Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Corona vil presse forsikringspriser i vejret | Kasi-Jesper politianmeldt og indstillet til konkurskarantæne | Ny model skal forhindre din ATP-pension i at miste værdi

GODMORGEN

Velkommen til en spændende uge, der byder på enkelte interessante regnskaber, inden det for alvor går løs i næste uge. Herhjemme vil halvårstallene fra FLSmidth og Novo Nordisk især tiltrække sig opmærksomhed de kommende dage.

Nyheder

Corona vil presse forsikringspriser i vejret

Uanset om de har været direkte påvirket af coronakrisen eller ej, vil virksomheder, deres ledelser og professionelle rådgivere få pandemien at føle i form af markant dyrere forsikringer. Privatkunder ser dog ud til at gå fri. Regningen til forsikringsbranchen kan lande på 109.000.000.000 dollars.

Spanien ser ud til at være ramt af anden bølge af covid-19. Samlet forventer forsikringsbranchen, at coronakrisen vil koste over 100 mia. dollars. Men det er i allerhøjeste grad et skøn. Foto: Reuters/Borja Suarez

Kasi-Jesper politianmeldt og indstillet til konkurskarantæne

Jesper ”Kasi” Nielsen og flere af hans familiemedlemmer har udsigt til at blive efterforsket af politiet og miste retten til at sidde i ledelsen af en dansk virksomhed. »Det får mig ikke til at ligge søvnløs,« siger Jesper Nielsen.

Jesper Nielsen, bedre kendt som Kasi-Jesper, er blevet indstillet til en politiefterforskning og konkurskarantænesag for sin ageren i Kasi ApS. Foto: Nicolai Lorenzen

Limousine-firma roser nanoprodukt til skyerne. Ejeren af Dansk Limousine Service fungerer som reklamesøjle for hovedproduktet Act.Global. Det fremgår dog ingen steder, at han selv har penge i klemme.

Virksomheder efterspørger virtuelle løsninger. Virksomhedsledere er tvunget til at finde på alternativer til det fysiske møde, når medarbejdere skal trænes eller store projekter vises frem, og det har sat skub i efterspørgslen på virtuelle løsninger.

Tysk medicinalgigant overtager amerikansk konkurrent. Det tyske teknologiselskab Siemens Healthineers har købt den amerikanske medicinalvirksomhed Varian Medical Systems Inc i en handel til en værdi af mere end 103 mia. kr.

Embedsfolk eller forretningsfolk? Trumps datter og svigersøn tjente styrtende i 2019. Selvom Ivanka Trump og Jared Kushner er officielle rådgivere i Det Hvide Hus, forhindrer det dem ikke i at fortsætte deres forretninger.

Elon Musk slår igen på dommedagstrommen om AI – hvad siger eksperterne? Teslas grundlægger deler igen vandene, når det gælder bekymringer om kunstig intelligens.

2019 blev rekordår for fynsk dessertvirksomhed. En høj dansk afgift har betydet, at Odense Marcipan har spejdet mod udlandet - med stor succes til følge.

Det skriver andre

Coronavirus-udbrud på krydstogtskib. Et stort udbrud af coronavirus har ramt et norsk krydstogtskib, der sejler rundt i Arktis. Hurtigruten har over weekenden fortalt, at 36 ansatte fra MS Roald Amundsen har testet positivt. Det er en pinlig affære for firmaet, som er det første, der igen er begyndt sine krydstogter og har sagt, at man stiller endnu skrappere krav til hygiejne og social distance end bl.a. de norske myndigheder. (Financial Times - låst artikel)

Microsoft plus TikTok. Præsident Donald Trump vil forbyde det kinesiske sociale medie TikTok i USA, og det har fået Microsoft til at forhandle om en overtagelse af TikToks amerikanske forretning, der angiveligt har 100 mio. brugere og er en konkurrent til Facebook. Ifølge Wall Street Journal er Trump dog ikke glad for den plan. (Reuters)

Kodak moment. Topchefen i Eastman Kodak fik mandag i sidste uge 1,75 mio. Kodak-optioner af bestyrelsen, uden at det er blevet offentliggjort eller fremgår i ansættelseskontrakten, at han har krav på noget sådant. Dagen efter blev optionerne, der kan veksles til aktier, mange mio. dollars værd, da Donald Trump annoncerede et lån på næsten 800 mio. dollar til firmaet. (CNBC)

Johnsons kamp mod corona. Storbritannen benytter sig af målrettede strategier i kampen mod lokale udbrud af coronavirus, og ifølge The Telegraph overvejes det at lukke London ned igen, efter at der i dele af Storbritannien har været en stigning i antallet af smittede med covid-19.Premierminister Boris Johnsons talsmand kalder det "spekulation". (Bloomberg)

Gik du glip af...

Regeringen vil lade ATP sætte danskernes pensionspenge på spil. ATP skal kunne investere mere af lønmodtagernes formue med risiko fremfor i sikre papirer.

Godt 40 pct. af alle folkepensionister har kun ATP at leve for ud over folkepension. Derfor vil regeringen give ATP lov til at investere en større del af danskernes indbetalinger med risiko frem for i sikre papir. Foto: Stine Bidstrup

Serie: Mit vendepunkt

For 42 år siden fik han et rap over nallerne, han stadig kan huske. Jesper Berg har arbejdet i og omkring den danske finanssektor siden 1980’erne. Alligevel er det en periode som 19-årig udvekslingsstuderende, han i dag ser som et vendepunkt.

Finanstilsynets direktør, Jesper Berg, er en nøgleaktør i den finansielle sektor som chef for bankernes vagthund. Foto: Nicolai Lorenzen

Finans fakta

Så hårdt ramte coronanedlukningen byggesektoren. Mens coronakrisen har været en katastrofe for byggeaktiviteten i lande som Italien og Frankrig, har byggepladserne i Danmark været mindre hårdt ramt.

Dagens profil

Annette havde glædet sig til at snuse til træ - i stedet endte hun i sin kælder. Annette Christensen ser frem til at realisere alle de udfarende planer, hun havde før coronakrisen som nyudnævnt direktør inden for Dansk Industri. Her er hendes fokus træ- og møbelindustrien.

Annette Christensen, direktør i DI, voksede op på Als og blev den første akademiker i sin familie. Foto: Stine Bidstrup

Dagens tal

27

Rekordmange unge er i år optaget på en videregående uddannelse - men også antallet af afviste ansøgere også er vokset. 10.686 kvalificerede ansøgere er blevet afvist i år, og det er 2.270 flere end sidste år – og en stigning på 27 pct.

Debat

Hold fast i dine investeringer. Året har indtil videre budt på store udsving på de finansielle markeder, og med en fortsat verserende coronavirus samt et efterår med store begivenheder kan den resterende del af 2020 blive lige så omskiftelig. Derfor er det en god idé at holde fast i investeringsstrategien, skriver Tine Choi, chefstrateg i PFA.

Tine Choi, chefstrateg i PFA

Det sker denne uge

Kalenderen er stadig forholdsvis tom, inden næste uges store bølge af regnskaber ruller ind. Men helt tom er den ikke. Her er dine fikspunkter i nyhedsstrømmen.

PS...

Manden, der nægtede at blive gammel. Der er mennesker, der lever deres liv, som om i morgen ikke eksisterer. Bent Fabricius-Bjerre levede, som om i morgen altid ville eksistere. Måske er det forklaringen på, at melodiens mester fik 95 års let gang på jorden, inden han i sidste uge blev indhentet af sin alder.

Foto: Anthon Unger

BRANCHENYT
Læs også