Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Krise kan forvride konkurrencen på byggeprojekter | Store fyringsrunder i rekord | Skabte vækstraket i B&O: »Det mest frustrerende er det store uforløste potentiale«

Jørgen Daucke har i halvandet år forgæves forsøgt at sælge sit hus i Humlum, som han købte, efter at han fik job i B&O. I dag bor han i København, men han kører med jævne mellemrum til Humlum for at vedligeholde huset. Foto: Brian Karmark.

GODMORGEN

Byggebranchens kamp i udlandet, coronarekord for store fyringsrunder og et nyt kapitel i B&O-serien. Alt det og meget mere i morgenbriefingen på ugens sidste hverdag.

Nyheder

Krise kan forvride konkurrencen på byggeprojekter

Effekterne af coronakrisen kan koste danske entreprenører projekter i udlandet, fordi konkurrencen kan blive skærpet og i værste fald forvredet. Danmarks største entreprenø Per Aarsleff Holding A/S er varsom i udlandet. »Vi er meget selektive og forsigtige,« lyder det fra topchefen.

Hvis der i det nære udland begynder at komme mange havneprojekter, som Aarsleff har udført mange af i Danmark de seneste godt fem år, vil koncernen ifølge topchef Jesper Kristian Jacobsen være interesseret i det. Foto: Morten Lau-Nielsen

Højeste niveau under coronakrisen: Store fyringsrunder i rekord: Store fyringsrunder slog coronarekord i landets virksomheder i juni. Det viser en ny opgørelse over varslede afskedigelser fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering.

Saxo Bank tror ny opsparingsform kan give investorboost. Det har i Saxo Bank øget interessen, at aktiesparekontoen er blevet forbedret. Det får Nordnet til at overveje at komme med på bølgen. Se her, hvordan Saxo Banks kunder bruger aktiesparekontoen.

Aktiemarkedet er strøget op på nyheder om vaccine - men tager investorerne forskud på glæderne? Flere analytikere mener, at investorerne måske er for optimistiske.

ECB fastholder renten på rekordlavt niveau - seddelpressen kører videre i højt tempo. Den Europæiske Centralbank (ECB) kører videre med sin lempelige pengepolitik.

Flekslånere kan sove roligt: Renten trykkes i bund af støtteopkøb. Boligejere, der snart skal have refinansieret deres flekslån, har udsigt til at få en rekordlav rente.

Coronakrisen redder Nordens største sportskæde. Blandt coronakrisens vindere tæller den store sportskæde XXL, der ellers var på randen af konkurs og levede på bankernes nåde. Både salget og aktiekursen er braget op.

Serie:

Jørgen Daucke var med til at skabe vækstraket i B&O: »Det mest frustrerende er det store uforløste potentiale«

B&O lancerede et nyt sub-brand. På få år var det tæt på at overhale moderbrandet. Så blev det lukket. Vi bringer nu kapitel 6 i serien om Bang & Olufsen.

Læs hele serien "Sidste chance for B&O?" her.

Jørgen Daucke var som konceptmanager i Bang & Olufsen med til skabe vækstsuccesen Beoplay, og han har været ansvarlig for udviklingen af en lang række produkter. I dag arbejder han med konceptudvikling i Jabra/GN Audio. Foto: Brian Karmark

Det skriver andre

Tjener 40 mia. på fire måneder. Den legendariske investor Warren Buffett og selskabet Berkshire Hathaway er siden begyndelsen af marts blevet 40 mia. dollars rigere som følge af Apples kursridt. Til gengæld har selskabets investeringer inden for forsikrings- og energibranchen klaret sig dårligt. (CNBC)

Kampen om at udvikle en vaccine mod Covid-19 forgår ikke kun i laboratierne. Således meddeler det britiske center for cybersikkerhed, at russiske hackere på vegne af den russiske sikkerhedstjeneste med stor sandsynlighed har prøvet at tilrane sig research fra virksomheder, der arbejder på udvikle en vaccine. (BBC)

Hvor finder man de dyreste biler i Danmark? Hvor laver bilejerne flest buler, og hvem betaler mon mest i bilforsikring? Prisportalen Samlino.dk har samlet svarene (Berlingske - låst artikel)

Gik du glip af...

Torsdag bød på en række regnskaber. Her er et overblik over det vigtigste, tallene sagde.

Tre topchefer kunne torsdag fremlægge regnskab. Fra venstre: Jakob Riis, Falck (Foto: Carsten Snejbjerg), Peter Kjær Jensen, Postnord Danmark (foto: Martin Lehmann) og Jesper Hansen, Telenor (PR-foto)

Finans fakta

Fra om få år bliver vi færre og færre mennesker i EU. Befolkningstilvæksten forventes snart at toppe og derefter vil den kun falde, viser data fra Eurostat.

Grafik: Benjamin Werner Christensen Kilde: Eurostat

Dagens profil

International salgschef skal få japanere og amerikanere til at elske møbelklassikere. Helle Maibohm har fået en klar opgave i sit nye job som international salgschef i FDB Møbler A/S. Hun skal rundt om i verden sætte fart i salget af virksomhedens mange møbelklassikere. 

Helle Maibohm glæder sig til som international salgschef i FDB Møbler at bringe møbelklassikere ud i verden. Foto: Carsten Snejbjerg

Dagens tal

18

Er du glad for dit job? I en ny undersøgelse svarer 18 pct. enten »både og«, »i mindre grad« eller »slet ikke« på spørgsmålet: Er du glad for dit job? Konklusionen er, at økonomisk overskud og høj trivsel går hånd i hånd.

Børs

Fremgang i aktier som Tryg, Simcorp, Coloplast og Pandora udlignede over handelsdagen lidt af den negative stemning, som prægede starten på det danske aktiemarked. Ved lukketid lå C25-indekset i 1436,48 eller 0,3 pct. lavere end onsdagens rekordniveau i 1440,15. Helt godt blev det heller aldrig i resten af Europa, og markedet lukkede med et fald for det brede fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks på 0,5 pct.

Her er den seneste børsberetning.

Debat

Dansk discountkrig er uden ende. Danmark bliver ved med at flyde over med discountbutikker. Trods årtiers fiasko nægter tyske Aldi at give op og sender atter hundredvis af millioner nordpå for at rette op på de kroniske underskud, skriver virksomhedsredaktør Søren Linding.

Det sker i dag

  • Erhverv: Danske Bank, Nordea, Topdanmark, Swedbank, televirksomheden Ericsson, Electrolux og Volvo kommer med halvårsregnskab.
  • Politik: EU's stats- og regeringschefer mødes for første gang i længe fysisk, når de skal forsøge at nå frem til en beslutning om EU's budget for de næste syv år samet en genopretningsplan for EU efter coronakrisen.

PS...

Nu skal du lære navnet 'Stellantis' at kende. For nu skrifter en af verdens største bilproducenter navn. Sidste år valgte Fiat Chrysler og PSA Peugeot at fusionere, og nu har den sammenlagte koncern altså fundet sit nye navn.

Læs også
Top job