Morgen

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Erhvervsministeren lover hjælp til eksportvirksomheder | Supermarkeder og discountbutikker skifter til egne varer | Grænsehandel kan blive en dyr fornøjelse

GODMORGEN

Danske eksportvirksomheder ser ind i et tungt efteråret, og derfor står erhvervsministeren klar med en hjælpende hånd. Det og meget andet kan du læse om her i Finans' morgenbriefing.

Nyheder

Erhvervsministeren lover hjælp til eksportvirksomheder

Regeringen vil gøre hvad den kan for at afbøde en krise hos de danske eksportvirksomheder, som måske slet ikke har set det værste endnu, fastslår erhvervsminister Simon Kollerup. I et interview fortæller Simon Kollerup desuden, at hans ministerkalender med ét slag blev slettet, da corona ramte Danmark. Ligesom han erkender, at hans kritik af Ikea tidligere i krisen ikke »ligefrem sad i skabet«.

Coronakrisen ændrede Erhvervsminister Simon Kollerups hverdag fra time til time. Foto: Stine Bidstrup.

Supermarkeder og discountbutikker skifter til egne varer

Alle de store dagligvarekæder skruer op for satsningen på produkter, som sælges under egne navne og derfor kun er i deres butikker.

En for fyldt trailer kan koste dyrt: »Det kan ende med at blive verdens dyreste dåseøl«. Der er grænser for, hvor meget øl og sodavand man som privat må bringe med tilbage til Danmark.

Tidligere OW Bunker-søster møver sig langsomt tættere på kapitalfonds milliardmål. Der er fortsat langt igen, hvis Wrist Ship Supply skal nå kapitalfonden Altors mål om en omsætning på 6 mia. kr.

Danske landmænd på vej til at miste milliarder i støtte. EU's nye budget indebærer, at der skal skæres i støtten til landbruget. Landmændene i Danmark ventes at få en ekstra stor regning.

Coronakrise sender Linkedin ud i stor fyringsrunde. Færre virksomheder rekrutterer under coronakrisen, og det rammer Linkedin, som derfor vil fyre seks pct. af medarbejderne.

Elon Musk drøner frem på milliardærliste. Stifteren af Tesla suser ustoppelig opad på verdens milliardærliste. I midten af marts lå han nr. 31, nu er han i top 5.

Jet Time indgiver konkursbegæring - men går efter at genopstå. Det danske flyselskab er begæret konkurs på grund af de mange restriktioner, som luftfarten oplever. Men i nyt setup skal Jet Time have vinger igen i 2021 eller 2022.

Ny discountkæde skal testes i Danmark. I efteråret vil Coop lave 15 nye testbutikker undet et nyt navn i discountsegmentet. Det kan føre til en ny permanent kæde i 2021.

Snapchat taber milliarder trods stor tilgang af nye brugere. Snapchats indtægter er stigende, men det sociale medie fik i første halvår et minus på 4,2 mia. kroner.

Det skriver andre

Kar­sten Ree om vi­de­resalg af Den Blå Avis: Fir­maånd og kul­tur blev øde­lagt – “e­je­re i USA tro­e­de, at de kun­ne top­sty­re det”, fortæller han til Børsen. (låst artikel)

Danske grønne giganter kalder ny EU-aftale for en mulig gamechanger. Med ord som “epokegørende”, “flot resultat” og “guldgrube” får EU’s nye budget og krisepakke en begejstret modtagelse i den danske klimaindustri. (Børsen - låst artikel)

Gik du glip af...

Finans afsluttede tirsdag sin otte kapitler lange fortæller om B&O's storhed og fald. Herunder kan du læse nogle af kapitlerne, mens hele artikelserien kan findes her.

Her ses B&O's stiftere, Svend Olufsen og Peter Bang til henholdsvis venstre og højre. Foto: Bang & Olufsen.

Indsigt

Adforms nye topchef skal levere alt det, som børsmarkedet savnede hos hans forgænger. Børsskuffelsen i 2018 har fået Adform til at skifte strategi, for det kniber stadig med at tjene penge. 

Dagens profil

»Da Washington Post ringede og skrev en artikel, blev det en kæmpe nyhed«. Mikkel Høegh, boligøkonom i Jyske Realkredit, er vant til at komme i de danske medier. Men han blev overrasket, da verdenspressen bankede på.

Mikkel Høegh, boligøkonom i Jyske Realkredit, skulle til at godkende citater på mange forskellige sprog, da Jyske Realkredit for første gang i verdenshistorien lancerede et boliglån med fast negativ rente.

Dagens tal

92

Så mange procent er salget af el- og hybridbiler gået frem i Danmark i årets første seks måneder. Stigningen bliver kaldt bemærkelsesværdig af De Danske Bilimportører, som forventer, at salget af elbiler kommer endnu højere op.

Børs

Fremgangen på aktiemarkedet fladede ud. Det endte i aftes med stigninger til to af de tre ledende indeks på Wall Street. Nasdaq endte til sidst med at lukke med et fald på 0,8 pct. Det brede S&P 500-indeks steg 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset lukkede med en stigning på 0,6 pct. Teknologiaktierne trak ned og spolerede aktiefesten efter et par dage med pæn fremgang. (Reuters)

Debat

Uden ansvarlig teknologi risikerer vi at tage skade. Desværre er der noget, der tyder på, at jo mere globale og almenmenneskelige problemer, vi overlader til tech-designere og digitale platforme, jo sværere har vi ved at tage ansvar for os selv og vores nærmeste omgivelser, skriver Pia Lauritzen i et debatindlæg.

Det sker i dag

I USA kommer der tal for boligsalget og olielagre, mens store selskaber som Microsoft og Tesla offentliggør regnskaber. I Europa holder ECB-chef Christine Lagarde en tale om den økonomiske situation.

PS...

Amazon-grundlæggeren Jeff Bezos, der i øvrigt har danske aner, slog mandag rekorden for det døgn, hvor en persons formue er steget mest i verden. Hele 86 mia. kr. kunne Bezos mandag lægge til formuen.

Læs også
Top job