Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Danske virksomheder øjner comeback efter corona-nedtur | Medicinmilliardær overdrager stor aktiepost til børn | Så faldt Arne-pensionen på plads

GODMORGEN

En ny uge der sikkert vil byde på masser af interessante historier fra erhvervs- og finansverdenen. Men allerede nu kan du læse om, at danske virksomheder ser positivt på et hurtigere comeback efter coronakrisen end først frygtet samt en mængde andre nyheder og relevante historier her i ugens første Briefing Morgen fra Finans.

Nyheder

Danske virksomheder øjner comeback efter corona-nedtur

Efter mange måneders pessimisme er udsigterne for danske virksomheders salg og indtjening mærkbart forbedret, viser ny måling. Selvom coronakrisen har sendt store dele af dansk erhvervsliv i knæ, er velhavende, private investorer på vej til at skyde flere penge i unge virksomheder end nogensinde før. Læs også om ståldirektøren, der nægtede at lukke coronanedturen ind: »Når man begynder at arbejde med et begreb som krise, bliver tingene sværere,« siger stålvirksomheden Give Steels adm. direktør, Torben Larsen, der nægtede at lytte, da medarbejderne begyndte at tale om at gå ned i løn.

»Give Steel klarer sig bedre gennem sådan en udfordring her, når vi holder hovedet koldt og fokuserer på opgaven, i stedet for at vi bliver forskrækket og mister fokus og bliver nervøse og måske tager nogle forkerte beslutninger,« siger Torben Larsen, adm. direktør og medejer af Give Steel. Foto: PR.

Generationsskifte tager fart: Medicinmilliardær overdrager stor aktiepost til sine tre børn

En af Danmarks rigeste erhvervsmænd overdrager nu en stor aktiepost til sine tre børn. En kæmpe klump aktier skifter hænder i milliardkoncernen Orifarm, hvor stifterens tre børn nu rykker et skridt tættere på den den ultimative magt. For Orifarm-stifteren Hans Bøgh-Sørensen handler et generationsskifte ikke bare om at flytte nogle aktier. Det handler også om at flytte et helt mindset og uddanne børnene til at være ejere: »Børnene har vist, at de vil det, og de kan forstå, hvad det handler om«.

Mens brexit nærmer sig afslutningen, er britiske aktier blandt Europas billigste. Måske bliver briterne og EU enige om en handelsaftale allerede på EU-topmødet torsdag og fredag. Det kan give de trængte britiske aktier og pundet et ordentligt løft.

Tidligere sportsstjerne har succes med sit rejseselskab. Det danske rejseselskab Travel Sense, der er stiftet af den tidligere håndboldstjerne Camilla Andersen, har efter flere år med tidligere underskud tilpasset forretningen, så det nu er lykkedes rejsebureauet at levere sit første millionoverskud nogensinde.

Verdensstjerne fik dansk brillemærke til at storsælge. I september lancerede det danske brillemærke Christopher Cloos en kollektion med NFL-ikonet Tom Brady. Det har mangedoblet omsætningen og baner vejen for nye samarbejder med superstjerner.

Det skriver andre

Beskidte hvidvask-millioner er strømmet gennem statens eget bankselskab Finansiel Stabilitet. Det viser dokumenter, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, og det er »Ikke godt nok«, mener hvidvask-ekspert. (Ekstra Bladet)

Donald Trump har fundet en lukrativ indkomstkilde. Over 200 virksomheder og organisationer, der har haft politiske interesser på spil, er blevet kunder hos Trumps klubber, ejendomme og hoteller, viser en kortlægning. (The New York Times)

Influencere flokkes i stigende grad i fagforeninger. De sociale mediers stjerner, der skaber omtale for brands verden over, bliver ofte udnyttet. Derfor har både Storbritannien og USA nu fået fagforeninger specifik for influencere på sociale medier. (The Guardian)

Gik du glip af...

Regeringen blev natten til lørdag enig med DF, SF og EL om at indføre en ny ret til tidlig pension - den såkaldte Arne-pension. En aftale, som betyder, at dem, der begyndte tidligt på arbejdsmarkedet, fremover får en ret til at trække sig tidligere tilbage. Alt i alt betyder det, at i alt ca. 41.000 personer vil få ret til tidlig pension i 2022. Det er ca. 3.000 flere, end regeringen spillede ud med.

