Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Topchefer og investorer frygter nyt corona-tilbageslag | Taxabranchen er stadig presset i bund | Her er salgstiderne på huse faldet mest i år

GODMORGEN

Vi er klar med dagens første briefing, som bl.a. ser nærmere på, at flere topchefer og investorer frygter et nyt corona-tilbageslag. Og så skal topcheferne fra techgiganterne Amazon, Apple, Facebook og Alphabet i dag svare på kritiske spørgsmål i Kongressen i USA om deres forretningspraksis og dataindsamling i forbindelse med myndighedernes monopolundersøgelse. God læselyst!

Nyheder

Topchefer og investorer frygter nyt corona-tilbageslag

Erhvervsledere fra både industrien, detailhandlen og hotelbranchen har indstillet sig på hård og langstrakt coronamodvind. En genopblusning truer med at torpedere hotel- og restaurationssektoren på et kritisk tidspunkt. Virksomheder gør klar til en langstrakt krise. Droppede investeringer, tredobbelte budgetter og hurtigere omstilling er nogle af værktøjerne.

Mens mange taler om, at vi er på vej ud af coronakrisen, mener en stribe virksomhedsledere, bl.a. Peter Haaber, Zleep Hotel, at vi kommer til at være i den i lang tid endnu. Foto: Marie Ravn. 

Taxabranchen er stadig presset i bund

Manglen på udenlandske turister og forretningsfolk gør ondt på taxabranchen. Landets største selskab ligger stadig 40 pct. under normal omsætning. I årtier har en taxa været lig med en brummende dieselmotor, ofte med en Mercedes-stjerne på køleren. Men nu er det Teslaer og andre elbiler, der rykker ind i en branche med benhård konkurrence om kunderne. For de store kunder beder i stigende grad om grøn transport.

Nu bliver tech-kæmpernes topchefer grillet. Onsdag skal topcheferne for Amazon, Facebook, Apple og Google til høring i Kongressen. Høringen er kulminationen af 13 måneders efterforskning.

Flere kvinder stormer ind på it-uddannelser. Flere kvinder er i år blevet optaget på traditionelle mandefag, og det er der brug for, mener både erhvervslivet og uddannelsesministeren.

Her er salgstiderne på huse faldet mest i år. København har mistet førertrøjen på boligmarkedet. I hvert fald når man ser på, hvilken landsdel der har oplevet det største fald i salgstiderne på parcel- og rækkehuse i løbet af første halvdel af året.

Instagram vil betale TikTok-brugere for at bruge ny feature. Konkurrencen blandt de sociale medier har fået Instagram til at tilbyde populære brugere af den kinesiske app TikTok en økonomisk gulerod.

Det skriver andre

Coronaen tager ny fart globalt: Vigtige vækstmarkeder er hårdt ramt. DI venter tumultagtige måneder for danske virksomheder på vigtige vækstmarkeder som Indien, Brasilien og Sydafrika. (Børsen - låst artikel)

Øget nethandel under coronakrise skæpper i eBays kasse. Den amerikanske handelsplatform eBay har løftet sin omsætning i andet kvartal og ser lysere på resten af året. (Reuters)

Medie: Cateringfirma vil fyre 400 i Københavns Lufthavn. Op mod 400 3F'ere i firmaet, der fremstiller mad til størstedelen af flyene i lufthavnen, står angiveligt til at få en fyreseddel. I alt er der ansat omkring 800 personer i firmaet. (Fagbladet 3F)

Gik du glip af...

Historien om Robert Vallentin Nielsen, der ligesom tusinder af andre danskere hoppede med på det, han troede ville blive et rosenrødt og indbringende eventyr. "Trusseredere," kaldte man dem. Få tjente mange penge, men de fleste blev fanget i et net, der kostede dem dyrt.

Robert Vallentin Nielsen måtte låne penge for at dække sine tab og et skattesmæk, som han fik efter sin investering. Foto: Stine Bidstrup.

Indsigt

For 42 år siden fik Jesper Berg et rap over nallerne, han stadig kan huske. Han kunne gå på vandet, troede han, men kom pludselig på andre tanker. Manden, der i dag er adm. direktør i Finanstilsynet, har siden 1980'erne arbejdet i og omkring den danske finanssektor. Alligevel er det en periode som 19-årig udvekslingsstuderende, han i dag ser som et vendepunkt i sit liv.

Finans fakta

Der løber fleste penge ind på kontoen i slutningen af måneden, hvis man uddanner sig inden for forsikringsmatematik. Det viser en opgørelse af 200 videregående uddannelser, som den liberale tænketank Cepos har lavet. Se her, hvilke uddannelser der giver den højeste løn.

Dagens profil

»Det er fint, hvis man er skarp, men mindre kan gøre det.« Oluf Engell var som advokat involveret i nogle af de største erhvervssager i Danmark. Om han er stolt af sin lange karriere? Næh. Til gengæld udtrykker Oluf Engell stolthed over sine børn. Torsdag fylder han 75 år.

Oluf Engell har en tvillingesøster og tre andre søskende. Moren var civilingeniør, mens faren var overlæge på Rigshospitalet. Foto: Carsten Snejbjerg.

Dagens tal

3300

Luftfartsbranchen er i dyb, dyb krise og må nu i gang med at tænke kreativt for at lokke passagererne tilbage i flyene. Kinas største luftfartsselskab China Southern Airlines har nu lanceret et flypas, der giver ret til alt-hvad-du-kan-flyve for godt 3.300 kr. Og den globale luftfartsindustri holder nøje øje med forsøget.

Børs

Mismodet fortsætter på Wall Street. Aktier og markeder oplevede nedtur i Europa. Det brede S&P 500-indeks lukkede i aftes med et fald på 0,6 pct., mens Dow Jones dykkede 0,8 pct., og Nasdaq-indekset faldt 1,3 pct. Faldende forbrugertillid, skuffende regnskaber og en skuffende indsats mod covid-19-i USA sætter tilsyneladende sit præg på markeder og afventende investorer. (Reuters)

Debat

Sæt alle fem ugers feriepenge fri og få gang i væksten. I sidste uge blev lovforslaget, der skal bane vejen for udbetalingen af de indefrosne feriepenge til oktober, sendt i høring. Største overraskelse var de økonomiske effekter af forslaget, som ser ud til at blive mindre end forventet. Det er der en løsning på, mener Ole Just, cheføkonom i HK.

Det sker i dag

  • Erhverv: Deutsche Bank, Facebook, Sanofi, kemivirksomheden BASF, Securitas og GE kommer med halvårsregnskab.
  • Økonomi: Den Amerikanske Centralbank, Federal Reserve, holder fortsat rentemøde og ventes at komme med en meddelelse efter mødets afslutning.

PS...

Her er de bedste højteknologiske gadgets til rejsen. New York Times giver sit bud på de bedste højteknologiske værktøjer for folk, der skal rejse under coronapandemien. Lige fra smarte sundhedskort, temperaturaflæsende briller og nyttige redskaber med kunstig intelligens. Det heftige prisniveau kan dog muligvis virke afskrækkende på nogen, lyder meldingen.

BRANCHENYT
Læs også