Morgen
Mine nyheder

Vi har ikke publiceret nogle artikler for nyligt i de emner, du følger. Søg efter andre emner her.

Du har ingen overvågninger endnu

Klik på ikonet for at overvåge
emner og journalister.

Briefing Morgen: Her er dit overblik på 2 minutter

Vil gøre det billigere for danskerne at rydde op efter forsikringskrak | Jobopslag med tilbud om hjemmearbejde er i stor vækst | Kronvidne: Prisen for Velux-hemmeligheder var 1 mio. euro

GODMORGEN

Aktierne vil stige efter præsidentvalget i USA, spår den kendte investor Lars Tvede. Og så nævner flere og flere arbejdsgivere muligheden for at arbejde hjemme, når de laver jobopslag. Det og meget mere kan du læse om i dagens morgenbriefing.

Nyheder

Efter milliardregninger: Politisk flertal er klar til at give forsikringsoprydder nye beføjelser

Den nuværende model til at afvikle krakkede forsikringsselskaber er for dyr og bør ændres, mener den garantifond, der er sat til at stå for afviklingen. Politikerne er positivt stemt. Derfor kan nye beføjelser mindske regningen for forsikringskonkurser.

Jobopslag med tilbud om hjemmearbejde er i stor vækst

Antallet af jobopslag, der specifikt nævner mulighed for hjemmearbejde, stormer frem. Både arbejdsgivere og fagforening vurderer, at mere hjemmearbejde er kommet for at blive.

Øget brug af hjemmearbejde stiller også krav til indretningen af hjemmekontoret. Arkivfoto: Finn Frandsen

Kronvidne: Prisen for Velux-hemmeligheder var 1 mio. euro. Så mange penge ville de to tiltalte i sagen om industrispionage i Velux have for forretningshemmeligheder. Det kom frem i retten, da en kvinde, som fungerede som tolk ved et centralt møde, i går fortalte sin version af sagen.

Arbejdsmarkedet er ramt af en dobbelt-recession. Coronakrisen og den fjerde industrielle revolution har ramt det globale arbejdsmarked som den perfekte storm. Næsten en halv milliard job er gået tabt og med dem 10 pct. af de globale lønindkomster.

Tesla fik milliardoverskud i tredje kvartal. Teslas bundlinje i tredje kvartal blev mere end dobbelt så stor som i samme periode året før. Overskuddet steg til 331 mio. dollars efter et kvartal, hvor Tesla leverede 139.000 biler, hvilket er selskabets hidtidige rekord.

Europa farves orange. Stort set alle lande i Europa har nu så høje smittetal, at alle ikke-nødvendige rejser frarådes. Danmark ligger i den bedre ende af den europæiske liga, men eksperter efterlyser flere restriktioner nu og her.

18 minkfarme smittet på et døgn. Bølgen af coronaudbrud på danske minkfarme vokser fortsat i styrke. Det seneste døgn er smitten konstateret på yderligere 18 minkfarme. Dette er i særklasse det højeste daglige antal udbrud under hele krisen. Krisen har tvunget de danske pelsdyravlere til at lukke modeselskabet Oh By Kopenhagen.

USA beskylder Iran for at sende skræmme-mails til vælgere. Både Iran og Rusland forsøger angiveligt at påvirke udfaldet af det forestående præsidentvalg i USA, siger John Ratcliffe, der er direktør for USA's nationale efterretningstjeneste.

Det skriver andre

Fyringer på vej i finanssektoren. Hver fjerde finansielle virksomhed forventer at fyre og nedlægge stillinger for at finansiere Arne-skatten. Det viser en undersøgelse fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening. (Børsen - låst artikel)

Kæmpe elbilplan. Ladeoperatøren Clever er med penge i ryggen fra ejerne klar til at satse stort og mere end tredoble det danske antal af offentlige ladepunkter til elbiler til mindst 10.000 inden 2025. Regeringens støttepartier jubler. (Berlingske - låst artikel)

Folketingsmedlem mister alle ordførerskaber. Folketingsmedlem for De Konservative Orla Østerby har fået frataget sine politiske ordførerskaber, efter at ledelsen i partiet er blevet bekendt med en række episoder, hvor han har »udvist grænseoverskridende adfærd« over for en partifælle. (JP)

Hjælpepakke på vej i USA. Præsident Donald Trumps stab meldte onsdag aften, at en ny milliardstor hjælpepakke kan være på vej. Gennem en aftale med Demokraterne vurderes det, at en aftale måske lander inden for 48 timer. (Bloomberg og CNBC)

Codan i stort vindmøllesats. Det danske forsikringsselskab Codan har kastet sig ud i et stort havvindprojekt ved at forsikre konstruktionen af den skotske havvindmøllepark Seagreen, der er på vej til at blive bygget. (Børsen - låst artikel)

100 meter høj stålskorsten væltet på Aarhus Havn. En høj stålskorsten, der er monteret oven på en bygning, som ejes af landbrugsselskabet DLG, er væltet i vinden på havnen i Aarhus. (JP Aarhus)

Gik du glip af...

