Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Revisionskæmper vil kaste sig over advokatmarkedet | Risikerer konkurser: Erhvervsdrivende kan ikke få udbetalt coronastøtte | Lego-profil skal gøre Danmarks største entreprenør mere grøn

GODMORGEN

En lang række erhvervsdrivende risikerer at gå konkurs, fordi de ikke kan få den coronastøtte, som de er berettiget til. Det og meget andet kan du læse om her i Finans' morgenbriefing. God læselyst!

Nyheder

Revisionskæmper vil kaste sig over advokatmarkedet

Deloitte og flere af de øvrige globale rådgivningskoncerner står på spring til at kaste sig over advokatmarkedet, hvis det bliver frigivet. Coronaen har i øvrigt sammen med regeringens konsulentstop tvunget netop rådgiverkæmpen Deloitte til at bakke i det seneste regnskabsår. Men topchef Anders Dons ser det negative coronakvartal som en overstået forhindring.

Deloitte-chefen Anders Dons er sulten efter advokatmarkedet – især hvis det bliver liberaliseret. Foto: Deloitte.

Erhvervsdrivende kan ikke få udbetalt millioner i bevilliget coronastøtte

683 erhvervsdrivende risikerer at gå konkurs, fordi de ikke kan få den coronastøtte, som de er berettiget til. For at undgå snyd udbetaler Erhvervsstyrelsen kun penge til Nemkonti, men nogle erhvervsdrivende kan ikke få en konto i en bank, og har dermed heller ingen NemKonto.

Lego-profil skal gøre Danmarks største entreprenør mere grøn. Med et nyt center vil Danmarks suverænt største entreprenør Aarsleff arbejde med bæredygtighed, og i spidsen for det står Lars Dithmer, der har en fortid hos Lego.

Lars Dithmer (th.), som her ses med Aarsleff-topchef Jesper Kristian Jacobsen, arbejdede i mange år med bæredygtigt byggeri i Lego-koncernen, før han fik job i Aarsleff hen mod slutningen af 2018. Foto: PR.

Storsponsor stopper på Bjarne Riis' hold. Cykelholdet NTT skal have et nyt navn fra næste sæson. På holdets hjemmeside lyder det, at NTT har besluttet sig for ikke at forlænge sit navne- og hovedsponsorat, som udløber ved årsskiftet.

Nissan håber forsigtigt på overskud til næste år. Nissan har været ramt af både skandalen om Carlos Ghosn og det ene røde regnskab efter det andet. Men nu kan det vende, håber firmaet. Det skyldes Kinas genkomst efter covid-19.

Europæiske virksomheder kan tabe 700.000 job ved no deal-Brexit. De mange job i europæiske virksomheder risikerer at forsvinde, hvis EU og Storbritannien ikke lykkes med at forhandle en brexit-aftale i hus, fremgår det af en endnu ikke publiceret rapport fra Halle Institute for Economic Research.

Pengene fosser ud af danske cannabisselskaber. Efter tre år med massive investeringer kører alle de store danske cannabisselskaber med underskud. Ingen har endnu fået myndighedernes godkendelse til at sende produkter i handlen. For nogle er situationen ved at være kritisk.

Det skriver andre

Dansk In­du­stri og Dansk Me­tal i fæl­les front mod høj, dansk sær­af­gift på CO2. Dansk Industri og Dansk Metal er gået sammen om et fælles oplæg til den “grønne” skattereform, der skal forhandles om på Christiansborg i efteråret. “Tab af kon­kur­ren­ce­kraft er fuld­stæn­digt nå­des­løst”, lyder meldingen blandt andet. (Børsen - låst artikel)

Elgiganten leverer nyt rekordsalg og millionsats i ny digitalisering. Elgigantens salg slår for sjette år i træk rekord, og det får topchefen til at drømme endnu større. Den norskejede elektronikkæde investerer massivt i ny digitalisering efter salgsboom. (Børsen - låst artikel)

SU til udlændinge vokser fortsat trods politisk aftale. Udgifterne til SU til udenlandske studerende er løbet løbsk og har sprængt alle rammerne for den seneste SU-reform, lyder meldingen fra blandt andre Venstre og De Konservative. (Berlingske)

Regeringen ramte København hårdt med nye coronaregler: Nu vil partier have grundlaget frem i lyset. Flere partier i Folketinget vil have fremlagt grundlaget for reglen om, at al servering skal stoppe klokken 22, for lige nu virker regeringens håndtering »ulogisk, vilkårlig, panisk og tilfældig«, lyder kritikken blandt andet. (Berlingske - låst artikel)

Gik du glip af...

