Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Dansk økonomi er på vej op i gear, men har kurs mod krisens næste kapitel | Finanskrisen ramte B&O, netop som den nye chef indfandt sig i hjørnekontoret | En tredjedel af din pension kan blive ædt op

GODMORGEN

Regnskaberne er så småt begyndt at dryppe, men i dag er der i det store hele opholdsvejr. Til gengæld er der masser af godt og relevant læsestof på Finans. Her får du dagens første nyhedsopdatering.

Nyheder

Dansk økonomi er på vej op i gear, men næste bump på vejen lurer

Dansk økonomi fortsætter sin genopretning ind i sommermånederne efter voldsomme tilbagefald i marts, april og maj. Privatforbrug og boligmarkedet overrasker, og arbejdsmarkedet ser ud til at klare skærene bedre end frygtet. Dog begynder man at ane krisens næste kapitel. Det viser Finans’ Økonometer, som består af 9 nøgletal, der skal give et billede af hastigheden i dansk økonomi her og nu.

Danskerne er ved at vende tilbage til tidligere tiders forbrug, viser nøgletallene i det nyeste Økonometer. Foto: Finn Frandsen

Finanskrisen ramte B&O, netop som den nye chef indfandt sig i hjørnekontoret

På blot to år gik B&O fra det største overskud i historien til det største underskud, og i bestyrelsen udspillede der sig et magtopgør. Læs tredje kapitel i Finans' serie om en af Danmarks mest ikoniske virksomheder, som lige nu kæmper for overlevelse.

En tredjedel af din pension kan blive ædt op. Det kan få store konsekvenser for din pension, hvis opsparingen ligger i et pensionsselskab med høje omkostninger.

Pensionsselskaber venter flere udsving: »Usikkerheden er stadig høj.« To af de pensionsselskaber, som er kommet bedst igennem første halvår, giver deres bud på, hvad der venter i andet halvår.

Dansk stjernedesigners elbilfirma går på børsen. Henrik Fisker, stifter og topchef i Fisker, har indgået en kæmpe aftale om at fusionere sit selskab med Spartan Energy. Det værdisætter hans firma til et stort tocifret milliardbeløb.

3.750 velhavende investorer: Coronakrisen forandrer vores liv for altid. Den globale coronakrise har fået flertallet blandt små 4.000 investorer til at genoverveje, hvordan de tænker på deres mange penge. Det viser en analyse, som storbanken UBS står bag.

Dansk erhvervsmand gør rent bord igen. Thorgaard-familien fortætter med at tjene store summer på noget så simpelt som at vaske og rense tøj for andre.

Det skriver andre

USA's statsbudget sprænger banken. Underskuddet på det amerikanske statsbudget fortsætter med at vokse. Enorme udgifter til hjælpeprogrammer ydet under coronakrisen og faldende skatteindtægter fra både private og virksomheder er årsagen til det voksende underskud. (Reuters)

Østergaards pensionsbombe vil koste statskassen 41 mia. kr. om året. Radikales leder Morten Østergaard vil låse pensionsalderen på 70 år. Men det vil skabe et blødende hul i statskassen. Tidligere overvismand advarer. (Børsen - betalingsartikel)

Californien lukker ned igen. Den amerikanske delstat var i gang med at genåbne. Nu stiger antallet af coronasmittede til et »alarmerende niveau.« Så guvernøren trækker i håndbremsen. (Ritzau/Reuters)

Gik du glip af...

Vores serie om negative renter, hvor en række eksperter bl.a. går i rette med bankerne, som de mener er for dårlige til at produktudvikle.

Udsyn

Det er ikke kun i Danmark. at mange har fået øjnene op for mulighederne og kvaliteterne ved at arbejde hjemme under coronakrisens nedlukning. Flere måneders indespærring i ofte meget små og dyre lejligheder har fået mange franske familier til seriøst at overveje at opgive livet i storbyen og at arbejde på distancen.

Finans fakta

Kina bevæger sig med hastige skridt mod førstepladsen over det land i verden, der har flest såkaldte "enhjørninger." Beijing har nu næsten lige så mange som San Francisco. Bliv klogere her.

Dagens profil

Skal jeg pande ham én eller lukke ørerne? Sådan har fagforeningsbossen Lizette Risgaard tænkt flere gange i sin karriere, for kvinder skal stadig bevise mere, lyder det fra formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation. Onsdag fylder hun 60 år.

Dagens tal

13

EU-lande har lavere ledighed end Danmark. Mens slagsmålet om mangel på hænder raser i Danmark, viser nye tal, at 13 EU-lande har en lavere ledighed end os. Ledigheden i flere østeuropæiske lande er i bund, mens unge sydeuropæere kæmper for at finde job.

Børs

Det gode humør fordampede i løbet af mandagen på Wall Street, hvor det blev til minus for to af de tre ledende indeks. Oveni måtte Nasdaq lide den tort at se formiddagens rekordkurs gå tabt. Dow Jones klarede lige præcis frisag og steg med 0,04 pct., mens S&P 500-indekset og Nasdaq faldt med hhv. 0,9 pct. og 2,1 pct.

Her er den seneste børsberetning.

Debat

En trio har fundet sammen om at anklage for statsministeren for brud på Grundloven. Og nu er det, man ifølge erhverskommentator Anders Heide skal kigge væk. For i modsat fald kommer man til at overvære en tragedie. En tragedie, der begynder med sætningen: »Vore advokater er overbevist om, at vi vil vinde.«

Det sker i dag

  • Erhverv: Gjensidige kommer med halvårsregnskab.
  • Økonomi: Den amerikanske regnskabssæson skydes i gang, hvor de store banker som JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo fremlægger regnskab.

PS...

Hvis man får lov til at beholde ejerskabet over templet Sri Padmanabhaswamy i Indien, behøver man ikke spekulere over sin families ve og vel så langt ud i fremtiden, man overhovedet kan forestille sig. En opsigtsvækkende retssag om ejerskabet over en af verdens mest værdifulde skatte har nu fundet sin afgørelse.

Læs også
Top job