Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Coronakrisen har boostet Legos salg til voksne | Jobmarkedet buldrer derudaf igen | Realkreditudfordrer er gået konkurs

Genevieve Capa Cruz. Hun er ansvarlig for Legos strategi over for de voksne kunder. Foto: Lego

GODMORGEN

Meget af væksten i Lego skal nu komme fra voksne brugere. Det kan du læse mere om i dagens udgave af Finans' morgenbriefing på en dag, hvor DSB kommer med regnskab, og der bliver præsenteret en række spændende økonomiske nøgletal i USA.

Nyheder

Coronakrisen har boostet Legos salg til voksne

En femtedel af Legos omsætning kommer fra voksne fans, siger kilder. Coronanedlukninger tiltrak endnu flere, og nu skal en ny strategi bygge videre på den medvind. Samtidig vil Lego have flere sportsfans og kvinder som kunder. Det skal ske gennem Lego-byggesæt, der ligner stadions eller scener fra tv-serier.

Her ses en Lego-model af Manchester Uniteds berømte stadion, Old Trafford. Foto: Lego

Jobmarkedet buldrer derudaf igen

Antallet af jobs, som bliver slået op på portaler som jobindex.dk, er næsten tilbage til udgangspunktet før coronakrisen.

Boliglånsfirma erklæret konkurs. Deeds Capital var set som en udfordrer til den traditionelle realkredit. Men nu er selskabet gået konkurs, før det nåede at udstede et eneste lån.

Skal børnene nu testes igen? Må forældre blive hjemme for at passe børn, der er sendt hjem for at blive coronatestet? Og er det med løn? Læs svaret på det og meget mere i guiden her. Regeringen er under pres for at hjælpe forældre og arbejdsgivere ud af det nuværende testkaos.

Nu mødes verdens centralbankchefer virtuelt. Få begivenheder om nogen er så eksklusive for centralbankchefer som det årlige symposium i Jackson Hole. Men torsdag kan hele verden se med.

Corona saboterede salget af Molslinjen. Selvom første halvdel af 2020 bød på et tab for Molslinjen, er færgerederiet kommet buldrende gennem sommeren.

Landets største dagblade fastholder nye abonnenter under krisen. Selv om forårets kampagnetilbud nu er udløbet og afløst af abonnementer til fuld pris, ser de landsdækkende aviser ud til at fastholde en stor del af de nye læsere som betalende kunder.

Virksomheder og private elkunder står overfor en regning på 28 mia. kr. Statslige Energinet har fået godkendt en investeringsplan for 2020-2023 på i alt 28,3 mia. kr. Regningen lander hos landets 3,3 mio. elkunder.

Klima-, Energi- og Forsyningsminister Dan Jørgensen har godkendt en investeringsplan for statsejede Energinet på 28,3 mia. kr. Energinet henter pengene til den løbende drift hos landets 3,3 mio. elkunder. Arkivfoto: Nima Taheri

Dansk fodboldbutik brager frem. Unisport så dagens lys i 1995 i et lille butikslokale i København. I dag er fokus på nethandel. Det har fået kundebasen til at runde 3 mio. kunder og salget styrer mod 400 mio. kr.

Det skriver andre

Dansk topchef i OECD: Derfor går den værste af junis to vækstprognoser nu i opfyldelse. Coronapandemiens udvikling betyder et dobbeltdyk i økonomien, forudser Ulrik Vestergaard, OECD. (Børsen)

Salling Group vil bruge trecifret millionbeløb på ny onlinesatsning. Dagligvarekæmpen Salling Group vil hyre op mod 400 medarbejdere til ny onlinesatsning med levering af dagligvarer. (Børsen)

Tesla rundede 400 mia. dollars i værdi. Tesla fortsatte onsdag sit kursridt med en stigning på 6,4 pct. Dermed nåede koncernen endnu en kursrekord og en markedsværdi af på 401 mia. dollars. (Ritzau)

Gik du glip af...

Coronakrisen har ikke gjort så ondt som frygtet på Sydbank, som onsdag hævede forventningerne til 2020.

  • Flere kunder i Sydbank skal betale negative renter: Banken flager tilmed for en endnu lavere grænse.
  • Opråb fra topchefen: Regeringen bør holde sig for gode til at udskamme bankerne uberettiget, lyder det fra Sydbanks øverste chef.

Karen Frøsig, topchef i Sydbank, er ikke tilfreds med den udskamning, som hun mener, at regeringen har udsat bankerne for. Foto: Casper Dalhoff

Karriere

Dansk par forfulgte drømmen i Katmandu. Annette og Thomas Tingstrup sagde farvel til gode job for at forfølge en drøm om at drive hotel og give gadebørn i Nepal et arbejde. I dag står de bag et nyt hotelkoncept, der har bredt sig til flere lande.

Dagens profil

Nyt job til topøkonom: »Jeg fik et tilbud, som jeg ikke kunne sige nej til«. Torsten Sløk er efter mange år i Deutsche Bank i New York skiftet til Apollo Global Management.

Torben Sløk er nået helt til tops på Wall Street i New York.

Dagens tal

75

Så mange ansatte skal i slutningen af august fyres i den store danske hotelvirksomhed BC Group. I marts fyrede BC Group mere end 300 medarbejdere. Holdingselskabet bag BC Group udtrykker samtidig bekymring for virksomhedens fremtidige drift.

Finans fakta

Grøn energikilde brager frem – dækkede alene i juni 40.000 husstandes årlige elforbrug. Danmark har i årtier satset massivt på vindenergi. Men nu begynder solcellerne at vise grønne tænder, viser nye tal fra Energistyrelsen.

Solcellestrøm-produktion, GWh (1 GWh er 1.000.000 kilowatt-timer - kWh). Anførte tal gælder januar-juni (inkl.) i anførte kalenderår. Kilde: Energistyrelsen

Børs

Flere rekorder på Wall Street. Der var igen-igen fremgang for aktierne i USA i aftes. Det brede S&P 500-indeks steg 1,0 pct. og leverede dermed årets 19. rekord i 2020. Nasdaq voksede 1,7 pct. og sikrede sig dermed den 40. lukkerekord i år. Dow Jones-indekset voksede 0,3 pct. Der var blandt andet godt nyt fra økonomien i USA, idet ordrer på varige goder i juli steg markant med 11,2 pct. mod ventede 4,8 pct. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Kapitalismen skal dø i sin nuværende form. Ellers overlever vi ikke. De seneste årtiers realisering af kapitalistisk virksomhedsdrift er løbet af sporet. Det er alvorligt, og det er den største trussel mod fortsat fred i den vestlige verden, skriver Louise Orbesen i et debatindlæg.

Det sker i dag

DSB kommer med kvartalsregnskab. Det samme gør Danske Andelskassers Bank og Brøndby IF. I USA bliver der præsenteret en stribe økonomiske nøgletal, heriblandt tal for bnp-vækst, privatforbruget og nytilmeldte ledige.

PS...

Det er slut med at slikke på fingrene hos KFC. Den store fastfood-kæde, der er kendt for sine spande med kyllingevinger, har følt sig nødsaget til at ændre dets slogan.

BRANCHENYT
Læs også