Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Grønne græsfabrikker kan blive et nyt dansk eksporteventyr | Danske virksomheder blomstrer i kinesisk onlinehandel – men der er plads til mange flere | Erhvervsmand lukker firma med formue på over 500 mio. kr.

Hele korthuset af miljøplaner styrter sammen, fordi Natur- og Miljøklagenævnet i går afgjorde, at de statslige vandplaner er ugyldige. Arkivfoto: Ole Lind/Polfoto

GODMORGEN

Protein fra græs kan blive en god forretning, den samme kan et kinesisk onlinehandel, hvis danske virksomheder gør det klogt. Og så samler vi op på FLSmidths kvartalsregnskab, der i den grad er blevet ramt af coronakrisen. God læselyst.

Nyheder

Grønne græsfabrikker kan blive et nyt dansk eksporteventyr

Danske landmænd begynder nu at bygge små decentrale fabrikker, som kan udvinde protein af græs. Teknologien kan løse en række af landbrugets største miljøproblemer, og på Ausumgaard i Vestjylland har en landmand trykket på startknappen til en ny teknologi, som kan udløse en grøn revolution i erhvervet.

Danske virksomheder blomstrer i kinesisk onlinehandel – men der er plads til mange flere

Onlinesalg ind over grænsen til Kina er blevet en dansk specialitet, selvom det kan være svært at komme i gang. Potentialet er stort, så flere skal i gang, mener DI. En af dem, der er i gang, er helsekæden Helsemin, der nu i fem år har solgt ind i Kina. Find din niche og start med nogle få produkter, lyder rådet fra direktør Samantha Herdelius.

Samantha Herdelius er direktør for Helsemin. Foto: Stine Bidstrup. 

Kåre Mølbak kan »ikke sundhedsfagligt anbefale« at genåbne samfundet mere. Den faglige direktør hos Statens Serum Institut kan ikke sundhedsfagligt anbefale næste fase af genåbningen af Danmark, efter at antallet af bekræftede tilfælde med covid-19 den seneste tid har vist en stigende tendens. Sundhedsministeren siger, man vil lytte. Meldingen får Horesta til at kræve hurtig handling: »Virksomhederne risikerer at knække nakken«.

Erhvervsmand lukker firma med formue på over 500 mio. kr. Laurids Jessen har valgt at opløse sit investeringsselskab, der senest havde et overskud på 78 mio. kr.

Dansk superbilproducent må låne penge af udenlandsk ejer. Den danske bilproducent Zenvo Automotive kommer ud af 2019 med et stort underskud, viser nyt regnskab. Samtidig er der ikke solgt en eneste bil i 2020 på grund af coronakrisen.

Den danske bilfabrikant Zenvo Automotive producerer kraftige og hurtige superbiler i millionklassen. Foto: Per Rasmussen.

Fagbevægelsen kræver at blive hørt om topskat på feriepenge. Hvis regeringen ønsker at ændre i en gammel aftale om lav skat på danskernes indefrosne feriepenge, må den indkalde til forhandlinger, lyder det fra Dansk Metal.

Otte har meldt sig i kampen om diplomatiets uriaspost. Midt i et historisk fald i verdenshandelen, skal kriseramte WTO finde en ny generaldirektør. Otte kandidater har meldt sig.

Hedgefond efter Tesla: Manipulerer sig adgang til eftertragtet aktieindeks. Hedgefonden Greenlight Capital advarer igen om Teslas bogføring, som kan tvinge millioner af passive aktieinvestorer til at blive medejere af elbilvirksomheden.

Libanons præsident: Lager indeholdt tonsvis af kemikalier. Det var ammoniumnitrat, som eksploderede i Beirut tirsdag, oplyser Libanons præsident. Trump taler om mulig bombe. Her er et overblik over, hvad vi ved om eksplosionen i Beirut.

