Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Konkursbølgen er udeblevet under coronakrisen | Fordobling af professionelle vinavlere i Danmark | Denne type leasing kan koste stort smattesmæk

GODMORGEN

Ugens sidste hverdag. For andre begynder sommerferien at lakke mod enden. Uanset hvad kan du her blive klædt på med Finans' morgenbriefing.

Nyheder

Millioner af danskere har været påvirket af corona - men konkursbølgen er udeblevet

Nogle af landets førende konkursadvokater har endnu ikke set coronakrisen dukke op på deres skriveborde. Faktisk har krisen gjort det nemmere at undgå en konkurs, fordi forstående kreditorer og hjælpepakker har ført mange trængte selskaber frelst igennem de seneste måneder.

Arnold Busck er en af de få store virksomheder, der hidtil er kollapset i Danmark under coronakrisen.

Fordobling af professionelle vinavlere i Danmark - men få tjener penge

Antallet af professionelle vinavlere i Danmark er fordoblet over de seneste ti år. Men det er svært at tjene penge på at være vinavler i Danmark.

Pas på: Denne type leasing kan koste stort smattesmæk. Du kan ende med det værste af to verdener, advarer BDO.

Servicekæmpen Forenede sætter fart på toplinjen efter flere års stilstand. Danmarks næststørste rengørings- og servicevirksomhed Forenede leverer for første gang i mange år vækst i nyt regnskab.

Overraskende stigning i ledigheden i USA. Før første gang i flere uger oplever USA igen en stigningstakt i antallet af nytilmeldte ledige.

Martin Jørgensen ramt af konkurs. Seks ansatte mister jobbet som følge af konkursen i selskabet, der tidligere hed De Graa Busser A/S, som er ejet og drevet af tidligere landsholdssspiller Martin Jørgensen. De Graa Busser fortsætter dog i et andet selskab.

"Big Oil" på vej med »brutale og grimme« regnskaber. De store olieselskabers regnskaber for andet kvartal bliver forbudt for børn efter en periode med de laveste oliepriser.

Brexit-katastrofe truer dansk fiskeri. En katastrofe rammer dansk fiskeri, hvis EU og Storbritannien ikke når til enighed om handels- og fiskeriaftaler. Lige nu er forhandlingerne kørt fast, og den ultimative deadline nærmer sig hastigt.

Rentependulet svinger: Perfekt tidspunkt for boligejere og købere. For fire måneder siden var kursen på 1 pct.-lånet 92, nu er det 99,5. Rentependulet svinger på ny.

Det skriver andre

Tiger-stifter åbner for farvel til sit livsværk. Lennart Lajboschitz udelukker ikke, at han sælger sin ejerandel på 29 pct. af Flying Tiger Copenhagen, når kapitalfonden EQT engang skal sælge virksomheden videre, fortæller han til Børsen. (låst artikel)

Forstå Teslas overskud under coronakrisen - og hvorfor det kan være vigtigt, hvis du vil købe ny bil. Tesla har formået at vende underskud til overskud, selvom omsætningen er dykket, og det kan betyde noget for dem, der vil købe en klimavenlig bil. Det skriver Berlingske. (låst artikel)

Danske Banks storkunder låner penge for at sætte dem i banken igen. Danske Banks indlån er steget markant i år. Det skyldes, at kunder låner penge for derefter at sætte dem i banken igen. (Børsen - låst artikel)

Gik du glip af...

Der er et kraftigt behov for, at topchefer tager mere ansvar for at udligne ulighed og social uretfærdighed, mener den danske erhvervsprofil Lise Kingo.

  • Holdningen: »Virksomhedsledere skal blive sociale aktivister,« mener Lise Kingo.
  • Derfor lyttes der: Lise Kingo har i fem år stået i spidsen for FN’s ansvarlighedsinitiativ UN Global Compact

Lise Kingo er en af de danskere, der er højest placerede i FN-systemet. Foto: Finn Frandsen.

Interview

Stibo-koncernen ramt af kæmpe tab i datterselskab. »Det er en udvikling, der har været undervejs i flere år, men den er gået langt hurtigere, end vi havde ventet,« fortæller Carsten Christensen, topchef i Stibo-koncernen.

Dagens profil

Chefstrateg kan forklare komplicerede sammenhænge, så alle kan forstå dem. Når Ib Fredslund Madsen, chefstrateg i Jyske Bank, holder fri, leder han gerne efter store bjørne ude i ødemarken.

Ib Fredslund Madsen, chefstrateg i Jyske Bank, har under coronakrisen haft travlt med at forklare bevægelserne på de finansielle markeder. Foto: Jyske Bank.

Dagens tal

1

Mia. kr. har norske Petter Stordalen solgt en hotelejendom for i Stockholm. Han er hårdt ramt af coronakrisen og har derfor nu valgt at sælge ud af en del af sin ejendomsportefølje.

Børs

Fald til de tre ledende indeks i USA. Det brede S&P 500-indeks tabte i aftes 1,2 pct., mens det tunge Dow Jones-indeks bakkede med 1,3 pct. Teknologitunge Nasdaq tabte 2,3 pct. Amerikanske ledighedstal fra uge 29 var med til at suge den gode stemning ud af markedet, som også belastes af, at en genopblussen i coronavirussen i flere amerikanske delstater i øjeblikket afsporer genopretningen af økonomien. (Reuters)

Debat

Sorte værdier for milliarder strander på dybt vand. Den grønne omstilling og olieprisens fald får mange selskabers balancer til at se luftige ud, fortæller Søren Linding, kommentator og virksomhedsredaktør på Finans.

Det sker i dag

Det bliver en dag uden de store planlagte begivenheder. I udlandet kommer der nogle økonomiske nøgletal i USA og Tyskland, mens virksomheder som Vodafone og Verizon fremlægger regnskaber.

PS...

Verdens næststørste passagerfly fløj væk - og havnede i ørkenen. På en flykirkegård i Mojave-ørkenen står nu endnu et eksemplar af et ikonisk fly, som de fleste kender.

BRANCHENYT
Læs også