Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Rådgiverbranchen venter massivt dyk efter corona | Fagbevægelsen stiller krav for dansk støtte til kriseramte EU-lande | Serie: Motorcykelmanden skulle genskabe B&O

Tue Mantoni er hovedperson i dagens kapital i serien om B&O. Foto:Stine Bidstrup

GODMORGEN

Sommeren er over os, og det mærker man på begivenhedslisten, der i den grad er præget af feriestemning. Nyheder er der dog nok af, og her får du de vigtigste og bedste.

Nyheder

Rådgiverbranchen venter massivt dyk efter corona

Den danske rådgiverbranche går på sommerferie med en temmelig miserabel fornemmelse af forretningen. Hver fjerde i branchen forventer et fald i omsætningen i juni måned på 31-40 pct. i forhold til juni sidste år. Hver 10. virksomhed forventer et fald i omsætningen på op mod 50 pct. - altså en halvering.
 

Rådgiverbranchen forbereder sig på efterårsstorm, efter at coronaen har givet et markant fald. Det gælder også konsulentvirksomheden EY, hvor Torben Bender er topchef i den danske afdeling. Foto: PR

Fagbevægelsen stiller krav for dansk støtte til kriseramte EU-lande

Fagbevægelsen blander sig nu i debatten om økonomisk hjælp fra det øvrige EU til de hårdest ramte medlemslande oven på coronakrisen. Danmark skal ikke ukritisk støtte lande, der undlader at gennemføre reformer eller vil bruge krisehjælpen fra EU til at gennemføre skattelettelser, fastslår formand for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard.

Storbritannien er på vej mod værste krise i 300 år. Den britiske økonomi er skrumpet med næsten en fjerdedel under coronakrisen, viser nye tal. Og udsigterne ser også dunkle ud. Den britiske økonomi kan være på vej mod det værste økonomiske år i flere hunderede år.

Tech-topchef færdig efter racistiske udbrud. Michael Lofthouse har trukket sig som adm. direktør for tech-selskabet Solid8, efter at han blev filmet i et større racistisk udbrud på en restaurant.

Dansk familie fik 587 mio. kr. for livsværket. Bower-familien havde allerede tjent de første 200 mio. kr. på sædbanken European Sperm Bank, da en kapitalfond købte 65 pct. af virksomheden. Salget indbragte yderligere næsten 600 mio. kr.

Coronakrisen sætter dybe spor hos amerikanske storbanker. Regnskaberne for første halvår i USA er begyndt at lande. Det sker efter et halvår med dyb økonomisk krise.

Martin Thorborg frygtede, at dansk iværksætteri var »punkteret«. Antallet af nye enkeltmandsvirksomheder tog et lille fald i første halvår sammenlignet med samme periode sidste år, men steg markant igen i juni, viser nye tal.

Elbiler kører uden om coronakrisen. Danskerne har for alvor fået smag for elbiler. Det viser salgstallene for både juni og i særdeleshed første halvår af 2020.

Ambu-konkurrent vil sælge slangegift-forretning for milliarder. Amerikanske Boston Scientific vil skille sig af med sin division for lægemidler til behandling af gift fra slanger.

Serie

Motorcykelmanden skulle genskabe B&O. Tue Mantoni var manden, der skulle redde det kriseramte B&O. Den unge erhvervskomet, der havde tredoblet omsætningen på den engelske motorcykelproducent Triumph, ville hæve B&O's omsætning til op mod 10 mia. kr. Men i stedet blev virksomheden ramt af historisk store underskud og genstand for et kinesisk opkøbsforsøg. Her er fjerde kapitel i Finans' fortælling om de seneste årtiers op- og nedture i B&O.

Tue Mantoni blev topchef i B&O i marts 2011. Arkivfoto

Det skriver andre

Turismen står til tab på 15 mia. kr. i tredje kvartal. Selvom danskerne kommer til at lægge flere penge hjemme i ferie-Danmark denne sommer, er det kun et plaster på såret. (Børsen - låst artikel)

Spotify udvider til Rusland. Musikstreamingtjenesten Spotify rykker nu ud. Spotify kom til Rusland tirsdag - det hurtigst voksende internationale marked for musik, og yderligere 12 andre lande er med i tjenestens ekspansionsstrategi. (Reuters)

Prisen på CO2 når rekordniveau trods corona. Stik imod hvad de dystre økonomiske udsigter burde tilsige er EU's pris for at forurene for første gang i 14 år nået 30 euro per ton udledt CO2. Spørgsmålet er, om det skyldes reel grøn tro eller spekulation. (Energiwatch - låst artikel)

Gik du glip af...

Vores serie om nogle af erhvervslivets topchefer, der fortæller om en særlig begivenhed, der har vist sig at blive et vendepunkt. En personlig oplevelse, der har påvirket enten positivt eller negativt og har defineret dem, deres karriere og liv lige siden.

Fra topjob i PFA til total ro og uforandelighed i den øde svenske natur. Unn Wakfields vendepunkt blev langt og markant. Foto: Privat.

Finans fakta

Erhvervsminister Simon Kollerup er opsat på at redde dankortet. Han har netop sendt et nyt regelsæt på gaden, som ifølge ministeren skal »understøtte fremtidssikringen af dankortet«. Imens viser tal fra Nationalbanken, at landets knap 60 banker næppe har tid til at lytte til erhvervsministeren, fordi de har travlt med at lange internationale betalingskort over disken.

Dankortets brug i konkurrencen mod internationale betalingskort.

Dagens profil

Marianne Lindhard Moe blev nærmest født ind i it-branchen. Eller edb-branchen som det hed, da hendes far i 1977 med en baggrund som civilingeniør etablerede Lindhard Computer Systems .»Med min opvækst stod det tidligt lysende klart, at jeg skulle ind i it-branchen,« fortæller den nye adm. direktør i Dell Technologies i Danmark i dette portræt.

Dagens tal

2027

Det er året, hvor alt udstyr fra kinesiske Huawei skal være fjernet fra britiske telenetværk. Det har det britiske underhus House of Commons besluttet, og dermed samtidig udelukket selskabet fra at deltage i udbygningen af landets 5G-netværk. Huawei er især af den amerikanske regering blevet beskyldt for at have alt for tætte bånd til den kinesiske rgering.

Børs

Amerikanske eliteindeks endte med optur. Børserne på Wall Street endte tirsdag med at stige efter en ellers temmelig uforudsigelig dag. En del regnskaber fra flere af de store finansielle koncerner fik trukket investorerne i forskellige retninger i løbet af dagen, men både S&P 500, Dow Jones og Nasdaq endte alle i grønt. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Fremtidens leder beskæftiger sig mindst af alt med ledelse. I stedet for at fokusere på ledelse, koncentrerer fremtidens ledere sig i 99 pct. af tiden om det samme, som deres medarbejdere. Det mener Pia Lauritzen, ph.d. på baggrund af en undersøgelse fra firmaet Qvest, hvor hun er metodeansvarlig.

Det sker i dag

  • Erhverv: Flying Tiger Copenhagen kommer med årsregnskab. Skandinaviska Enskilda Banken, Svenska Handelsbank Bank, telekoncernen Tele2 og Goldman Sachs kommer med halvårsregnskab.

PS...

Burger King lancerer klimakød i burgeren. De ved egentlig godt, at det ikke kommer til at rykke det store. Det anerkender fastfood-kæden selv. Men nu skal der mere klimavenligt kød i whopperen.

Læs også
Top job