Det skriver andre

Velhavere skyder 122 mio kr i fynsk robotsatsning. Fynsk robotfirma rejser det største beløb i selskabets historie og når en værdi på ca. 1 mia. kr. Den skal have fuld gas, siger direktør. (Børsen - låst artikel)

Topøkonomer undsiger regeringens nye argument for tidligere pension. En række topøkonomer kritiserer regeringen for dens »nye« og »ekstra gode« argument for at indføre en ret til tidligere pension. Det er tyndt og i direkte strid med grundlæggende økonomisk viden, lyder meldingen. (Berlingske - låst artikel)

Gik du glip af...

Coronakrise skærer stor luns af ordrebogen i FLS. Det afslørede nyt kvartalsregnskab fra FLSmidth tirsdag.

FLSmidth-topchef Thomas Schulz erkender, at det ikke er godt, at selskabet ikke kan komme med en prognose pt. Foto: Nicolai Lorenzen.

Podcast

Act.Global skulle have været et nyt erhvervseventyr i multimillionklassen. I stedet ser det ud til snarere at blive en erhvervsskandale i sværvægterklassen. Status lige nu er et kæmpe troværdighedsproblem. Lyt med, når virksomhedsredaktør Søren Linding er i studiet med vært Lone Andersen.

Serie: Mit vendepunkt

Tue Mantonis møde med Ole Andersen blev afgørende. Han kendte ikke Ole Andersen, da han en sensommerdag i 2009 bankede på døren hos den erfarne erhvervsmand i et mondænt kvarter nord for København. »Det er her, vi kigger hinanden i øjnene og spørger, tror vi på det?«

»Jeg tror, at vi var blevet valgt af Bang & Olufsens bestyrelse, fordi vi netop var så forskellige,« fortæller Tue Mantoni. Foto: Stine Bidstrup.

Dagens profil

»Jeg voksede op med forældre, der lagde vægt på, at den, der har evnen, også har pligten.« Sådan fortæller den snart 40-årige Maria Kofod Larsen, der efter en årrække i DLG med flere direktørposter er skiftet til en lille virksomhed, hvor hun har fokus på rådgivning.

Maria Kofod Larsen er efter en årrække i DLG skiftet til rådgivningsvirksomheden Core & Company. Foto: Christian Lykking.  

Dagens tal

13

Udbuddet af huse er det laveste i 13 år, og boligerne bliver i øjeblikket nærmest revet væk. Men til efteråret kan stemningen vende, advarer boligøkonom.

Børs

Ny rekord til Nasdaq efter udsigt til hjælpepakke. Det brede S&P 500-indeks steg med 0,4 pct., mens Dow Jones vandt 0,6 pct. Teknologitunge Nasdaq voksede 0,4 pct. og satte dermed endnu en lukkerekord ligesom i går. Nyheden om, at Det Hvide Hus har nye forslag klar i forhandlingerne om en hjælpepakke vendte indekset rundt i sluthandelen. (Reuters)

Debat

Sølv er det rene guld. Mange investorer søger ind i aktiver, som tillægges en eller anden form for varig værdi. Bl.a. guld, skriver Jakob Vejlø, chefstrateg i BankInvest.

Det sker i dag

  • Erhverv: Djurslands Bank, Ringkjøbing Landbobank, Deutsche Post og dækproducenten Continental kommer med halvårsregnskab. B&O-konkurrenten Sonos kommer med regnskab for tredje kvartal. Allianz, der er en international opererende tysk virksomhed, hvis primære forretningsområde er forsikring, kommer med regnskab for første halvår af 2020. Og det amerikanske mediehus, der blandt andet udgiver avisen New York Times, kommer med regnskab for årets 2. kvartal.
  • Politik: Dansk Folkeparti holder pressemøde i forbindelse med det årlige sommergruppemøde. I år finder det sted i Sydjylland på Sandbjerg Kursuscenter i Sønderborg.
  • Øvrigt: Samsung præsenterer den nye udgave af Galaxy-telefonen. På grund af corona-situationen foregår præsentationen elektronisk i form af livestream på firmaets web-side.

PS...

Kan man genbruge mundbind? Og skal man bruge dem for egen eller andres skyld? Og hvilken type skal man egentlig købe? Jyllands-Posten har undersøgt sagen nærmere.

BRANCHENYT
Læs også