Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Danske corona-vindere buldrer frem trods krisen | B&O smider Power på porten | Trofaste June-kunder ladt i stikken siden marts

GODMORGEN

Velkommen til endnu en regnskabstung dag, hvor vi bl.a. får tal fra Carlsberg, Lundbeck, Jyske Bank og Spar Nord. Vi sidder klar ved tasterne, men først kan du lige få et hurtigt nyhedsoverblik.

Nyheder

Danske corona-vindere buldrer frem trods krisen: »Bundlinjen er, at vi er kommet langt bedre ud, end vi frygtede«

En stribe danske virksomheder er kommet overraskende godt gennem krisen og kan nu løfte forventningerne. Der er dog udpræget frygt for, at en ny bølge i efteråret kan spolere festen. Danskerne bruger dog stadig masser af penge - især på maling, møbler og mode.

En af krisens vindere: »Både i Danmark og Sverige ligger vi et væsentligt stykke over samme periode sidste år både på top- og bundlinje,« siger Jimmi Mortensen, adm. direktør i Flügger. Foto: Casper Holmenlund Christensen.

Nedtælling til skæbnetime for guldæg i Nets. Erhvervsminister Simon Kollerup gik sidste år til angreb på urimelige gebyrer på betalingsservicemarkedet domineret af Nets. Nu nærmer opgøret sig en afslutning.

Trofaste June-kunder ladt i stikken siden marts. Hvis du har ladet Danske Banks investeringsrobot June investere dine penge i mere end tre år, kan du ikke længere få et overblik over det samlede afkast. Og sådan har det været siden marts. Indtil onsdag, hvor problemet blev løst.

Kunderne i June har i flere måneder ikke kunnet set deres afkast, hvis de har brugt app'en i mere end tre år. Foto: Danske Bank.

B&O smider Power på porten. Mens Bang & Olufsen er hårdt ramt af omsætningsnedgang, har designvirksomheden opsagt samarbejdet med Power, der ellers melder om en stigning i salget af B&O-produkter med 40 pct. »Det er ubegribeligt,« lyder det fra Powers adm. direktør, Jesper Boysen.

Spanien er coronakrisens største taber. Ingen lande har på basis af de hidtidige data oplevet en så stor økonomisk nedtur under coronakrisen som Spanien - og indeværende kvartal tegner heller ikke lyst.

Henrik Poulsen er sprunget ud som investor. Henrik Poulsen har allerede foretaget et par mindre investeringer privat, inden han forlader topjobbet i Ørsted senest i begyndelsen af 2021. Og der er flere på vej. Men adm. direktør skal han ikke være igen. Tror han.

USA og Kina holder fast i handelsaftale. Rivaliseringen mellem USA og Kina startede med en handelskrig. Nu er handelsfronten efterhånden det eneste sted, hvor parterne ikke skændes.

Dansk iværksættersucces solgt for over 100 mio. kr. To danske iværksættere stiftede i 2014 handelsplatformen Chilindo med 20.000 dollars i startkapital, men nu sælges selskabet til en thailandsk køber for over 100 mio. kr.

Derfor har dette logo skabt ballade. Apple kræver, at opskriftsappen 'Prepear' vinker farvel til sit pæreformede logo. Det er et tegn på, at techgiganterne er ved at overskride en grænse, mener analytiker.

Det skriver andre

Halvvejs gennem regnskabssæsonen: Her er dommen over C25-aktierne. Bestået, overraskende og bedre end frygtet. Sådan lyder vurderingen fra eksperter, efter halvdelen af de danske C25-selskaber nu har præsenteret resultater for de tre rene coronamåneder i andet kvartal. (Børsen - låst artikel)

Legoland vil fyre hver femte fuldtidsmedarbejder. Legoland påtænker at fyre hver femte fuldtidsmedarbejder eller hvad der svarer til 50 ansatte. (JydskeVestkysten)

Fed-profiler: Den økonomiske vækst tager tid. USA’s økonomiske genopretning forbliver en langsommelig proces, indtil covid-19 er under kontrol, og amerikanerne skal indstille sig på at leve med virussen i adskillige måneder endnu, lyder meldingen fra den amerikanske centralbank. (Reuters)

DSB's skandaletog var 500 mio. kr. billigere end ventet. Det har kostet knap en halv mia. kr. mindre end forventet at få "Gode tog til alle" – til gengæld er togene alt andet end gode. (Ritzau)

Gik du glip af...

