Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Danskerne må snart vinke farvel til afkastgaranti på pensionsopsparingen | Se kommunale forsyningsdirektørers milliongager | Aflivningen af millioner af mink kan være forgæves

GODMORGEN

Finans tager dig i torsdagens morgenbriefing forbi et garantifarvel til positive afkast for pensionskunder, velbetalte kommunale forsyningsdirektører og meget andet. Læs med.

Nyheder

Danskerne må snart vinke farvel til afkastgaranti på pensionsopsparingen

Finanstilsynet vil sætte en stopper for, at pensionsselskaber lover kunder positive afkast. Dermed er der udsigt til, at den tidligere populære opsparingsform med afkastgaranti vil forsvinde. Hos Velliv og PFA Velliv giver man kunderne lov til at få værdien af en garanti med, hvis de skifter et traditionelt pensionsprodukt ud med et moderne.

Om kort tid er det slut med at få tilbudt et traditionelt pensionsprodukt, som garanterer en positiv rente. Det skyldes de negative renter.

Kommunalt selskab forargede med milliongager og firma-Jaguar: Fire selskaber lønner direktøren endnu bedre

Det vakte opsigt, da det tidligere i år kom frem, at det kommunalt ejede Hillerød Forsyning betalte millionlønninger til sin topledelse og lod cheferne køre rundt dyre leasingbiler som Jaguar og Mercedes. Men faktisk tjener fire andre kommunale forsyningsdirektører endnu bedre.

Flere hjemmearbejdsdage øger appetitten på mere pendlertid. Ifølge en ny undersøgelse blandt ingeniørforeningen IDA's medlemmer er mange klar til at acceptere længere rejsetid til jobbet, hvis de samtidig får flere hjemmearbejdsdage.

Aflivningen af millioner af mink kan være forgæves. Arbejdet med at aflive mink på coronaramte farme skrider så langsomt frem, at det helt kan ødelægge effekten af den omstridte strategi.

Innovationsfonden om redegørelse fra Besenbacher. I en redegørelse til fondens statslige tilsynsmyndighed har Innovationsfonden givet forkerte oplysninger om tidligere næstformand Flemming Besenbachers arbejdsforhold på Aarhus Universitet. Ifølge fondens ledelse kommer oplysningerne fra Besenbacher selv.

Et af Danmarks største leasingselskaber er gået konkurs. Blot få dage efter Scanleasing Danmark kom under rekonstruktion, er det nu endt i en konkurs.

EU indfører heftige toldsatser på aluminium fra Kina. Det bliver op til 48 pct. dyrere for europæiske selskaber, at importere aluminiumsprofiler fra Kina allerede fra onsdag.

Apple putter laser-scanner fra selvkørende biler i nye iPhones. En ny teknologi har fundet vej til Apples næste generation af iPhones, nemlig lidar, altså en slags radar baseret på lys. Det åbner for en række nye muligheder for spil og augmented reality.

Det skriver andre

Danske virksomheder har opgivet håbet om en brexit-aftale. Med kun 11 uger til nytår er der fortsat ingen tegn på, at en handelsaftale med briterne er tæt på. Eksportører forbereder sig på “no deal”. (Børsen - låst artikel)

Tidligere økonomisk overvismand: Den grønne omstilling vil føre til et velstandstab. Statskassen vil bløde, hvis mistet velstand som følge af klimamålet skal indhentes, viser beregninger fra Cepos. Tidligere overvismand blåstemplerne tallene og opfordrer til at glemme ”fatamorganasnak”. (Berlingske - låst artikel)

Én ting er de enige om: Den anden lyver. Folketingsmedlem Ida Auken har med et angreb af en sjældent set karakter i Danmark kastet sig ud i en offentlig konflikt med Sofie Carsten Nielsen. De to beskylder blandt andet hinanden for at lyve. (Jyllands-Posten

Gik du glip af...

Coronakrisen har vist, at erhvervslivet bliver nødt til at omfavne et stramt omkostningsfokus. Det mener Carlsbergs finansdirektør.

  • Holdningen: »Alle selskaber bliver nødt til at omfavne omkostningsfokusset, ellers går det galt på et eller andet tidspunkt,« lyder det fra Heine Dalsgaard, finansdirektør i Carlsberg.
  • Filosofien: Omkostninger er som fingernegle. De bliver nødt til hele tiden at blive klippet ned. Sådan lyder den berygtede sparefilosofi zero-based budgeting, som Carlsberg har taget til sig.

Da Heine Dalsgaard skiftede ISS ud med Carlsberg, igangsatte han et større arbejde med at gennemlyse koncernens omkostninger. Foto: Nicolai Lorentzen.

Årets Ejerleder

Duo jagter midt i krisen nye kunder på verdensmarkedet. To søstre bag en dansk eksportvirksomhed med egen fabrik i Kina holder fast i en vækstplan trods coronakrisen og salgsdyk.

Adm. direktør Gitte Kirkegaard (th.) og produktionsdirektør Gitte Pedersen, som er søstre, står bag eksportvirksomheden Logitrans i Ribe. De er tredje generation i familieselskabet. Foto: Marie Ravn.

Finans fakta

Europas haler ind på USA og Asien i kapløbet om at avle unicorns. Der er håb for Europas evner til at skabe værdifulde erhvervseventyr. Selvom Europa fortsat halter langt bagefter USA og Asien, er regionen blevet markant bedre til at skabe virksomheder med en værdi på over 1 mia. dollars.

Til trods for at folden langt fra er fyldt med såkaldte unicorns, har Europa det seneste år skabt markant flere end tidligere, viser en ny analyse fra McKinsey.

Dagens profil

Har arbejdet for Prins Charles og Paul McCartney. »Jeg har penge nok til, at jeg ikke behøver at bekymre mig«. Coronakrisen har langtfra været et benspænd for Erik Bruun Bindslevs London-baserede forretning. Tværtimod.

Erik Bruun Bindslev, der står bag konsulentvirksomheden Merika i London, voksede op med en drøm om eventyr i udlandet. Foto: Kasper Heden Andersen.

Dagens tal

150

Så mange mio. kr. har erhvervsmanden Peter Sølbeck solgt sit hus for. Det er Danmarks dyreste hushandel nogensinde, og det er tilmed sket for en mand, der har prøvet at tabe mange penge på Stein Bagger.

Børs

Mindre aktiefald efter udsættelse af hjælpepakker. Det brede S&P 500-indeks faldt I aftes 0,7 pct., mens Dow Jones smed 0,6 pct. Nasdaq bakkede samtidig 0,8 pct. En del af optimismen og flere dages fremgang blev givetvis bremset, da USA's finansminister Steven Mnuchin slog fast, at det bliver svært at nå en aftale om en hjælpepakke inden præsidentvalget. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Talenter er katalysatorer for den grønne omstilling. At tiltrække det rigtige talent har altid været essentielt for virksomheders fremdrift, nytænkning og overlevelse. Det skriver Anna Søndergaard i et debatindlæg.

Det sker i dag

Udenrigsministeriet opdaterer sine rejsevejledninger, mens USA offentliggør de ugentlige ledighedstal på en relativt begivenhedsfattig dag.

PS...

Kristen opbakning: »Trump har været en playboy, men Herren bruger mange forskellige skabninger til at fremme sine mål«. En skelsættende dom om fri abort kan komme under fornyet pres, hvis Trumps kandidat til højesteret godkendes.

BRANCHENYT
Læs også