Bryggeriarbejder Arne Juhl har været brugt af Socialdemokratiet til at føre kampagne for tidlig pension. Arkivfoto: Joachim Ladefoged.

Podcast

Milliardæren der blev fanget i betonsvindel. Den sky milliardær Finn Bach har fået hele sit imperium hvirvlet ind i en skandale om svindel med beton. Nu skal fundamenterne ses efter i alle hjørner og hulrum. Hvor stor en skandale kan det her gå hen og blive? Journalist Niels Sandøe drøfter sagen i studiet med studievært Lone Andersen.

Indsigt

Kristian Teär smiler stadig, ligesom da han for et år siden blev præsenteret som den nye direktør, der skulle føre Bang & Olufsen ud af en voldsom krise. I dag er Bang & Olufsen på ingen måde reddet i land. Men den 56-årige svensker kan glæde sig over tre gode nyheder i hurtig rækkefølge. Spørgsmålet er om svenskeren er i gang med at redde Bang & Olufsen fra en ellers truende afgrund?

Kristian Teär blev præsenteret som ny B&O-direktør den 8. oktober 2019 og begyndte på arbejdet dagen efter. Nu begynder der så småt at pible positive nyheder om virksomheden frem. Foto: Stine Bidstrup. 

Finans fakta

Coronakrisen rammer mange kapitalfonde som en jernnæve. Kapitalfondsejede virksomheder slipper næppe billigt ud på den anden side af coronakrisen. Hver tiende er alvorlig ramt af den globale pandemi, og det kommer til at gå ud over private equity-industriens afkast, lyder konklusionen i et nyt studie.

En tiendedel af private equity-ejede selskaber er alvorligt udfordret af coronakrisen, viser nyt studie.

Dagens profil

Ærlig og ærgerlig mediedirektør: »Tesla er noget skrækkeligt lort«. Jesper Rosener, som tirsdag fylder 50 år, er den type chef, der har det fint med at være synlig og til at få øje på. På mediekoncernens hjemmeside og på Linkedin står således hans mobilnummer. Han kan dog også som topchef i Jysk Fynske Medier ende i situationer, hvor han føler sig alene og ensom, og så er han alt andet end fan af Tesla.

Jesper Rosener er adm. direktør i Jysk Fynske Medier, der er involveret i blandt andet dagblade som JydskeVestkysten, Fyens Stiftstidende og Århus Stiftstidende, en lang række ugeaviser, flere lokalradioer og Radio 4. Foto: Joachim Ladefoged.

Dagens tal

7.5

Så mange mia. kroner. har Friede Springer, milliardæren og enken efter stifteren af det enorme tyske Springer-imperie, foræret firmaets adm. direktør Mathias Dopfner i form af aktier. Samtidig har hun givet ham en enorm kontrol over virksomheden - og et kæmpe skatteproblem.

Debat

Ekstrem usikkerhed gør det svært at investere - men gør det alligevel. Stigende usikkerhed og store begivenheder vil præge årets fjerde kvartal. Men det betyder ikke, at man bør holde sig fra at investere, skriver Tine Choi, chefstrateg i PFA, i sin seneste klumme.

Det sker denne uge

Skolernes efterårsferie er begyndt, og det afspejler sig i kalenderen. I det store udland sker der dog ting og sager: I USA mødes de to præsidenkandidater, Donald Trump og Joe Biden, atter til debat. Der bliver flere gange i løbet af ugen afholdt møder, der omhandler brexit, og hvordan det kommer til at påvirke handelsaftalerne mellem Storbritannien og EU. Og så uddeles Nobelprisen i økonomi i Sverige. Her er, hvad ugen bringer.

PS...

Imens hele verden forsøger at bekæmpe klimaudfordringen,bliver grundlaget for at vurdere, hvordan klimaet egentlig udvikler sig, sværere at gennemskue i fremtiden. For at spare penge er tusindvis af vejrstationer nemlig nedlagt, og i flere områder af verden bliver temperaturen ikke længere målt.

BRANCHENYT
Læs også