Astrup Hansen, tidligere bankdirektør i Eik Bank.

Det sker i dag

  • Erhverv: Tryg kommer med halvårsregnskab.
  • Økonomi: Danmarks Statistik kommer med tal for handels- og betalingsbalancen i maj.
  • Økonomi: Der kommer tal på antallet af nytilmeldte ledige i USA i sidste uge

PS...

Populært mobilspil indbringer stadig millioner. Kan du huske Wordfeud? Nordmanden Håkon Bertheussen lancerede spillet helt tilbage i 2011, men det er stadig en succes. Spillet omsatte for lige knap 56 mio. norske kr. i 2019 - en fremgang på 18 mio. kr. fra året før.

BRANCHENYT
Læs også