»Det handler om at bygge en trafikvej ud i rummet. Så vil der ske fantastiske ting«. En af de vigtigste kopper kaffe i verdenshistorien blev måske drukket på en ellers stille dag i 1999. Det var året før det nye årtusinde, og dot.com-boomet var i fuld sving. Mens papiravisernes debatsider diskuterede, om der var hold i al det nymodens digitale tingeltangel, tog en lille håndfuld entreprenører de første spadestik til kommende imperier. Deriblandt Jeff Bezos. Men ikke den dag. Han var bare taget i biografen med en ven, science fiction-forfatteren Neal Stephenson. Bagefter drak de kaffe sammen. Du kender Elon Musks måske plan om en Marsby – men hvad med Jeff Bezos’ månebase?

Jeff Bezos gik længe meget stille med dørene, når det kom til hans rumplaner. Indtil for få år siden, hvor han pludselig gav den gas ved pressekonferencer som denne i maj 2019. Foto: Patrick Semansky/AP Photo.

Podcast

Trumps angreb på Tiktok bremset. Den amerikanske præsident Donald Trump har løbet panden mod en juridisk mur i sit forsøg på at sparke det sociale medie Tiktok ud af USA. Det er emnet for dagens podcast.

Finans fakta

»Overraskende mange« overvejer at tegne lønsikring. Coronakrisen har fået flere til at se på muligheden for at tegne en lønsikring. Det viser en rundspørge, som Yougov har foretaget. Interessen har aldrig været større, lyder meldingen fra fagforening.

Dagens profil

»Det er ikke vigtigt, hvad der står på mit visitkort, så havde jeg nok grebet min karriere anderledes an. Jeg er drevet af vækst og forandringer, ikke af at få en stor bil eller et Rolexur.« Et kig på hendes cv afslører da også, at stilstand generelt ikke er et kendetegn for Anne Sofie Josephsen.

Anne Sofie Josephsen har netop opsagt sin stilling som driftsdirektør i konsulentvirksomheden Above & Beyond, der rådgiver virksomheder i at få flere kvinder i ledelsen. Foto: Gregers Tycho.

Dagens tal

6.300

Et hårdt brexit kan koste danske arbejdspladser. Mere end 700.000 job i europæiske virksomheder risikerer at forsvinde, hvis EU og Storbritannien ikke lykkes med at forhandle en brexit-aftale i hus. 6.300 af dem i Danmark.

Børs

Pæne plusser på Wall Street. Det brede S&P 500 voksede 1,6 pct. Nasdaq klarede sig bedre med et plus på 1,9 pct., mens Dow Jones gik op med 1,5 pct. Investorerne havde blandt andet fokus på opmuntrende meldinger om forhandlingerne om en fjerde stimuluspakke i USA. Her er den seneste børsberetning. (Reuters)

Debat

Laver ATP ligestilling her? Eller rent spin? Danmarks største pengetank, ATP, har sat et internt uddannelsesprogram sammen til kvinder. De stilles ikke nogen forfremmelse i udsigt. De får et kursus. Er det en finansiel virksomhed, der slår et slag for ligestilling eller et slag i luften, spørger Anders Heide Mortensen.

Anders Heide Mortensen, kommentator og kommunikationsrådgiver.

Det sker i dag

  • Erhverv: Dansk Industri afholder topmøde online. På topmødet er der bl.a. taler fra statsminister Mette Frederiksen, EU's kommissionsformand Ursula von der Leyen og så overrækker Konprinsesse Mary DI Prisen 2020.
  • Erhverv: SAS genoptager flyvninger til Shanghai.
  • Udland: Generaldebatten ved FN's generalforsamling, der startede sidste uge, fortsætter i dag i New York.
  • Andet: Retten i Helsingør tager i dag hul på en sag om industrispionage i Velux. En tidligere Velux-chef er tiltalt for at forsøge at sælge forretningshemmeligheder videre. En mellemmand er også tiltalt i sagen.

PS...

Feriepengene kan give stime af svindelforsøg. En bølge af svindelforsøg vil skylle ind over Danmark, når danskerne om kort tid kan få udbetalt deres indefrosne feriepenge. Sådan lyder advarslen fra Spar Nord, hvor man i flere år har bemærket, at svindlere benytter sig af aktuelle emner.

BRANCHENYT
Læs også