Gårsdagens regnskab fra enzymgiganten Novozymes? Så får du her det vigtigste.

  • Hvad siger regnskabet? Det går godt - alt taget i betragtning. Faktisk er det gået bedre end frygtet midt i den globale corona-pandemi, og derfor opjusterer selskabet forventningerne til 2020.
  • Hvad er godt og hvad er skidt? Det gode er, at forbrugerne grundet corona er meget mere hjemme. De spiser hjemmelavet mad og vasker meget mere tøj - vaner som Novozymes-topchef Ester Baiget satser på varer til. Skidt er det, at salget af bioethanol gik helt i dørken, da amerikanerne blev hjemme og holdt op med at køre bil.
  • Hvad så med fremtiden? Selvom en opjustering altid er positiv, så kan Novozymes ikke løbe fra, at vækstfesten er løbet ud i sandet, og at den var det allerede før corona-pandemien brød ud. Omvendt strømmer pengene stadig ind i kassen, og en indtjeningsmargin på 27 pct. ville mange være glade for i et corona-år.

Topchef i Novozymes Ester Baiget har grund til at smile - trods corona og en vækst, der hænger i bremsen. Foto: Novozymes

Interview

»Vi er i starten af en ny, god periode på finansmarkederne.« Investor Lars Tvede satser efter den amerikanske valgkamp på, at aktiemarkederne kommer til at stige. Specielt de mere "kedelige" aktier er på sigtekornet for investoren, der for tiden er aktuel med en ny bog.

Finansguruen Lars Tvede har oplevet lidt af hvert i sine 30 år som aktiv investor. Foto: Carsten Bundgaard

Finans fakta

Dem støtter USA's rigeste i valgkampen. Steven Spielberg, Michael Bloomberg og Steve Ballmer er nogle af de rige amerikanere, som har smidt store millionbeløb efter Demokraterne og Republikanernes valgkampagner. Se hele listen her.

Dagens profil

Underskud ryster ikke bankchef. Hvordan forklarer man syv års underskud i den bank, man er direktør for? Uden omsvøb, hvis man er Allan Nørholm. Han blev headhuntet til at stå i spidsen for Coop Bank, da den blev etableret i 2013. Siden har banken haft underskud hvert år. Men det ryster hverken bestyrelsen eller ham.

Allan Nørholm er lidt af en nørd, når det kommer til teknik. Det kan han i høj grad bruge i sit virke som direktør for Coop Bank, der primært er en digital bank. Foto: Coop

Podcast

Hvorfor foretrækker finansmarkedet Biden, når nu Trump har skabt en kursfest? Joe Biden truer med både øget beskatning af virksomheder og af USA's rige - og alligevel vil de finansielle markeder tilsyneladende helst have ham som præsident. Det er bl.a. en enorm hjælpepakke, der lokker.

Børs

Amerikanske aktier endte onsdagen med pil nedad, mens investorerne spejdede efter mere finansiel støtte til USA's økonomi og faktisk så positive tegn i horisonten. Det brede S&P 500-indeks faldt 0,2 pct., mens Dow Jones-indekset bakkede 0,4 pct., og Nasdaq mistede 0,3 pct. Her er den seneste børsberetning.

Debat

Det lyder som en bananstat. Men det er faktisk i Danmark, at samtlige husstande, der har tegnet en form for skadeforsikring, skal betale hovedparten af den milliardregning, som en stribe velhavere i skattely har efterladt ved at drive deres forsikringsselskab i konkurs. Det er forkert. Det er krænkende for retsfølelsen, mener chefredaktør Steen Rosenbak.

Steen Rosenbak, chefredaktør

Det sker i dag

  • Erhverv: Aarhus Elite afholder generalforsamling.
  • Erhverv: Skjern Bank, Coca-Cola og Mattel kommer med regnskab for tredje kvartal.
  • Politiken: EU's ministre for konkurrenceevne holder et uformelt møde, hvor EU's økonomiske genopretning bl.a. diskuteres.
  • Kriminalitet: Københavns Byret behandler en straffesag mod en tidligere ansat i Kommunernes Landsforening. Han er tiltalt for mandatsvig og bl.a. at have udlejet sommerhuse på Bornholm i forbindelse med Folkemødet.

PS...

Mægler har registreret usædvanligt "underskud" på boligmarkedet. Der er blevet føjet endnu et kapitel til rekordbøgerne over udviklingen på boligmarkedet i 2020. I uge 42 blev der solgt flere boliger, end der kom til salg. »Det er ret vildt. Vi har måske oplevet det på et tidspunkt i 00’erne, så det er temmelig usædvanligt.«

BRANCHENYT
Læs også