Onsdag bød på en masse interessante regnskaber, som vi dækkede intenst på Finans. Her er et kort overblik:

Interview

Danfoss-chef ser fremad efter mavepuster: »Vi står klar i startblokken« Tilbagegangen er umiddelbart til at tage at føle på: Et fald i driftsindtjeningen på 19 pct. og 10 pct. tilbagegang på omsætningen. Bundlinjen er i frit fald - 32 pct. nede. Det er de rå tal fra Danfoss’ regnskab for årets første seks måneder.

Alligevel er der optimisme på Als, hvor Danfoss har hovedkontor i Nordborg. Det værste er ifølge topledelsen overstået med april og maj som lavpunktet, og herfra er det så småt gået fremad. Derfor er der grund til også at se netop fremad.

Læs journalist Signe Ferslev Pedersens interview med Danfoss-chef Kim Fausing i anledning af halvårsregnskabet.

Danfoss-topchef Kim Fausing tror på, at Danfoss kommer tilbage i andet halvår efter tilbageslag i første del af 2020. Foto: Casper Dalhoff.

Podcast

Er flere hjælpepakker vejen ud af coronakrisen eller ned i et økonomisk morads? Medicin, svin og hjælpepakker har hjulpet dansk økonomi nådigt gennem coronakrisen. Men der er store risici ved at lade hjælpepakkerne fortsætte, hvis pandemien blusser op, fortæller økonomiredaktør på Finans, Bo Nielsen.

Finans fakta

Vil du være rig på lægemiddeludvikling? Så skal du satse på kræft og glemme alt om antibiotika, viser nye data.

Disse brancher er hårdest ramt af corona. Det er de ansatte i sundheds- og socialvæsenet, der har den største risiko for at blive smittet med coronavirus, viser nye tal.

Dagens profil

»Jeg befinder mig godt, hvor der er mange interesser og holdninger.« Morten Boje Hviid er blevet direktør i Landbrug & Fødevarer. Hans første møde med dansk landbrug var Bent, der var landmand og nabo til familiens sommerhus i Odsherred. Her kom han i ferier i sin barndom og blev fascineret af landmandslivet.

Morten Boje Hviid var en af de passagerer, der overlevede færgen Estonias forlis i Østersøen. I tiden efter skulle han nå det hele på den halve tid. Foto: Gregers Tycho.

Tech

Microsoft er tilbage som telefon-producent. Telefoner har været et fy-ord hos Microsoft siden nedturen med Nokia. Men nu lancerer selskabet en ny Android-telefon - uden at kalde det en telefon.

Den nye foldetelefon fra Microsoft har to skærme på 5,6 tommer og har dermed cirka dobbelt så meget skærm som en gennemsnitlig smartphone. Foto: PR

Dagens tal

6,4

Allerede inden den tidligere Danske Bank-direktør Jacob Aarup-Andersen har sat sig i direktørstolen hos servicekæmpen ISS, har han købt aktier i selskabet for omkring 6,4 mio. kr.

Børs

Fine aktiestigninger på Wall Street. Især teknologiaktierne røg i vejret i aftes i USA. Det brede S&P 500-indeks steg 1,4 pct. Der var også plus til det mere cykliske Dow Jones-indeks, der gik op med 1,1 pct., mens teknologiaktierne på Nasdaq endte med et plus på hele 2,1 pct. Fremgangen skete over en bred kam, mens der ventes på endnu en økonomisk hjælpepakke. (Reuters)

Debat

Bæredygtighed rykker ind i bestyrelseslokalet. Forventningerne til virksomheders rolle og dermed god selskabsledelse er under hastig forandring. Det er ikke længere nok at være en profitabel og veldrevet virksomhed til gavn for ejere og aktionærer, skriver Jeanette Fangel Løgstrup, bestyrelsesmedlem og tidligere direktør i Danske Bank.

Det sker i dag

  • Erhverv: Carlsberg, Lundbeck, Zealand Pharma, NNIT, NTR Holding, Spar Nord Bank, Skjern Bank, Jyske Bank og Hvidbjerg Bank kommer med halvårsregnskab. TUI kommer med regnskab for årets første tre kvartaler.
  • Erhverv: Flügger afholder generalforsamling.

PS...

Stadig flere new yorkere undgår at køre i metro under coronakrisen, og det forstår man virkelig godt, når man ser denne infografik fra New York Times om smittespredning i en togvogn.

Screenshot: New York Times.

BRANCHENYT
Læs også